Spor Yorumcusu Erman Toroğlu İçin Hapis Cezası Talebi

1 dk okuma
Spor Yorumcusu Erman Toroğlu İçin Hapis Cezası Talebi

Hızlı Özet

Eski hakem ve spor programcısı Erman Toroğlu'nun, bir TV yayınındaki ifadeleri nedeniyle 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle yargılanması talep ediliyor. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Eski hakem Erman Toroğlu hakkında, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen dava dosyasında, şüpheli olarak Erman Toroğlu yer alırken, Galatasaray Spor Kulübü ile Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ ise müşteki sıfatıyla dosyaya dahil edildi.

Soruşturmanın, Toroğlu'nun 8 Şubat'ta katıldığı bir televizyon yayınında yaptığı beyanlar üzerine başlatıldığı aktarıldı. İddianamede, şüphelinin, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bir araya geldiği ve bu buluşmada bazı konuların ele alındığına dair gerçeğe aykırı bilgiler paylaştığı belirtildi.

Dava dosyasında, zanlının bu eylemiyle halk arasında kaygı, korku veya panik oluşturma güdüsüyle hareket ettiği ve ifadelerinin çok sayıda insana ulaşabilmesi nedeniyle aleniyet unsurunun gerçekleştiği kaydedildi.

İddianamede ayrıca, kamuoyunun yakından takip ettiği futbol konusunda, devlet kurumlarının açıklamaları dışında asılsız bilgilerle bir algı oluşturarak, resmi makamlara duyulan itimatı zedelemeye çalıştığı iddiasına yer verildi.

#Galatasaray#İddianame#erman toroglu#spor yorumcusu#hapis istemi
Kaynak:milliyet.com.tr
Bu haber 12549 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR