Spor
  • 5.9.2024 08:29

Hakim Ziyech'e sürpriz talip

Galatasaray, son günlerde transfer konusunda oldukça hareketli günlerden geçiyor. Nijeryalı golcü Osimhen'in transferinin ardından gözler bir yandan da takımdan ayrılacak futbolculara çevrildi. Sarı-Kırmızılı ekip, geçtiğimiz yaz transfer döneminde büyük umutlarla kadrosuna kattığı yıldız futbolcusuyla yollarını ayırabilir. Yıldız isim, şu ana kadar birçok takımla transfer görüşmesi yaptı, ancak sürpriz talip yıldız ismin transfer yarışında öne geçti. İtalyanların duyurduğu transfer gelişmesine dair tüm detaylara göz atalım...

Galatasaray, yeni sezon kadrosu adına yoğun bir çalışma sürdürüyor. Kadroya katılacak yıldızlar kadar eldeki isimlerin durumu da merak konusu. Son olarak Hakim Ziyech konusunda hareketli bir süreçten geçiliyor.

KALİTESİNİ GÖSTERDİ 
Galatasaray'ın geçtiğimiz sezonun başında Chelsea'den kadrosuna kattığı Hakim Ziyech, özellikle Süper Lig sezonunun son bölümünde yaptığı katkıyla takımının şampiyonluğunda büyük rol oynamıştı.
Süper Lig sezonunu 18 maçta 6 gol, 3 asistlik skor katkısıyla tamamlayan Ziyech, bu istatistiğin büyük bir bölümünü son dönemeçte gerçekleştirdi.

Galatasaray, sergilediği başarılı performans sonrası Hakim Ziyech'in bonservisini bedelsiz olarak satın alma hakkını kullanmıştı.

28 Haziran'da Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Hakim Ziyech'in geçici transfer sözleşmesinde yer alan bedelsiz satın alma opsiyonu şartları oluştuğundan kesin transferi bedelsiz olarak gerçekleşmiştir.

Futbolcuya; 2024-2025 sezonu için net 2.850.000 Euro sezonluk ücret ödenecektir. Ayrıca yapılan anlaşma gereği şarta bağlı uzama opsiyonunun gerçekleşmesi halinde futbolcuya 2025-2026 sezonu için net 2.850.000 Euro sezonluk ücret ödenecektir" ifadeleri kullanılmıştı.

Galatasaray'ın Faslı yıldızı Hakim Ziyech'in Türkiye'deki günleri sayılı... Yıldız isim, kariyerini Katar'da sürdürebilir.

Foot Mercato'da yer alan habere göre; Katar ekiplerinden Al Arabi, Faslı yıldızı kadrosuna katmak için Galatasaray'la görüşmelere başladı.

Ziyech'in Katar'dan başka takımlarla da görüştüğü ancak şu anda transferde önde olan takımın Al Arabi olduğu vurgulandı. Transferde önemli aşama katedildiği aktarılırken görüşmelerin sürdüğünün bilgisi verildi.
Katar ekibi Al Arabi'nin kadrosunda İtalyan yıldız Marco Verratti de yer alıyor.

Güncellenme Tarihi : 5.9.2024 08:32

İLGİLİ HABERLER