Venezuela'da acı bilanço! Ölü sayısı 3 bini aştı

2 dk okuma
Venezuela'da acı bilanço! Ölü sayısı 3 bini aştı

Hızlı Özet

Venezuela'da 24 Haziran'da meydana gelen iki büyük depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin 342'ye yükseldiği açıklandı.

Venezuela'da 24 Haziran'da meydana gelen iki büyük depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin 342'ye yükseldiği açıklandı.

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı (AN) Jorge Rodriguez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iki büyük deprem felaketinin yaşandığı ülkede son durumla ilgili bilgi verdi.

ÖLÜ SAYISI 3 BİNİ AŞTI

Depremlerde can kaybının 3 bin 342'ye çıktığını açıklayan Rodriguez, felakette yaralanan sayısının ise 16 bin 740 olduğunu belirtti. Rodriguez, enkaz altından bugüne kadar 6 bin 462 kişinin kurtarıldığını, 17 bin 345 kişinin evini kaybettiğini ve 79 geçici barınma merkezinin kurulduğunu ifade etti.

Yetkililerin 86 bin 794 aileye yardım ulaştırdığını belirten Rodriguez, 9 bin 585 ton gıda ile 669 bin 8 litre suyun da afetzedelere ulaştırıldığını kaydetti.

27 BİNDEN FAZLA GÖNÜLLÜ GÖREVDE

Rodriguez, ordu ve polisten toplam 29 bin 567 kişinin sahada görevlendirildiğini, toplam gönüllü sayısının ise 27 bin 482 olduğunu açıkladı.

Yerel basında yer alan haberlere göre, yetkililer kayıp ihbarlarının yapılabilmesi için bir telefon hattı ve dijital platform oluşturdu ancak akıbeti bilinmeyen kişilerin sayısına ilişkin güncel bilgi paylaşmadı.

Öte yandan, kayıp yakınlarının başvuruda bulunabilmesi amacıyla kurulan "Venezuela Depremi Kayıpları" (Desaparecidos Terremoto Venezuela) adlı sivil girişimin internet sitesinde, şu ana kadar 31 binden fazla kişi için kayıp bildirimi yapıldı.

Venezuela'da acı bilanço! Ölü sayısı 3 bini aştıBaşlık Resmi

VENEZUELA'DA İKİ BÜYÜK DEPREM MEYDANA GELMİŞTİ

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 24 Haziran'da Venezuela'da 39 saniye arayla 7,2 ve 7,5 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldiğini bildirmişti.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), 26 Haziran'daki açıklamasında, depremlerin doğrudan yol açtığı fiziksel hasarın maliyetini 6,7 milyar dolar olarak hesaplamıştı.

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ülkede, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Bu haber 14267 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kraliyet ailesi içerik üreticisi oluyor! İş ilanı gündem oldu
Dünya

Kraliyet ailesi içerik üreticisi oluyor! İş ilanı gündem oldu

Buckingham Sarayı, Kral Charles ve Kraliçe Camilla'nın dijital dünyadaki varlığını güçlendirmek için yeni bir adım attı. Kraliyet Ailesi, sosyal medya hesapları için içerik üretecek tam zamanlı bir video yapımcısı istihdam edeceğini duyurdu. Yıllık 52 bin sterlin (yaklaşık 3,5 milyon TL) maaşla açılan pozisyon için başvurular alınmaya başlandı.

Habervitrini12943 Görüntüleme
NATO'dan Ankara paylaşımı: Her köşenin anlatacak bir hikayesi var
Dünya

NATO'dan Ankara paylaşımı: Her köşenin anlatacak bir hikayesi var

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi öncesinde dünyanın gözü Ankara'ya çevrilirken, NATO'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. NATO'nun resmi Instagram hesabında yayımlanan videoda, Anıtkabir'den Etnografya Müzesi'ne kadar Ankara'nın birçok simge yapısına yer verildi. Başkenti dünyaya tanıtan bu paylaşım, kısa sürede yoğun ilgi gördü.

Habervitrini10070 Görüntüleme
Yahudi yerleşimciler toprak ele geçirmek için Suriye'ye girmeye kalktı
Dünya

Yahudi yerleşimciler toprak ele geçirmek için Suriye'ye girmeye kalktı

Ordu, Suriye sınırını geçmeye çalışan yerleşimci aktivistleri gözaltına aldı.

Habervitrini12995 Görüntüleme
Netanyahu'dan dünya liderleri çıkışı: Kapalı kapılar ardında bize hayranlar
Dünya

Netanyahu'dan dünya liderleri çıkışı: Kapalı kapılar ardında bize hayranlar

İsrail Başbakanı Netanyahu, dünya genelindeki birçok liderin kendi ülkelerindeki kamuoyu baskısı nedeniyle İsrail'e açıkça destek vermekten kaçındığını ancak kapalı kapılar ardında kendisini ve İsrail'i övdüğünü iddia etti. Öte yandan Netanyahu, Trump ile ilişkilerinde ‘çatlak’ olmadığını ileri sürdü.

Habervitrini14819 Görüntüleme