Zuhal Böcek'in ifadesi ortaya çıktı: Kocam CHP Genel Merkezi'ne para götürdü, Veli Ağbaba ile görüştü

5 dk okuma
Zuhal Böcek'in ifadesi ortaya çıktı: Kocam CHP Genel Merkezi'ne para götürdü, Veli Ağbaba ile görüştü

Hızlı Özet

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu’nun yürüttüğü soruşturma kapsamında Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek’in bugün ek ifade verdiği öğrenildi. Zuhal Böcek ifadesinde, kocası Gökhan Böcek'in bizzat Ankara'da CHP Genel Merkezi'ne para teslim ettiğini söyledi. Gökhan Böcek'in genel merkez binasına geçerken yolda Veli Ağbaba ile görüştüğünü belirten Zuhal Böcek, Kapalıçarşı'da yaşanan 'şifreli' para trafiğinin detaylarını anlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu’nun yürüttüğü soruşturma kapsamında Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek’in bugün ek ifade verdiği öğrenildi. Zuhal Böcek ifadesinde, kocası Gökhan Böcek'in bizzat Ankara'da CHP Genel Merkezi'ne para teslim ettiğini söyledi. Gökhan Böcek'in genel merkez binasına geçerken yolda Veli Ağbaba ile görüştüğünü belirten Zuhal Böcek, Kapalıçarşı'da yaşanan 'şifreli' para trafiğinin detaylarını anlattı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan tutuklu Muhittin Böcek'e yönelik açılan "rüşvet" soruşturması kapsamında tutuklanan gelini Zuhal Böcek bugün ek ifade verdi.

Soruşturmada ek ifade veren Zuhal Böcek’in ifadesi ortaya çıktı.

OĞUL BÖCEK, CHP GENEL MERKEZİNE BİZZAT PARA GÖTÜRDÜ

Soruşturma dosyasına giren ifadede Zuhal Böcek, eşi Gökhan Böcek’in Ankara seyahatlerinden birinde "Genel merkeze para teslim edeceğini" söylediğini aktardı. Uçakta karşılaştıkları bir isim aracılığıyla otele geçtiklerini anlatan Böcek, ertesi gün eşini bizzat genel merkeze götürdüğünü belirtti. İfadede en dikkat çeken detay ise Gökhan Böcek’in sürekli yanında taşıdığı sırt çantası oldu. Genel merkeze bu çantayla girdiğini hatırladığını söyleyen Böcek, çıkışta çantanın durumunu ise net hatırlamadığını ifade etti.

VELİ AĞBABA İLE GÖRÜŞTÜ

Yolda yapılan bir telefon görüşmesi de Zuhal Böcek’in ifadesinin kritik noktalarından biri oldu. Böcek, eşinin genel merkeze giderken Veli Ağbaba ile telefonda konuştuğunu söyledi.

1 MİLYON EURO VE ADAYLIK İÇİN ÖDEME DETAYI

İfade metninde yer alan bir diğer çarpıcı bölüm ise adaylık sürecine ilişkin oldu. Zuhal Böcek, eşinin babasının belediye başkan adaylığı için ciddi miktarda para verildiğini sık sık dile getirdiğini aktardı. "O kadar para verdik, hala açıklanmadı" şeklindeki sitemlerin evde konuşulduğunu belirten Böcek, sürecin eşinde ciddi strese neden olduğunu vurguladı. Böcek ifadesinde ayrıca "1 milyon euro" ifadesinin geçtiğini, ancak bu paranın kaynağını bilmediğini söyledi.

KAPALIÇARŞI'DA 'ŞİFRELİ' PARA TRAFİĞİ

İfadede İstanbul’daki Kapalıçarşı detayı ise dikkat çeken bir başka başlık oldu. Gökhan Böcek’in medya işleriyle uğraştığı belirtilen E.B. ile birlikte küçük bir dövizciye girdiğini anlatan Zuhal Böcek, kendisinin kapıda beklediğini söyledi. İçeride gerçekleşen para trafiğine dair doğrudan tanık olmadığını belirten Böcek, çıkışta eşinin kendisine "dövizciye şifre olarak para gösterildiğini" söylediğini aktardı. Bu olayın "ilginç" olduğu için aklında kaldığını vurgulayan Böcek, paranın miktarını ise bilmediğini ifade etti.

İfadesinde paranın kim tarafından sağlandığına dair bilgisinin olmadığını belirten Zuhal Böcek, eşinin babası Muhittin Böcek’in konumu nedeniyle iş insanlarından kolaylıkla para temin edebildiğini söyledi. Zuhal Böcek, seçim döneminde birçok kişinin maddi katkı sağladığını duyduğunu da dile getirdi.

