Mersin'de İki Kardeşin Ölümü: Odalarında Sinir Gazı Saptandı

2 dk okuma
Mersin'de İki Kardeşin Ölümü: Odalarında Sinir Gazı Saptandı

Hızlı Özet

Mersin'in Bozyazı ilçesinde mide bulantısı ve kusma semptomları sonrası vefat eden 7 yaşındaki Azra ve 4 yaşındaki Ömer Selim Tülü kardeşlerin ölümüyle ilgili yürütülen tahkikatta önemli bir bulguya rastlandı. AFAD tarafından yapılan tetkiklerde, ailenin konakladığı odada tarım ilacı olarak da kullanılan ve insan sağlığına son derece zararlı fosfor sinir gazı bulunduğu belirlendi.

Mersin'de iki kardeşin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaya ilişkin sürdürülen soruşturmada, 'toksikolojik ve histopatolojik' tetkikler devam etmektedir. Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı'nın direktifleri doğrultusunda bölgeye intikal eden AFAD ekipleri, ailenin ikamet ettiği evde kapsamlı bir 'hava kalitesi ve zehirli madde' araştırması yürütmüştür.

Yapılan hassas ölçümler neticesinde, ailenin kaldığı odada insan sağlığı için ciddi tehdit oluşturan seviyede G.V5P fosfor sinir gazı saptandığı bilgisine ulaşılmıştır. Olay, Bozyazı ilçesine bağlı Tekmen Mahallesi Tüllüler Sokak'ta yaşanmıştır.

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde polis memuru olarak görev yapan Musa Tülü'nün, 1 Mayıs tarihinde eşi Ebru Tülü ve çocukları 7 yaşındaki Azra ile 4 yaşındaki Ömer Selim ile birlikte memleketi Mersin'e geldiği ifade edilmiştir. Ailenin, Musa Tülü'nün annesine ait olan evin ikinci katında konakladığı kaydedilmiştir.

Gece saatlerinde bütün aile üyelerinde baş gösteren mide bulantısı ve kusma belirtileri üzerine Bozyazı Devlet Hastanesi'ne intikal edilmiştir. Sağlık kuruluşunda yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen önce 4 yaşındaki Ömer Selim, kısa bir süre sonra da 7 yaşındaki ablası Azra yaşamını yitirmiştir.

Hayatını kaybeden çocukların ebeveynleri Ebru Tülü ve Musa Tülü ise ileri tetkik ve tedavi amacıyla Mersin Şehir Hastanesi'ne nakledilmiştir. Hamile olduğu belirtilen anne Ebru Tülü'nün tedavisinin yoğun bakım ünitesinde devam ettiği, baba Musa Tülü'nün ise müşahede altında olduğu bilgisi paylaşılmıştır.

Yetkililer tarafından yapılan ilk değerlendirmeler, zehirli gazın kaynağının, odanın içinde yer alan yaklaşık 4-5 metrekare büyüklüğündeki ahşap yapılı tahıl ambarı benzeri bir bölüm olabileceği şüphesini gündeme getirmiştir. Tarım ürünlerini haşerelerden korumak amacıyla da kullanılan bu gazın, bahsi geçen bölümden sızmış olma ihtimali üzerinde durulduğu aktarılmıştır.

Meydana gelen olayın ardından AFAD ekiplerince tecrit altına alınan evdeki incelemelerin sürdüğü bildirilmiştir. İki kardeşin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi sırasında alınan numunelerle hazırlanacak olan toksikolojik ve histopatolojik raporların sonuçları beklenmektedir.

Kaynak:A haber
Bu haber 13801 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dikkat.. Ehliyet kullanımında süre değişiyor
Asayiş

Dikkat.. Ehliyet kullanımında süre değişiyor

Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren ehliyet düzenlemeleri, özellikle belirli yaş grupları için getirilen yeni kriterlerle gündemdeki yerini koruyor.

Habervitrini10000 Görüntüleme
Gülistan Doku dosyasının ‘en karanlık nokta! Munzur Üniversitesi’nin kameralarını kimler sildi?
Asayiş

Gülistan Doku dosyasının ‘en karanlık nokta! Munzur Üniversitesi’nin kameralarını kimler sildi?

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, soruşturmanın ‘karanlık noktası’nı işaret ederek hesap sordu. Abla Doku “Dinar köprüsünü gören Munzur Üniversitesi’nin kameralarını kimler sildi?" dedi. Öte yandan kirası başkası tarafından ödendiği iddia edilen, 1+1 öğrenci evinin Gülistan ile olan bağlantısı da araştırılıyor.

Habervitrini14990 Görüntüleme
Atlas Çağlayan'ın ailesini tehdit eden şahsın aldığı ceza belli oldu
Asayiş

Atlas Çağlayan'ın ailesini tehdit eden şahsın aldığı ceza belli oldu

Güngören'de çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Atlas Çağlayan'ın ailesini tehdit eden şahsın aldığı ceza belli oldu. Sanık Muhammed Yusuf Kazıcı, "nitelikli yağmaya teşebbüs" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme" suçlarından 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Habervitrini10501 Görüntüleme
Çanakkale’de açığa alınan kadın hakim adliyeyi bastı!
Asayiş

Çanakkale’de açığa alınan kadın hakim adliyeyi bastı!

Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı kadın hâkim F.T., 6 ay önce kızının tenis dersleri sırasında kendisi gibi eşinden boşanmış olan inşaat mühendisi 36 yaşındaki Burak Doğan ile tanıştı.

Habervitrini9682 Görüntüleme