Gündem
  • 25.6.2024 21:54

Hakan Fidan Hizbullah'ı doğruladı.. G.Kıbrıs İsrail'in üssü haline geldi

"Güney Kıbrıs Gazze'ye yönelik operasyonlar için üs haline geldi"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güney Kıbrıs'a ilişkin son tartışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan konuk olduğu Habertürk TV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fidan'ın açıklamalarında Kıbrıs konusundaki son tartışmalar da kendine yer buldu.

Bakan Fidan, Güney Kıbrıs'ın belirli ülkeler tarafından Gazze'ye yönelik askeri operasyonlar için bir üs olarak kullanıldığını ifade etti. Bu ülkeler arasında Amerika, İngiltere ve İsrail bulunuyor

Fidan şu ifadeleri kullandı:

"Burada büyük bir yayılma tehdidi, tehlikesiyle karşı karşıyayız. İsrail'in soykırımı devam ettiği sürece bu risk devam edecek. Şimdi de özellikle Lübnan'ın gündeme gelmesi. Lübnan'daki aktörlerin Kıbrıs'ı tehdit etmesi bunun habercisi. Suriye alanında devam eden operasyonlar var. Şu anda bunlar düşük yoğunluklu giden çatışmaların başka aktörleri de içine çekmesi söz konusu.

Rum yönetiminde Avrupalı aktörleri baştan beri uyarıyoruz. Buranın operasyon merkezi haline dönmüş olması. Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Gazze'ye yönelik operasyonlarda belli ülkeler tarafından üs olmasını istihbaratlarda sürekli görüyoruz. Bunu gündeme getirince birdenbire lojistik üs ilan ettiler. Oranın askeri üs olma özelliğini gizleyen faaliyet haline dönmesi olması. Ortadoğu'ya yönelik operasyonlar için kullanıyor olması Rum kesimi ve Yunanistan'a faydası olmaz. Ortadoğu'da devam eden savaşlara taraf olduğunuzda o ateş gelir sizi de bulur. Biz de aynı coğrafyadayız, gelir bizi de bulur.

Bölge aktörlerinin şunu görmesi lazım. Orada ciddi askerileşme var. Onun önüne geçilmesi lazım. Buraya yönelik bir şey gelmesin."

Güncellenme Tarihi : 25.6.2024 22:41

İLGİLİ HABERLER