Şüphelinin avukatı ise müvekkilinin suç kastı bulunmadığını savundu. Paranın temini, toplanması ya da tesliminde herhangi bir rolü olmadığını belirten avukat, Zuhal Böcek’in sadece eşine eşlik ettiğini ifade etti. Avukatı, ayrıca müvekkilinin bu tür ödemelerin yasa dışı olduğunu bilmediğini, herkesin adaylık sürecinde benzer ödemeler yaptığını düşündüğünü öne sürdü.

İLK İFADESİNDE ÇARPICI DETAYLARI ANLATMIŞTI

Zuhal Böcek, geçtiğimiz hafta gözaltına alındıktan sonra savcılığa verdiği ilk ifadesinde kayınpederinin önceki belediye başkanlığı ile son dönemde para vererek aday olduğunu duyduğunu dile getirdi.

Zuhal Böcek, savcılık ifadesinde, eşi Gökhan Böcek'in ne iş yaptığını, gelir kaynaklarının neler olduğunu bilmediğini beyan etti.

Eşinin varlıklı bir aileden geldiğini, babası ve annesinin borçlarını ödediğini, maddi destekte bulunduğunu anlatan Böcek, "Gökhan'ın eve para dolu çantayla da geldiğini görmedim. Uyuşturucu madde kullandığını bilmiyordum. Bir defasında cüzdanında beyaz toz kalıntılar gördüm. Gökhan'ın uyuşturucu madde kullandığından şüphelendim. Ondan sonra cüzdanını vesaire karıştırmaya başladım. Her ne kadar Adli Tıp raporunda uyuşturucu kullandığım belirtilmiş ise de hayatım boyunca uyuşturucu madde kullanmadım." iddiasında bulundu.

Zuhal Böcek, telefonunda daha önce yapılan incelemede tespit edilen, eşine yönelik "yüzde 10'la geçinen ezik" şeklindeki sözü dayılarıyla hissedar oldukları arsada yüzde 10'luk fark konusunda yaşadıkları anlaşmazlıklardan kaynaklı söylediğini, eşinin belediyede ihale süreçlerini takip edip etmediğini, belediyeye iş yapan müteahhitlerden yüzde 10 civarında pay alıp almadığını bilmediğini öne sürdü.

Böcek'e, "25 Mayıs 2024'te dubleks daire satın aldığı, internette aynı mahallede satılan dairelerin ilanları incelendiğinde 1+1 dairelerin 5 milyon 300 bin lira, 2+1 dairelerin ise 7,5 milyon liranın üzerinde olduğu" bilgisi aktarılarak, aldığı 4+1 dairenin bulunduğu konum ve büyüklüğü itibarıyla gerçek değerinin 3,5 milyon lira olmasının olağanlık durumu da soruldu.

Daireyi inşaattan aldığını, kendisine bitince en fazla 7 milyon lira yapacağının söylendiğini savunan Böcek, şöyle devam etti:

"Parayı aracımı satarak ödedim. Kullandığım araç için eski aracımın satış bedelini verdim. Eşim Gökhan Böcek üzerini tamamladı. Bu aracı böyle satın aldım. Hesabımdan satıcı şirkete gönderdim. Satış kayıtları incelenebilir. Tanımadığım birisi ikametime geldi. Öncesinde Gökhan bu kişinin geleceğinden bahsetmişti. Bu kişi geldiğinde söylediklerini not aldım, daha sonra Antalya'da yürütülen soruşturma kapsamında şahsı teşhis ettim."

Böcek, bir kuyumcudan hesabına gönderilen paralara ilişkin, "Biriktirdiğim altınları Gökhan'a vermiştim. Gökhan da altınları burada bozdurmuş olabilir. Araç alım satımlarıyla eşim Gökhan Böcek ilgileniyordu. O.N, Gökhan'ın şoförlüğünü yapıyordu. O.N. tarafından gönderilen paraları Gökhan hesabıma göndertmiş olabilir." beyanını verdi.

Gökhan Böcek'le boşanma sürecine ilişkin protokol hazırladıklarını, bu süreçte zina durumunun olması halinde 4 milyon dolarlık senet imzalamasını ondan istediğini aktaran Zuhal Böcek, bu senetlere ait görüntülerin telefonunda çıktığını belirtti.

Zuhal Böcek'e, eşiyle mesajlaşması sırasında kullandığı, "Z'ye akladığın 75 milyon açıkla. Her şeyin ekran görüntüsü var. Belediye arabalarıyla nasıl kokain taşıdığına kadar, bekle sen." ifadesi de aktarıldı.

Böcek buna ilişkin soruya, "Gökhan'ı korkutmak için bu mesajları attım. Uyuşturucu taşıdığını ya da kullandığını görmedim. F.S, Gökhan'ın yakın arkadaşıdır. Nikah şahidimizdir. Gökhan zaman zaman Furkan'ın kredi kartlarını kullanırdı. Operasyon olunca F.S'nin zarar görebileceğini düşündüğünden korkmuştu. Mesajlar buna ilişkindir. Gökhan'ın F.S'ye ne kadar borcu olduğunu bilmiyorum. Gökhan'dan bir şey istemedim. Korkuteli ve Söğüt'ten aldığını söylediği yerleri bilmiyorum. Gökhan sürekli yalan söylerdi. Bu nedenle de kendisine itibar etmezdim." cevabını verdi.

