Spor
  • 23.6.2022 10:16

Hakan Çalhanoğlu'nun Galatasaray hayali

Türk futbolunun önemli isimlerinden birisi olan Hakan Çalhanoğlu, ülkemizi Avrupa'da temsil etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sezon Inter ile başarılı bir sezon geçiren milli oyuncu, şampiyonluğu son anda Milan'a kaybetmişti. A Milli Takım'ın da kaptanı olan Çalhanoğlu, Galatasaray'a dair hayalini açıkladı. Fatih Terim ve Arda Güler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İtalya Serie A ekiplerinden Inter'de forma giyen milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu, Tivibu Spor'a özel açıklamalarda bulundu.Röportajda oldukça önemli konulara değinen Hakan Çalhanoğlu, Galatasaray hakkındaki hayalini açıkladı.Öte yandan Fatih Terim hakkında transfer itirafında bulunan Çalhanoğlu, geleceğin yıldızı olarak görülen Arda Güler için de övgü dolu sözler kullandı.

İşte Hakan Çalhanoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar…

"YOĞUN BİR SEZONDU"

"Gerçekten çok yoğun bir sezondu. Hiç durmadan oynadık. Şampiyonlar Ligi, kupa, lig, milli takım. Lig sonunda da yine kampa gittik. Milli Takım kampını iyi bitirdiğimiz için çok mutluyuz. Fiziksel ve mental olarak yorgunluk var"

"Çok farklı bir grup oluştu Milli Takım'da. Çok genç bir kadromuz var. Herkes pırıl pırıl, ilk defa bu kadar uzun çalıştık. Bu kampta çok farklı şeyler denedik. Hoca da çok ilgilendi bizimle. Hocanın bize yaklaşımı çok iyi çok güzel. Arkadaşlarım da dişini sıktı. Ligden sonra kamp mental olarak zor ama herkes işini iyi yaptı, herkes yüzde yüzünü verdi.

"Yensen bir türlü mutlu edemiyorsun, yenilsen bir türlü... İşimizi çok ciddiye aldık bu kampta. Çok gol atmaya çalıştık ve gol yememekti. Hocanın istediği buydu, bunu başardık, bu da bir başarı. Belki rakipler çok güçlü değildi ama bunu yapmak da önemlidir. Bu bir sinyaldir. Bütün maçları çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Yavaş yavaş sistem oturtmaya çalışıyoruz diyebilirim"

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ FORVETİ"

"Portekiz kampında Burak ağabey ile vedalaştık. Gözyaşları da aktı. Çok duygusaldı. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi forveti. O bizim tek ağabeyimizdi. Bize çok sahip çıktı. Hep yanımızda oldu. Ona ne kadar teşekkür etsek az. Gerçekten emeği çok üzerimizde. İnşallah yeni gittiği yerde başarılı olur"

"Milan'dan Inter'e gittim, zor bir adım. Kolay değildi takımda adapte olmak için de ama ben çok çalıştım. Gittiğim takım şampiyon olamadı, ayrıldığım takım şampiyon oldum, o da benim şansım, benim kısmetim. İyi transferler geliyor, bu sene hedefimiz yine aynı.

Belki şampiyon olamadık ama iki kupa kazandık. Büyük bir rol oynadığımı düşünüyorum. Ben kendimi çok mutlu hissediyorum Inter'de, seyircilerimiz de çok iyi. O da motive ediyor. 4 sene Milan'da oynadım, ısınmada hiç çağırmadılar beni. Inter'de sürekli çağırıyorlar."

"ZLATAN'A CEVAP VERMEM"

"Ibrahimovic, 40 yaşında. Ben mesela 40 yaşında olsam onun yaptıklarını yapmam. 18 yaşında değilim. O ilgi çekmeyi seviyor. Şu an bunlarla yaşıyor. Çünkü geçen sezon hiç oynamadı, katkısı yoktu. Ama ben hiç takmam öyle şeyleri. Ben Milan'da oynarken, beni arayan, bana mesaj atan kişi, bunları yapması bence doğru değil. Ben ona saygı duydum, sevdim. Kitabında da beni yazmış. Yazması gerekiyor, yoksa kitabı boş kalır dedim. Bir şeyi anlatması gerekiyor. Ama ben Zlatan'a cevap vermem en iyisi sessiz kalmaktır."

TRANSFER DEDİKODULARI

"İtalya'da kendimi iyi hissediyorum. Çok bağlandım İtalya'ya ayrılmak istemiyorum. Benim evim orası. İleride ne olur bilemem. Benim hiçbir haberim yok. Tatilde olduğum için menajerim de bir şey söylemiyor. Ben de o işe fazla karışmam açıkçası."

"Geçen sene Galatasaray'ın elinde koz vardı. Bonservisim benim elimdeydi. Alamadılar, başkan değişti. Bu sene zor. İki yıl daha sözleşmem var. Eğer biri beni arasa, kimi kıramam? Fatih Terim'i asla kıramam. Birisi beni ikna edebilirse tek kişi Fatih Terim'dir. Üzerimde emeği çok, bana değer gösteren, zor zamanımda yanımda olan Fatih Terim'dir.""Bizim arkadaşlarımız, bizim ailemiz hepsi Galatasaraylı, insan ister istemez hayal ediyor o formayı giymeyi.""Geçen sene öyle bir şey vardı, temas kuruldu. Ama bu sene ve seneye olmayacağını düşünüyorum kontratım var, ondan sonrasında taraftarlar ümitlenebilir. Sözleşmem bitecek, her şey açık olacak. Onlar takımlarını desteklesinler. Biz Cimbomluyuz."

Güncellenme Tarihi : 23.6.2022 10:21

İLGİLİ HABERLER