Soma'da 5 işçinin hayatını kaybettiği maden göçüğüne ilişkin soruşturmada 9 gözaltı

••2 dk okuma
Soma'da 5 işçinin hayatını kaybettiği maden göçüğüne ilişkin soruşturmada 9 gözaltı

Hızlı Özet

“Soma Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 3 cumhuriyet savcısının yürüttüğü soruşturmada, olayda sorumluluğu ve ihmali olabileceği değerlendirilen şirket yetkilileri hakkında gözaltı kararı verildi.”

Alınan bilgiye göre, 5 işçinin hayatını kaybettiği, 2 işçinin yaralandığı madendeki göçükle ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

Soma Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 3 cumhuriyet savcısının yürüttüğü soruşturmada, olayda sorumluluğu ve ihmali olabileceği değerlendirilen şirket yetkilileri hakkında gözaltı kararı verildi.

Jandarma ekipleri, maden şirketinin genel müdürünün de aralarında yer aldığı 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

Zanlıların jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Bakan Bayraktar: Gerekli incelemeler başlamıştır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, kazanın araştırılması amacıyla gerekli incelemelerin başlatıldığını belirtti.

Bayraktar, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Manisa'nın Soma ilçesinde bir maden işletmesinde meydana gelen göçükte 5 madenci kardeşimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Göçük altında kalan 7 madencimizin tamamına ulaşılmış, 2 madencimiz sağ olarak kurtarılmıştır. Tedavisi devam eden madencimize acil şifalar diliyor, taburcu olan madencimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Hayatını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Kazanın tüm yönleriyle araştırılması amacıyla Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğümüzce uzman bir heyet görevlendirilerek gerekli incelemeler başlamıştır."

Hayatını kaybeden işçilerden 2'sinin cenazesi ailelerine teslim edildi

İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan işçilerden otopsi işlemleri tamamlanan Halit Ersay ve Kerim Ören'in cenazeleri yakınları tarafından alındı.

Fotoğraf : Mustafa Güngör/AA

Ersay'ın cenazesinin Denizli'de, Ören'in ise Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Ölen diğer işçiler Ramazan İnce, Ömer Karakaya ve İsa Olcay'ın otopsi işlemleri ise sürdürülüyor.

Hayatını kaybeden İsa Olcay'ın kardeşi Yüksel Olcay, abisinin 20 yıldır maden işinde çalıştığını söyledi.

Acı haberi aldıktan sonra gece Antalya'dan Manisa'ya geldiğini ifade eden Olcay, "Buradan da cenazeyi memlekete Kütahya Gediz'e götüreceğiz." diye konuştu.

Ramazan İnce'nin amcası Sefer İnce de yeğeninin 2 yıldır maden işinde çalıştığını belirterek, "Bekardı ancak nişan hazırlığı vardı, çok üzgünüz. Yeğenimi Balıkesir'de toprağa vereceğiz." dedi.

Olay

Manisa'nın Soma ilçesinde dün öğlen saatlerinde bir madende göçük meydana gelmiş, toprak altında kalan 7 işçiden 2'si kurtarılmış 5 işçinin cansız bedenlerine ulaşılmıştı.

#Spor#haber#Kültür Sanat#Son dakika#ekonomi#sinema#anadolu ajansı#fotoğraf#video#Politika
Kaynak:aa.com.tr
Bu haber 10060 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Olay yerindeki mermi izlerinin yönü yerli ve milli cihazla belirleniyor
Asayiş

Olay yerindeki mermi izlerinin yönü yerli ve milli cihazla belirleniyor

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki olay yeri inceleme ekiplerinin olay aydınlatmasındaki detayları ve süreyi kısaltmak için Türk mühendisler tarafından geliştirilen kit, TEKNOFEST Güneydoğu'da ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.

Habervitrini11379 Görüntüleme
Güllü'nün ölümüne tanık olan isim konuştu! "Tuğyan annesini attı"
Asayiş

Güllü'nün ölümüne tanık olan isim konuştu! "Tuğyan annesini attı"

Yalova'da şarkıcı Güllü'nün ölümüne ilişkin davanın ilk duruşması sürerken, sanık Tuğyan Ülkem Gülter ve tanıkların beyanları ortaya çıktı.

Habervitrini10567 Görüntüleme
Fon soruşturmasında 5. dalga operasyon! 26 hisse senedi inceleniyor
Asayiş

Fon soruşturmasında 5. dalga operasyon! 26 hisse senedi inceleniyor

Fon soruşturmasında düzenlenen 5. dalga operasyonun detaylarını paylaşan Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini, 56 şüphelinin tutuklandığını, 26 hisse senedindeki hareketlerin ayrıntılı şekilde incelendiğini belirtti. Bakan Gürlek, suçtan elde edildiği mal varlığı değerlerinin TMSF bünyesinde oluşturulacak fona aktarılmasına yönelik hukuki süreçlerin işletileceğini duyurdu.

Habervitrini11142 Görüntüleme
Fon soruşturmasında 5 şirket TMSF'ye devredildi
Asayiş

Fon soruşturmasında 5 şirket TMSF'ye devredildi

BDDK, son dönemde yaşanan gelişmelerin ardından yaptığı değerlendirme sonucunda Tera Yatırım Bankası, Destek Yatırım Bankası ve Hedef Yatırım Bankası ile Destek Faktoring ve Tera Finans Faktoring'in yönetimlerinin TMSF tarafından yürütülmesine karar verildiğini açıkladı.

Habervitrini14326 Görüntüleme