Şüpheli Zuhal Böcek, ifadesinde şunları kaydetti:

“Muhittin Böcek'in adaylık süreciyle ilgili olarak 'Antalya'da parayla aday olduğuna' ilişkin söylentiler hep vardı. Önceki belediye başkanlığı döneminde de aday olmak için para verdiğini, son dönemde de para vererek aday olduğunu duydum. Ancak bunlara ilişkin somut bir bilgim ya da duyumum yoktur. Bu konuda Gökhan da bana bir şey söylemedi. Mesajlarım ortadadır. Gökhan'ın yaptığı şeyleri anlatacağımı mesajlarda da kendisine söyledim. Bu konuda bir bilgim olsaydı mesajlarda bunu da Gökhan'a söylerdim. Benim ve yakınlarımın üzerine kayıtlı araç ve taşınmazlarla ilgili samimi beyanda bulundum, kaynağını söyledim. Mal varlığı değerlerini aklama suçlamasını kabul etmiyorum.”

SORUŞTURMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Muhittin Böcek hakkında aday olmasına ilişkin "rüşvet" verdiği iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında, gelini Zuhal Böcek'in de aralarında olduğu 3 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Zuhal Böcek çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

ZUHAL BÖCEK KİMDİR?

Zuhal Böcek, Muhittin Böcek’in gelini ve Mustafa Gökhan Böcek’in eşi olarak biliniyor. Evliliği öncesi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan Zuhal Böcek, aslen Antalya doğumlu. Yaklaşık 30'lu yaşlarda olan Zuhal Böcek, bir erkek çocuk sahibi.

Bu haber 15062 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İBB soruşturmasında savcılık 20 kişi hakkında tutuklama talep etti
Asayiş

İBB soruşturmasında savcılık 20 kişi hakkında tutuklama talep etti

İBB iştiraki Ağaç ve Peyzaj A.Ş.'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden 20'si tutuklama, 4'ü ise adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Habervitrini9653 Görüntüleme
Dev operasyon! Bakan Gürlek duyurdu: 8,7 milyarlık vurgun ortaya çıktı
Asayiş

Dev operasyon! Bakan Gürlek duyurdu: 8,7 milyarlık vurgun ortaya çıktı

Eskişehir merkezli 33 ilde yasa dışı bahis, nitelikli dolandırıcılık ve kara para aklamaya yönelik eş zamanlı operasyonda 8,7 milyar liralık suç geliri tespit edildi. Operasyona ilişkin açıklama yapan Akın Gürlek, “Gençlerimizin kanını emen kirli bir çark daha darmadağın edilmiştir” dedi.

Habervitrini9696 Görüntüleme
İki kişinin öldüğü olayda sanık tahliye edildi! İzzet Kalyon o gün yaşananları anlattı
Asayiş

İki kişinin öldüğü olayda sanık tahliye edildi! İzzet Kalyon o gün yaşananları anlattı

Kocaeli'de geçtiğimiz sattığı aracın karşılığı olan 1 milyon 600 bin TL'yi alamaması nedeniyle çıkan tartışmada bir baba ile oğlunu öldüren 76 yaşındaki İzzet Kalyon, kanser hastalığına yakalanmasının ardından tahliye edildi. "Ben para için adam öldürmem. Bu iş paradan sebep yapılan bir şey değil" diyen Kalyon, olay günü yaşananları anlattı.

Habervitrini15044 Görüntüleme
Gerçek avukatların sicil numaralarıyla milyonluk vurgun! "Abla kamyonla hacze geliyoruz
Asayiş

Gerçek avukatların sicil numaralarıyla milyonluk vurgun! "Abla kamyonla hacze geliyoruz

“Dosyanız kesinleşti”, “Hacze geliyoruz”, “Bugün ödemezseniz polis kapınıza dayanacak”... Vatandaşları korku ve panikle hedef alan dolandırıcı çeteler, gerçek avukatların sicil numaralarını kullanıp hukuk bürosu görünümüyle milyonluk vurgun yapıyor. T.C. kimlik numarasından ev adresine kadar kritik bilgilere ulaşan şebekeler, binlerce kişiyi tehdit ederek para koparıyor. Üstelik mağdurların karşısında ulaşabilecekleri gerçek bir kurum da yok. Peki bu dijital kabus nasıl işliyor? İşte Dava/İcra SMS dolandırıcılarının en kirli yöntemleri…

Habervitrini11855 Görüntüleme