Türkiye'den Netanyahu için kırmızı bülten

2 dk okuma
Türkiye'den Netanyahu için kırmızı bülten

Hızlı Özet

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım götürmek üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu aktivistlerine uluslararası sularda düzenlenen saldırıyla ilgili yürütülen yargı sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Küresel Sumud Filosu'na yapılan saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İsrail Başbaşkanı Binyamin Netanyahu ve Afek Moskovitch hakkında "soykırım" suçundan kırmızı bülten çıkarılması için resmi sürecin başlatıldığını açıkladı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım götürmek üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu aktivistlerine uluslararası sularda düzenlenen saldırıyla ilgili yürütülen yargı sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Gürlek, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinin 2026/108 Esas sayılı dosyası kapsamında, aralarında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Afek Moskovitch’in de yer aldığı 35 sanık hakkında yargı sürecinin kararlılıkla devam ettiğini bildirdi.

NETANYAHU HAKKINDA KIRMIZI BÜLTEN TALEP EDİLDİ

Açıklamada, Mahkeme tarafından Binyamin Netanyahu ve Afek Moskovitch hakkında "Soykırım" suçlamasıyla 14 Temmuz 2026 tarihinde yakalama kararı çıkarıldığı hatırlatıldı. Bu karar doğrultusunda, şüphelilerin uluslararası alanda aranması amacıyla kırmızı bülten çıkarılması talebinin Adalet Bakanlığınca İçişleri Bakanlığına iletildiği ve gerekli evrakın Dışişleri Bakanlığına gönderildiği aktarıldı.

SUÇLAMALAR NE?

Netanyahu ve Moskovitch hakkında, uluslararası sularda insani yardım taşıyan sivillere yönelik silahlı müdahale ve aktivistlerin alıkonulması eylemleri nedeniyle çok sayıda ağır suçtan kovuşturma yürütülüyor

Netanyahu ve Moskovitch'e yöneltilen suçlamalar şunlar:

  • Soykırım ve İnsanlığa Karşı Suç

  • Nitelikli Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma

  • Kasten Yaralama ve Eziyet

  • Mala Zarar Verme ve Nitelikli Yağma

  • Ulaşım Araçlarının Kaçırılması

  • BAKAN GÜRLEK'İN AÇIKLAMASI 

    Adalet Bakanı Akın Gürlek'in yaptığı açıklama şöyle:

    "Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu aktivistlerine uluslararası sularda gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yargı süreci kararlılıkla devam etmektedir. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinin 2026/108 Esas sayılı dosyasında, aralarında Binyamin Netanyahu ve Afek Moskovitch’in de bulunduğu 35 sanık hakkında kovuşturma yürütülmektedir.

    Dosya kapsamında Binyamin Netanyahu ve Afek Moskovitch hakkında “Soykırım” suçundan 14 Temmuz 2026 tarihinde verilen yakalama emirleri doğrultusunda, Adalet Bakanlığımızca uluslararası seviyede aranmaları amacıyla kırmızı bülten yayımlanması İçişleri Bakanlığımızdan talep edilmiş, ilgili evrak Dışişleri Bakanlığımıza iletilmiştir.

    Binyamin Netanyahu ve Afek Moskovitch; Gazze’ye insani yardım ulaştıran sivillere uluslararası sularda silahlı müdahale ve aktivistlerin alıkonulmasına ilişkin eylemler kapsamında “İnsanlığa Karşı Suç”, “Soykırım”, “Nitelikli Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma”, “Kasten Yaralama”, “Eziyet”, “Mala Zarar Verme”, “Nitelikli Yağma” ve “Ulaşım Araçlarının Kaçırılması” suçlarından yargılanmaktadır.

    Gazze’de soykırım politikası yürüten Netanyahu yönetiminin dokunulmaz ve hesap sorulamaz olduğu yönündeki anlayışı hiçbir suretle kabul etmiyoruz. Gazze’de işlenen suçların üzerinin örtülmesine, sorumluların cezasızlık zırhıyla korunmasına müsaade etmeyeceğiz. Ulusal ve uluslararası hukukun bütün imkânlarını kararlılıkla kullanacağız.

    Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Filistin halkının, mazlumların ve insanlık vicdanının yanında dimdik durmaya devam edeceğiz. İnsanlığa karşı suç işleyenlerin hukuk önünde hesap vermesi için gereken bütün adımları kararlılıkla atacağız."

    Kaynak:sondakika.com
    Bu haber 13792 kez görüntülendi.

    İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

    Özgür Özel Öcalan'ın selamına ne cevap verdi
    Gündem

    Özgür Özel Öcalan'ın selamına ne cevap verdi

    'Terörsüz Türkiye' süreci Çerçeve Yasa'nın Meclis'te kabul edilmesiyle yeni bir boyuta taşınırken, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı ziyaretinde Yeni Parti lideri Özgür Özel'e mesaj gönderdi.

    Habervitrini13082 Görüntüleme
    ABD Hazine Bakanlığı'ndan Hizbullah'a Yönelik Yeni Yaptırımlar: Listede 9 Türk Var
    Gündem

    ABD Hazine Bakanlığı'ndan Hizbullah'a Yönelik Yeni Yaptırımlar: Listede 9 Türk Var

    Amerika Birleşik Devletleri, Lübnan Hizbullahı'nı hedef alan yeni müeyyideleri ilan etti. Hizbullah ve İran adına para kaçakçılığı ve kuryelik yaptıkları ileri sürülen ve tamamı Türkiye'de ikamet eden 9 Türk vatandaşı yaptırım listesine dahil edildi.

    Habervitrini10436 Görüntüleme
    Erdal Beşikçioğlu : Bu işten yırtarsam siyaseti bırakacağım bu iş bana göre değil
    Gündem

    Erdal Beşikçioğlu : Bu işten yırtarsam siyaseti bırakacağım bu iş bana göre değil

    Etimesgut Belediye Başkanlığı görevini yürütürken hakkında açılan soruşturmalar kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen ünlü oyuncu ve siyasetçi Erdal Beşikçioğlu’nun, cezaevinde yakın çevresine siyasete girdiği için pişmanlık duyduğunu söylediği iddia edildi.

    Habervitrini12785 Görüntüleme
    Bahçeli İsrail'i uyardı.. Bizi sınamaya kalkmayın
    Gündem

    Bahçeli İsrail'i uyardı.. Bizi sınamaya kalkmayın

    İsrail ordusunun, 18 Ağustos'ta Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ilinin doğusunda bulunan Ebu Zuhur Askeri Havaalanı'na düzenlediği saldırı ve Netanyahu'nun küstah tehditleri, Türkiye-İsrail arasındaki gerilimi zirveye taşıdı. İki ülke arasında çatışma ihtimali konuşulurken, İsrail'e bir tepki de Bahçeli'den geldi.

    Habervitrini15071 Görüntüleme