11 saat
Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik saldırılarına karşılık çok sayıda balistik ve seyir füzesi ile insansız hava aracı (İHA) kullanılarak üç saldırı düzenlendiğini belirtti.
Seri, ilk saldırıda Uluslararası Kral Halid Havalimanı’nın doğrudan vurulduğunu ve hava trafiğinin aksadığını ileri sürdü.
İkinci operasyonda Rabiğ’deki Aramco rafinerisinin hedef alındığını ve tesiste yangın çıktığını iddia eden Seri, üçüncü operasyonda ise Abha Havalimanı, Hamis Muşayt’taki askeri üs, Asir bölgesindeki Akife askeri kampı ile Necran ve Cizan’daki diğer hassas noktaların hedef alındığını kaydetti.
27 dakika
Kral Abdullah bin Abdulaziz Uluslararası Havalimanı ile Necran Uluslararası Havalimanı saldırıya uğradı
Suudi Arabistan, Cizan kentindeki Kral Abdullah bin Abdulaziz Uluslararası Havalimanı ile Necran Uluslararası Havalimanı'nın saldırıya uğradığını duyurdu.
51 dakika
Yemen ordusu: Taiz kentinde 100 Husi öldürüldü ve 5 İHA düşürüldü
Yemen ordusuna bağlı "Taiz Askeri Ekseni"nden yapılan açıklamada, ordunun halk direniş güçlerinin desteğiyle "Yemen Şafağı" operasyonu kapsamında çeşitli cephelerde saldırılar düzenlediği belirtildi.
Açıklamada, operasyonun ilk gününde Taiz’in kuzeyindeki Erbain, güneyindeki El-Akrud, batısındaki El-Anin ve Cebel Habşi ile El-Kedha cephesinin çevresindeki El-Birin bölgelerinde 5 saldırı düzenlendiği kaydedildi.
Saldırılarda yaklaşık 100 Husinin öldüğü, 150 kişinin yaralandığı, 5 insansız hava aracının düşürüldüğü, 6 askeri aracın imha edildiği veya kullanılamaz hale getirildiği, bir tankın vurulduğu aktarıldı.
11 saat
Arap Koalisyonu: Hudeyde'de Husilere ait askeri hedeflere operasyon düzenledik
Maliki, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Husilere karşı yürütülen operasyonlara ilişkin bilgi verdi.
Arap Koalisyonu Sözcüsü, koalisyonun deniz kuvvetlerinin Hudeyde'de Husilere ait askeri noktaları hedef aldığı bir operasyon gerçekleştirdiklerini belirtti.
Kızıldeniz'in güneyinde bir saldırı planını engellediklerini belirten Maliki, silah depolarını, patlayıcıların bulunduğu botları ve deniz mayınlarını imha ettiklerini kaydetti.
Maliki, düzenledikleri operasyonun Babulmendeb Boğazı'nda seyrüsefer güvenliğini koruma hedeflerinin bir parçası olduğunu belirtti.

