Lübnan'ın güneyinde iki İsrailli subay öldürüldü.

2 dk okuma
Lübnan'ın güneyinde iki İsrailli subay öldürüldü.

Hızlı Özet

İsrail ordusu sözcüsü, dün gece Güney Lübnan'da bir insansız hava aracı saldırısında hayatını kaybeden komando birliğinin "Maglan" biriminden Tuğgeneral Nir Ben Ari'nin ölümüne ilişkin haberin yayımlanmasına izin verdi.

Lübnan'ın güneyinde iki İsrailli subay öldürüldü.

İsrail ordusu Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Lübnan'ın güneyinde düzenlenen askeri operasyonlar sırasında iki subayın hayatını kaybettiğini duyurdu. Olaylardan biri insansız hava aracıyla ilgiliyken, diğeri tank kazası sonucu meydana geldi.

İsrail ordusu sözcüsü, dün gece Güney Lübnan'da bir insansız hava aracı saldırısında hayatını kaybeden komando birliğinin "Maglan" biriminden Tuğgeneral Nir Ben Ari'nin ölümüne ilişkin haberin yayımlanmasına izin verdi.

Ordu sözcüsü ayrıca, "Demir Ayak İzleri" birliğinin 52. Zırhlı Taburunda görevli Başçavuş Yoav Klein'ın, tabur komutanı Dor Ben Simon'un da hayatını kaybettiği bir tank kazasında öldüğüne dair haberin yayımlanmasına izin verdi.

Bu kayıplar, İsrail ordusunun Hizbullah'ın insansız hava araçları ve tanksavar füzeleriyle saldırılarını sürdürdüğü Lübnan sınırında devam eden askeri gerilim döneminde yaşandı ve karmaşık bir operasyonel ortamla karşı karşıya kaldı.

İsrail ordusu daha önce, 28 Şubat'ta İran ve Lübnan'a karşı başlayan savaştan bu yana ölü sayısının 30'a yükseldiğini açıklamıştı. 31 Mart'ta ise Hizbullah'ın düzenlediği bir pusuda Nahal Tugayı'ndan bir subay da dahil olmak üzere dört askerin öldüğünü duyurmuştu.

Times of Israel'e göre, bir keşif birliği Hizbullah hücresini tespit etti ve yakın mesafede çatışma çıktı. Yaralıları tahliye etmeye çalışırken, Hizbullah militanları birliğe tanksavar füzesi ateşleyerek askerleri öldürdü. İsrail Kanal 12, ordunun saldırganları hedef almak için hava gücü, tanklar ve topçu birlikleri konuşlandırdığını bildirdi.

Bu gelişmeler, İsrail güçlerinin güney Lübnan'da kara operasyonlarına devam ettiği ve Hizbullah'ın yürüttüğü "gerilla savaşı" karşısında Litani Nehri'nin güneyinde bir tampon bölge kurulması yönünde görüşmelerin yapıldığı bir dönemde yaşanıyor.

Kaynak:

Bu haber 14648 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haritadan siliniyordu: Nasreddin Hoca’nın maya çaldığı gölde mucizevi geri dönüş
Gündem

Haritadan siliniyordu: Nasreddin Hoca’nın maya çaldığı gölde mucizevi geri dönüş

Konya ve Afyonkarahisar il sınırlarında bulunan ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Akşehir Gölü, son dönemdeki yoğun yağışlar sayesinde yeniden su biriktirmeye başladı. Yıllardır süregelen kuraklık ve kontrolsüz tarımsal sulama nedeniyle büyük ölçüde çoraklaşan göl, eski yüz ölçümünün üçte birine kavuştu.

Habervitrini9881 Görüntüleme
ABD-İran hattında yeni gelişme! Hürmüz Boğazı tekrar kapatılacak
Gündem

ABD-İran hattında yeni gelişme! Hürmüz Boğazı tekrar kapatılacak

İran'ın Hatemü’l-Enbiya Karargâhı Merkez Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri'nin taahhütlerini açıkça ihlal etmesi ve savaşın sona erdirilmesine ilişkin mutabakatın birinci maddesini uygulamaması nedeniyle Hürmüz Boğazı'nın yeniden kapatılacağı bildirildi. Öte yandan İran ile görüşmelerin iyi gittiğini belirten ABD Başkan Yardımcısı Vance, müzakerelerin en erken yarın gerçekleşebileceğini söyledi.

Habervitrini10003 Görüntüleme
'Kapı gıcırtısı' nedeniyle komşusunu katletti
Gündem

'Kapı gıcırtısı' nedeniyle komşusunu katletti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde meydana gelen bahçe kapısı cinayetinde güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Habervitrini11856 Görüntüleme
Bakan Tekin:  Ecevit döneminde 50 kişilik sınıf bile hayalmiş
Gündem

Bakan Tekin: Ecevit döneminde 50 kişilik sınıf bile hayalmiş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2002 yılında Bülent Ecevit’in başlattığı kampanyayla öğretmenlerin yazdığı "100. yıl mektupları"nı açtı. Öğretmenlerin o dönemde kalabalık sınıfların azalmasını, okullarda bilgisayar bulunmasını ve temel fiziki eksiklerin giderilmesini hayal ettiğini söyleyen Tekin, bugün eğitimde gelinen noktayı bu mektuplar üzerinden anlattı.

Habervitrini10974 Görüntüleme