İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kuşadası Belediyesi'ne ilişkin başlatılan rüşvet ve irtikap soruşturması devam etmektedir. Sabah gazetesinde yer alan bilgilere göre, tahkikat çerçevesinde haklarında gözaltı kararı verilen Yeni Parti Parti Meclisi (PM) üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın hukukçu kızı Ezgi Tezcan Yaşar ile hukukçu damadı Umut Yaşar'ın Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da oldukları saptandı.
Elektronik İmza ile Hukuki Süreç Başlattılar
Haklarındaki yakalama kararına rağmen İngiltere'de bulunan Yaşar çiftinin, Aydın 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne elektronik imza (e-imza) kullanarak bir dilekçe ile başvurduğu anlaşıldı. Çiftin dilekçelerinde, görevden alındıkları belediye iştiraki olan Arya Turistik Tesisleri Anonim Şirketi'nden olan alacaklarının kendilerine ödenmesini istedikleri bilgisine ulaşıldı.
Yaşar çifti tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, görevden alınma işleminin hukuka aykırı olduğu ileri sürüldü.
Azil işleminin herhangi bir haklı nedene dayanmadığına ve haksız olduğuna ilişkin beyanlarımız ile haksız azilden kaynaklanan vekalet ücreti alacaklarımız ve sair tüm yasal haklarımız saklıdır.
Belediyedeki Kadrolaşma İddiaları
Diğer taraftan, devam eden soruşturmayla birlikte Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın Kuşadası Belediyesi’ndeki istihdam uygulamalarına dair savlar da yeniden kamuoyunun gündemine geldi. Tezcan'ın kızı ve damadına ek olarak eşi ve diğer yakınlarını da belediye bünyesinde farklı pozisyonlarda istihdam ettirdiği ileri sürülmektedir.



