Dünya
  • 18.6.2025 14:17

Hamaney : Amerika saldırırsa çok ağır bir bedel öder

 İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'den dünyanın merakla beklediği açıklama geldi. Hamaney, ABD'nin İran'a saldırması durumunda sonuçlarına katlanacağını dile getirerek, İsrail'e teslim olmayacaklarını belirtti.

Tasnim haber ajansının aktardığına göre, "İran dayatılan bir savaşa karşı nasıl dik duruyorsa, dayatılan bir barışa karşı da öyle dik duracaktır." diyecek.

"Bu millet dayatma karşısında kimseye teslim olmayacak."

ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran'ı ve tarihini bilenlerin, "İranlıların tehdit diline iyi yanıt vermediğini" söylediğine dikkat çeken Trump, şunları kaydetti:

"Ve Amerikalılar şunu bilmelidir ki, ABD'nin herhangi bir askeri müdahalesi şüphesiz telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açacaktır."

Açıklama, İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine yönelik hava saldırılarının ardından gerginliğin tırmanmasının ardından geldi. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, saldırıların Tahran ve Kerec'deki santrifüj üretim tesislerini vurduğunu doğruladı.

İsrail güçleri, savaşın başladığı tarihten bu yana Tahran'a en ağır hava saldırılarını gerçekleştirdi. Salı akşamı İran'ın başkenti Tahran'da çok sayıda patlama sesi duyuldu.

Saldırılar sırasında Tahran'ın hava savunma sistemleri aktive edildi. Hasar veya belirli hedefler hakkında ayrıntılar yayınlanmadı.

İsrail ordusu, İran'dan İsrail'e doğru çok sayıda füze fırlatıldığını, ülkenin kuzey bölgelerinde uyarı sirenlerinin çaldığını bildirdi.

Hamaney: Şehitlerimizin kanları yerde kalmayacak

Hamaney: Şehitlerimizin kanları yerde kalmayacak

İran dini lideri Ayetullah Hamaney, ulusal sesleniş konuşmasında İsrail'e yönelik sert açıklamalarda bulundu. 

Hamaney, "Siyonist rejim, büyük bir hata yaptı. Bunun sonuçlarına katlanacaklar. İran, hava sahası ihlalini affetmeyecek. İran bu saldırıyı unutmayacak. Şehitlerimizin kanları yerde kalmayacak. İran teslim olmayacak. ABD'liler şunu bilmelidir ki, İran milleti teslim olmayacak ve yapacakları herhangi bir askeri müdahale şüphesiz telafisi imkansız hasarlara yol açacak ve sonuçlarına katlanmak zorunda kalacak. İran, dayatılan bir barışa karşı olduğu gibi dayatılan bir savaşa karşı da dik duracak. İran tarihini bilenler, İran'a tehditkar dil kullanılamayacağını da bilir" dedi. 

Güncellenme Tarihi : 18.6.2025 14:30

İLGİLİ HABERLER