Spor
  • 15.6.2024 15:53

Hakan Çalhanoğlu: Milli takımda 2008 ruhu var

A Milli Futbol Takım'ın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, EURO 2008'de yarı final oynama başarısı gösteren ekiple aynı ruhu taşıdıklarını söyledi.

Almanya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Portekiz, Çekya ve Gürcistan'la birlikte F Grubu'nda yer alan A Milli Takım'da hazırlıklar devam ediyor.

Turnuvanın ilk maçına 18 Haziran Salı akşamı saat 19.00'da Gürcistan karşısında çıkacak millilerde kaptan Hakan Çalhanoğlu, bir röportaj verdi.

"Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz"

Kulübü Inter’de iyi bir sezon geçirdiğini ifade eden Çalhanoğlu, şunları dedi:

Buraya da motive geldim. Herkes çok istekli. İnşallah bunu da maçlarda gösteririz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.

"Direkt seçtim, kalbimi dinledim"

Milli takımı seçtiğim zamanlar hiç düşünmediğini belirten Hakan Çalhanoğlu, şu şekilde konuştu:

Direkt seçtim, kalbimi dinledim. Düşünenler de vardı, seçmeyenler de vardı. Anne ve babama teşekkür etmek istiyorum. Kültürümüzü hiçbir zaman unutmadık, nereden geldiğimizi unutmadık. Şimdi oradaki Türk’ler ülkelerine gelemediği zaman özlüyorlar. Eminim ki ‘Sarı Duvar’ kırmızı olacak. Orada bizi dört gözle bekliyorlar. Milli takıma aslında başarı getirmek istiyoruz. Bu benim en büyük amacım. Bu turnuva için gerçekten hislerim çok yüksek.

"2008 ruhu var"

"Takımda 2008 ruhu var mı?" sorusuna Hakan, şu yanıtı verdi:

Evet var. Bizim için ilk maç çok önemli, Gürcistan’a karşı oynayacağız. Hocamız sağ olsun, yanımıza fazla kişileri almıyor. Yoğun çalışalım istiyor; bu noktada onu tebrik etmek istiyorum çünkü son iki turnuvada bayağı bir organizasyon oldu. Tabii, güzel hep beraber bir arada olmak ama bir futbolcu için çalışmak ve odaklanmak daha önemlidir.

"Çok mütevazı, çok efendi, çok da çalışkan oyuncularımız var"

Hakan Çalhanoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Onlara baktığımda, eskiye dönüp kendimi hatırlıyorum. Hepsi de pırıl pırıl kardeşlerim. Çok mütevazı, çok efendi, çok da çalışkan oyuncularımız var. Kampa geldiklerinde hiçbir zaman saygısızlık görmedim onlardan. Her zaman sahaya odaklanıp işini yapan oyuncular, yolları daha çok uzun. Tabii ki öğrenecek şeyleri de daha var. Biz de o yollardan geçtik ama eminim hepsi çok başarılı olacak. Çünkü bu yaşta milli takıma gelmek kolay değil. Bu demektir ki, potansiyelleri ve yetenekleri var.

"Taraftarlarımız bizi en şekilde iyi destekleyecektirler"

"Kariyerinin en güzel golünü Hamburg’ta oynarken attın, üçüncü maçımız orada neler hissediyorsun?" sorusuna yıldız isim şu cevabı verdi:

Onu tekrarlamak çok zor. Biraz da şans vardı. Evet, en güzel golüm oydu. Hala yayınlanıyor, tabii benim için çok gurur verici. Güzel bir goldü. Biz her yerde zaten varız. Hangi stat, hangi şehir ve hangi ülke hiç fark etmiyor. Eminim ki bizim taraftarlarımız bizi en şekilde iyi destekleyecektirler.

"Hem maçı kazandırabilirim, hem de kaybettirebilirim"

Son olarak "Inter’de hiç penaltı kaçırmadın, sırrı neydi?" sorusunu yanıtlayan orta saha oyuncusu, şu şekilde konuştu:

Bundan önce kaçıranlar oldu; Lautaro Martinez gibi. İlk sırada oydu ilk senemde geldiğimde. İkinci sırada bendim, tabii kaptan o olunca. Doğal olarak hep ikinci olarak çekiyordum. Sonra karar değiştirildi, hoca beni seçti. Penaltı aslında dışarıdan baktığınızda kolay gözüken bir şey oluyor ama değil. Çok zor; sonuçta yüzde elliye elli kaleciyle berabersin. En zoru aslında 1-0 geride olduğun zaman veya maç 0-0 olduğunda daha çok heyecan basıyor. Ama ben her zaman sakin kalmaya çalışıyorum. Hem maçı kazandırabilirim, hem de kaybettirebilirim. Bunu birkaç kez yaşadık. Ben çekmedim tabii ama zor yani çok kolay değil.

 

Güncellenme Tarihi : 15.6.2024 15:55

İLGİLİ HABERLER