Dünya
  • 29.4.2004 00:09

HALİT KIVANÇ'DAN ŞİKE VE TEŞVİK PRİMİ İLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMALAR...

İLYAS GÜN
SAMSUN - Ünlü spiker ve gazeteci yazar Halit Kıvanç, Süper Lig'de şike olduğunu iddia ederek, "Türkiye'de hatır ve para şikesi olmak üzere 2 türlü şike yapılıyor" dedi.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) davetlisi olarak Samsun'da gelen ve "Futbol Sevgisi" konulu söyleşiye katılan ünlü spiker ve gazeteci yazar Halit Kıvanç, OMÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Bir öğrencinin "Türkiye'de şike yapılıyor mu?" sorusunu cevaplayan Kıvanç, birçok ülkede şike yapıldığını belirterek, "Türkiye'de de şike vardır" dedi. Türkiye'de hatır ve para şikesi olmak üzere 2 türlü şike yapıldığını iddia eden Halit Kıvanç, "Bugün söylendiği kadar şike yapıldığını zannetmiyorum. Ama ligde şike vardır. O şampiyon olmasın diye öbürüne puan vermek vardır" dedi.


Bir öğrencinin "Beşiktaş, neden böyle büyük bir düşüş yaşadı" şeklindeki sorusuna Halit Kıvanç, "Beşiktaş'ın bu hale gelmesi, büyük teknik direktör zannedilen ama gerçekte olmayan Lucescu adındaki adam yüzündendir. Lucescu, Galatasaray'da da sadece miras yemiştir. Fatih Terim bırakmış, o gelmiş takım hala çok iyi, Süper Kupa'yı alıyor. Ama kupayı Lucescu aldı oluyor. Sonra o takım devam edip şampiyon olmuş ve pili bitmiştir. Sonra Beşiktaş çok iyi takım kurdu, şampiyon oldu. Ama bu yıl Süper Lig'in 2. yarısında transfer yapmak zorundaydı. Lucescu karşı çıktı. Takımı ikinci yarıya hazırlayamadı. Geçen yılın en centilmen takımı, bir maçta 5 kırmızı kart görüyorsa orada teknik direktörün suçu vardır. Ama bütün suçun faturasını kulüp başkanına kesildi" şeklinde cevap verdi.


Türkiye'de futbol terörizmi olduğunu belirten Halit Kıvanç, "Gerçekten futbolu seviyorsak, onu katil sporu haline getirmememiz lazım" diye konuştu.
Söyleşinin ardından OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, ünlü spiker ve gazeteci yazar Halit Kıvanç'a, Samsun'un simgesi olan minyatür Atatürk büstü hediye etti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:06

İLGİLİ HABERLER