Sarıgül soruşturmasında 15 tutuklama

••2 dk okuma
Sarıgül soruşturmasında 15 tutuklama

Hızlı Özet

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" soruşturması kapsamında aralarında Ömer Sarıgül'ün de olduğu 7 kişi tutuklandı.”

Sarıgül soruşturmasında yeni gelişme

Yeni Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül hakkındaki kara para aklama iddialarıyla bağlantılı aralarında Aylin Kotil, Ömer Sarıgül ve gazeteci Murat Ağırel’in de bulunduğu 17 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan Emir Sarıgül'ün ise dün gece emniyete teslim oldu.

Savcılık ifade işlemlerinin ardından Yeni Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün oğlu Ömer Sarıgül, eski eşi siyasetçi Aylin Kotil, Sarıgül'ün eski partisi TDP'de yöneticilik yapan Volkan Aslanbaş, eski bankacı Cavidan Tanrah Artuner ve gazeteci Murat Ağırel’in aralarında bulunduğu 15 isim tutuklandı. 2 isim ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, yurt içi ve yurt dışında kurulan şirketler aracılığıyla kaynağı belirsiz yüksek miktarda paranın aklanmasına yönelik işlemler gerçekleştirildiği, yatırım sözleşmelerine uygun kullanılmadığı ve suç gelirlerine yasal görünüm kazandırıldığı iddialarına ilişkin soruşturma sürüyor.

Başsavcılık açıklamasında, müştekilerin konuya ilişkin bilgi ve belgeleri haber yapılması amacıyla gazeteci Murat Ağırel'e ilettikleri, bu bilgi ve belgelerin ilgili kişilere aktarılmasının ardından tehdit edildiklerini öne sürdükleri aktarıldı. Müşteki ifadeleri, sundukları ses ve görüntü kayıtları ile soruşturma kapsamında elde edilen delillerin değerlendirilmesi sonucunda Emir Sarıgül, Ömer Sarıgül, Aylin Kotil, Volkan Aslanbaş, Cavidan Tanrah Artuner ve Murat Ağırel hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Mustafa Sarıgül hakkındaki iddiaların ise ayrı değerlendirilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği belirtildi.

17 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Aralarında gazeteci Murat Ağırel ile Yeni Parti Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil ve oğlu Ömer Sarıgül'ün de bulunduğu 17 kişi, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Emir Sarıgül'ün ise kendisinin emniyete geldiği ve buradaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

15 kişi tutuklama, 2 kişi adli kontrol istemiyle hakimliğe sevk edildi.

TUTUKLAMA İSTEMİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 15 kişi tutuklama, 2 kişi ise adli kontrol talebiyle sulh ceza hâkimliğine sevk edildi.

Tutuklama talebiyle sevk edilenler:

1. Ömer Sarıgül
2. Özgür Bölükbaşı
3. Sadullah Ergün
4. Selim Daşdemir
5. Volkan Aslanbaş
6. Zekai Erdem
7. Zekeriya Yasemin
8. Aylin Kotil
9. Bayram Özata
10. Caner Baş
11. Cavidan Tanrah Artuner
12. Cihan Durak
13. Cihat Salman
14. Murat Ağırel
15. Mehmet Ali Aslan

Adli kontrol talebiyle sevk edilenler:

1. Cemil Vasken Barın
2. Uğur Kurtulan

15 KİŞİ TUTUKLANDI

Söz konusu soruşturmada 15 kişiye tutuklama, 2 kişiye ise adli kontrol istenmişti. Gazeteci Murat Ağırel, Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül dahil olmak üzere 15 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Murat Ağırel’in de arasında bulunduğu diğer isimlerin hakimlik işlemleri devam ediyor.

Bu haber 12018 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aliyev ateşe benzin döküyor.. Azerbaycan Başsavcılığı 7 Türk vatandaşı hakkında uluslararası arama emri çıkardı
Gündem

Aliyev ateşe benzin döküyor.. Azerbaycan Başsavcılığı 7 Türk vatandaşı hakkında uluslararası arama emri çıkardı

Azerbaycan Başsavcılığı, aralarında Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ve ilahiyatçı Abdullah İmamoğlu olarak tanınan Zekeriya Ceran'ın da bulunduğu 7 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hakkında gıyabi tutuklama kararı alındığını ve uluslararası arama kararı çıkarıldığını açıkladı.

Habervitrini9092 Görüntüleme
Tahliye ederseniz evimde kedi gibi oturacağım
Gündem

Tahliye ederseniz evimde kedi gibi oturacağım

Görevden uzaklaştırılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında yaptığı savunmada, “Serbest kalmak istiyorum. Oğluma kız istemek istiyorum. Suya sabuna dokunmadan evdeki kedi gibi oturacağım” dedi. Özcan, hakkındaki suçlamaları reddederek beraatini talep etti.

Habervitrini11291 Görüntüleme
Esenyurt Belediyesi Başkanvekili Can Aksoy görevden alındı
Gündem

Esenyurt Belediyesi Başkanvekili Can Aksoy görevden alındı

Esenyurt Belediyesi'nde kayyım olarak atanan Can Aksoy görevden alındı. Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan ise yeni başkanvekili olarak görevlendirildi.

Habervitrini11115 Görüntüleme
Erdoğan, TESK Başkanı Mehmet Yiğiner'i kabul etti
Gündem

Erdoğan, TESK Başkanı Mehmet Yiğiner'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Mehmet Yiğiner ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen kabulün içeriğine ilişkin açıklama yapılmadı.

Habervitrini13541 Görüntüleme