Gündem
  • 17.1.2024 21:53

Hain Filistinli Ahmed Majdalani : HAMAS terör örgütüdür

Amerika ve İsrail ortakılğında Filistin'i ikiye bölmek için kurulan Filistin Kurtuluş Örgütü'nün önemli isimlerinden Ahmet Majdani, HAMAS'ı terör örgütü ilan etti.
İsrail'le sayısız anlaşma yapan Mahmud Abbas'ın adamı olan Majdalani'ye büyük tepki var..

“Hamas bir terör örgütüdür!” Filistin Kurtuluş Örgütü'nün önde gelen bir liderinin açıklamaları yaygın bir eleştiri dalgasına yol açtı..

مجدلاني: محاولات واشنطن إعطاء طابع متوازن في رعايتها للسلام غير مجدية‎

Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi üyesi Ahmed Majdalani'nin 17 Ocak 2024 Çarşamba günü İslami Direniş Hareketi "Hamas"ı "terör örgütü" olarak nitelendirdiği açıklamaları, sosyal medyada yaygın bir eleştiri dalgasına yol açtı.  

Ahmed Majdalani, Suudi Al-Hadath kanalına yaptığı açıklamada, Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "Hamas, mevcut haliyle, mevcut programıyla, mevcut siyasi söylemiyle bir terör örgütüdür" dedi. Silahlı direnişten vazgeçmesi çözümün bir parçası olabilir.

Filistin Kurtuluş Örgütü liderinin açıklamaları sosyal medyada geniş eleştiri ve muhalefetle karşılanırken, kendisi "işgalin ve Amerika'nın gündemine hizmet etmekle" suçlandı.

Muhammed Hamed adlı Twitter hesabı , Ahmed Mecdalani'nin açıklamalarına şu yorumu yaptı: “Amerikan kataloğuna göre, uluslararası dörtlüyü tanımalısınız, yani terörist olmamak için işgali tanımak ve silahlı direnişi reddetmek gerekir, bu da önemsiz bir şey. Majdalani tekrarlıyor... Amerika için trompet çalıyor, başka bir şey değil.”

Sosyal medya aktivistleri de Filistin Kurtuluş Örgütü liderinin direnişi silahsızlandırma ve "barışçıl direniş" yaklaşımı benimseme çağrılarını eleştirerek, bunun Gazze Şeridi'nde katliamlarını sürdüren İsrail işgalinin çıkarına olduğunu değerlendirdi. Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik saldırılar .

Amerikan dergisi "Newsweek" daha önceki tartışmalı açıklamalarında Ahmed Mecdalani'nin, Filistin Yönetimi'nin İsrail ile Hamas arasındaki savaş biter bitmez Gazze Şeridi'nin tam kontrolünü yeniden ele almaya hazır olduğunu ve aynı zamanda kendi askeri müdahalesini sürdürmeye de hazır olduğunu söylediğini aktarmıştı. 

Majdalani şunları söyledi: "Uluslararası toplum Gazze'nin yeniden inşasını desteklerse ve İsrail'i bu anlaşmaya varmaya zorlarsa Filistin Yönetimi, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Gazze Şeridi ile Batı Şeria'nın kendi kontrolü altında yeniden birleştirilmesi yönündeki önerisini kabul edecektir. İki devletli çözüme."

Ayrıca şunları ekledi: "Özgür ve demokratik genel seçimler yoluyla reform siyasi gündemine hazırız." İsrail'in Gazze Şeridi'nin geleceğine karar vermesine izin vermemesi halinde Filistin Yönetimi'nin müzakere masasına gitmeyeceğini de sözlerine ekledi. "İsrail tankının sırtında geri dönmeyeceğiz ve bu siyasi çözüm yoluyla yapılacaktır" dedi.

Filistin Kurtuluş Örgütü lideri ayrıca, Filistin Yönetimi'nin mevcut çatışma biter bitmez Gazze'yi yönetmeye başlayabileceğini ve seçimlerin bir ila iki yıllık bir "geçiş dönemi" sonrasında yapılabileceğini de söyledi. Abbas, o dönemde Abbas'ın hâlâ görevde olması halinde, yeniden seçilip seçilmeyeceğine karar vermenin kendisine ve siyasi partisine ait olacağını da sözlerine ekledi.

Ahmed Mecdalani, Vakıf İzz Fonu'ndan 14 milyonu yağmalamıştı..

Batı Şeria - El-Şahed| Vakıf İzz Fonu başkanı Telal Nasır el-Din'in fonun nihai olarak feshedileceğine ilişkin açıklaması işçiler arasında öfkeye yol açarken, fon aracılığıyla toplanan paranın akıbeti hakkında birçok soruyu gündeme getirdi.

Birkaç ayda toplam (61.315.869 milyon şekel) toplanan fonun büyük bir kısmı bunu hak etmeyenlere gitti; Shtayyeh hükümetinin önde gelen isimleri tarafından büyük miktarlarda paranın yağmalanmasından bahsetmeye bile gerek yok. Sosyal İşler Bakanı Ahmed Majdalani liderliğinde.

Özel kaynaklar, Al- Shahed'e , Bakan Majdalani'nin, Corona pandemisinden etkilenen binlerce işçi ve aileye sağlama bahanesiyle fondan 14 milyon şekelden fazla parayı yağmaladığını ortaya çıkardı.

Kaynaklar, Mecdalani'nin bazılarının sahte isimlerle ifadeler verdiğini, bazılarının herhangi bir miktar para almadığını, bazılarının ise az miktarda ve hak ettiğinden daha az para aldığını açıkladı.

Kaynaklar, 14 milyon şekelin bilinmeyen bir şekilde ortadan kaybolduğunu, fon sorumluları tarafından Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığı makamına yapılan birçok şikâyete rağmen olayla ilgili herhangi bir soruşturma yapılmadığını ve fonun tamamen kapatıldığını doğruladı. sökülmüş.

Kaynaklar, Fon başkanı Talal Nasser al-Din'in, Corona salgınından etkilenenlere yardım dağıtımındaki büyük kusurun nedeninin Shtayyeh hükümetindeki rakamlar olduğunu açıkça açıkladığını vurguladı.


 



 


 

Güncellenme Tarihi : 17.1.2024 23:11

İLGİLİ HABERLER