Gündem
  • 23.6.2024 21:16

Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun ve İsmail Yüksek'ten Çekya maçı açıklaması

A Milli Takım'da Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun, ve İsmail Yüksek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda grup etabındaki Çekya maçı için hedefin 3 puan olduğunu söyledi.

A Milli Takım'ın bugünkü akşam antrenmanı öncesinde Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun, ve İsmail Yüksek soruları yanıtladı..

EURO 2024'te dün oynanan Portekiz maçına ilişkin Hakan Çalhanoğlu, şunları söyledi:

“Çekya maçına odaklanacağız”

Dünkü maçtan sonra her şey daha zor oluyor. Gruptan çıkma hedefimiz vardı, hala şansımız var. Dün istediğimiz sonucu alamadık. Çekya ile bir maçımız var. Takım buna inanıyor, biz de buna inanıyoruz. Maçta istemediğimiz şeyler oldu. Futbolda olan şeyler. Futbolda hem kazanıyorsun hem de kaybediyorsun. Maçın ardından karşılaşmayı konuştuk. Önümüze bakacağız. Çekya maçına odaklanıp inşallah gruptan çıkacağız.

"Bu eleştiriler her zaman olacak"

Takıma ve kendisine gelen eleştirilerle ilgili soruya Hakan Çalhanoğlu şu yanıtı verdi:

Eleştiriler futbolda olan şeyler. Göz önünde olduğun için böyle oluyor. Performansımdan memnunum. Hocanın istediklerini karşılamaya çalışıyorum. Konu aslında ben değilim, milli takım. Çaba gösteriyoruz, en çok eleştiriyi ben alıyorum. Ben hiç dinlemiyorum. Dinlemiş olsaydım buralara gelmezdim ve bu kariyeri yapamazdım.

Hocamız benimle konuşurken diğer taraftarın Inter analiz yapıyor. Ben her zaman takım arkadaşlarımın iyi olmasını istiyorum. Hocamızın kararı oynayıp oynamayacağım. Bu eleştiriler her zaman olacak. Özellikle Türkiye'den en çok eleştiri geliyor. İtalya ve Almanya'da bunu yaşamadım. Neden böyle bilmiyorum.

"Ben diye bir şey yok, biz varız"

Hakan Çalhanoğlu, EURO 2024 ve Portekiz maçına ilişkin ayrıca, "Biz genel anlamda ülke olarak duygusalız. Portekiz güçlü bir takım. Kaliteli oyunculara sahipler. Turnuvaya baktığınızda İspanya ve Almanya favori. Portekiz'i yenebilirdik. 1-0 ya da 2-0 geride olduğumuzda hemen düşüyoruz ve konsantrasyon kaybı oluyor. Bunu geliştirmemiz gerekiyor. Samet ve Altay'ın olayı oldu. Saha içinde konuşuyoruz ama bazen gürültüden duyulmuyor. İkisi de bu takım için çaba gösteriyor. Burada ben diye bir şey yok, biz varız. Berabere kazanırız ve beraber kaybederiz. Yolumuza devam ediyoruz. Zor bir maç olacak. Hazırlık maçında yendik. Biz inanıyoruz ve inşallah bu yoldan devam edeceğiz. Kazanınca her şey daha kolay. Hocanın aklında bir stratejisi vardır. Bunu ben söyleyemem. Çekya mücadele eden ve diri bir takım. Ben oyuncu olarak çok fazla bir şey söyleyemem." açıklamasında bulundu.

Arda Güler sorusu

Arda Güler'in Portekiz maçına oyuna sonradan dahil olmasıyla ilgili Hakan Çalhanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

Arda bizim için çok değerli. Her oyuncu değerli. Arda'nın sakatlığını bilmiyorsunuz. Bu konuda hocayı korumam lazım. Antrenman öncesinde bir sakatlık yaşadı. Son 20 dakika için hazırlandı ve bu yüzden ilk 11'de oynamadı. Arda bunu dışarıya yansıtmadı. Bazı şeyleri dışarıya yansıtmak bize yakışmıyor. Arda'nın sonradan oyuna girmesinin sebebi oydu. Kasığında bir sakatlığı vardı.

