Uluslararası Destek Mesajı
Özgür Özel öncülüğünde siyasi hayata katılan Yeni Parti’ye uluslararası alandan kuvvetli bir destek beyanı geldi. Bu destek, hem İspanya Başbakanı hem de Sosyalist Enternasyonal Başkanı görevlerini yürüten Pedro Sanchez tarafından, Özgür Özel’e gönderilen bir mektupla ifade edildi.
Sanchez, mektubunda Yeni Parti’nin teşekkülünü, “demokrasi adına atılmış cesur bir adım” olarak değerlendirdi. Ayrıca Sosyalist Enternasyonal’in, Yeni Parti ile yakın bir çalışma ortaklığını azimle devam ettireceğinin altını çizdi.
'Umut Verici ve Harekete Geçirici' Karar
Parti tabanı ve seçilmiş temsilcilerin talepleri neticesinde Yeni Parti’nin kurulması kararının alındığının anlaşıldığına değinen Sanchez, temel prensiplerin çiğnendiği bir aşamada böyle bir kararın zaruri hale geldiğini belirtti. Sanchez, mektubunda şu ifadelere yer verdi:
"Güçlü bir lider olarak, temel ilkeler ihlal edildiği için artık bir atılım yapma zamanının geldiğini hissettiniz. Kuşkusuz bu cesur karar, ortak değerlerimiz için mücadele eden tüm insanlara umut veriyor ve onları harekete geçiriyor."
Geçmişteki Zorlu Süreçlere Atıf
Mektubunda "Sevgili Özgür" hitabını kullanan İspanya Başbakanı, Türkiye’de hukukun üstünlüğü ve demokrasi adına verilen mücadelenin yakından takip edildiğini kaydetti. Sanchez, geçmişte yaşanan bazı kritik gelişmelere dikkat çekti:
"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması, partiniz tarafından seçilen birçok diğer belediye başkanının gözaltına alınması ve nihayet önceki Kongrelerin tüm demokratik kararlarını geçersiz kılan 'mutlak butlan' ile birlikte büyük zorluklarla yüzleşmek zorunda kaldınız. Tüm bu zor anlarla cesaretle yüzleştiniz ve her zaman kişisel çıkarların üstünde kolektif çıkarları ön planda tuttunuz."
Sosyalist Enternasyonal'den İş Birliği Taahhüdü
Mektubunun son bölümünde küresel dayanışmanın önemine işaret eden Pedro Sanchez, Sosyalist Enternasyonal’in Yeni Parti ile ortak çalışmalarını sürdüreceğini teyit etti ve mesajını şu sözlerle noktaladı:
"Biz örgüt olarak daha önce kararlaştırdığımız gibi, bu yeni umut verici çabada sizinle yakından çalışmaya devam edeceğiz. Yeni Parti’ye büyük başarılar dileriz."