"Ortak bir değer için buradayız"

Cenk Tosun, Portekiz maçının ardından eski takım arkadaşı Pepe'yle arasında geçen diyalogla ve turnuvayla ilgili, şunları söyledi:

Pepe ile maçtan sonra sohbetimiz oldu. Pepe gerçekten çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir kişilik. 41 yaşında olmasına rağmen sahanın en iyilerinden biriydi. Maçla ilgili konuşmadık. Mental ve fiziksel olarak iyi durumda olduğumu düşünüyorum. Hazırım. Daha deneyimli futbolcular arasında görülüyorum burada. Üzgünüm. Bir hocamız var kararları veren. Ona saygı duymak zorundayız. Ortak bir değer için buradayız. Biz kazanınca siz de kazanacaksınız. Oynamaya hazırım, oynamak istiyorum.

“Hazır olduğumu düşünüyorum”

Hocamızın benimle ilgili olan düşüncelerini biliyorum. Sadece ben değil, oynamayan futbolcu mutsuz olur. Ben de oynamak, takımıma yardım etmek ve ülkeme bir şeyler kazandırmak istiyorum. Hocanın benimle ilgili düşüncelerini bildiğim için bir görüşme talebim olmadı. Oyuna girmeyi istiyordum. Oyuna girmeyi bekliyordum. Hocamız var, patronumuz o. Böyle bir karar aldı ve saygı duymamız gerekiyor. Burada çok güzel bir arkadaşlık var. 13 senedir milli takımda oynuyorum. Birçok oyuncuyla oynadım, çok fazla hocayla çalıştım. Burada olmaktan dolayı çok gurur duyuyorum. 33 yaşındayım. Hala iyi olduğumu ve hazır olduğumu düşünüyorum. Hocamıza asla saygısızlık etmem. Kararı neyse o.

"İkinci tura yükselmek istiyoruz"

Çekya maçına ilişkin Cenk Tosun, "İlk iki maçta muazzam bir atmosfer vardı. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberliği korumamız lazım. Turnuvalar çok sık gelen şeyler değil. Birleştirici gücü var. Gürcistan maçında çok güzel bir galibiyet aldık. Bu maçı bir kenara bırakıp üçüncü karşılaşmaya odaklanalım. Pozisyonumuz hala iyi grupta, bu gruptan çıkmak hedefimiz. Övünecek durumda değiliz ama futbolda böyle şeyler var. Kötü bir geçirdik, iyi oynadığımız bir maç değildi. Çekya maçının hazırlıklarına çoktan başladık. O maçta neyimiz var neyimiz yok ortaya koyup inşallah ikinci tura yükselmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Şansımız devam ediyor, Çekya maçında göreceksiniz"

İsmail Yüksek ise turnuvaya sakatlığına ilişkin şunları söyledi:

Zor bir sakatlık atlattım. 60 gündür sahaya adımımı atmıyordum. Hocamızla konuştuğumuzda beni sahaya atmak istediğini söyledi. Son kararı verecek hocamız. Gruptan çıkma şansımız devam ediyor.

Bunu da Çekya maçında göreceksiniz sahada göstereceğimiz mücadeleden dolayı. Hırvatistan maçına nasıl hazırlandıysam Çekya maçına da öyle hazırlanacağım. O gün oynamazsam da kim oynarsa aynı mücadeleyi gösterecektir diye düşünüyorum. Sakatlandığımda turnuvayı kaçırabileceğimi düşündüm. Çok şükür buradayım. Aileme, Fenerbahçe'ye ve doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Kendimi iyi hissediyorum. Umarım bu şekilde devam eder.

Güncellenme Tarihi : 23.6.2024 21:18

İLGİLİ HABERLER