Gündem
  • 4.10.2024 13:44

Hamaney'den İsrail ve dünyaya Kaleşnikoflu mesaj

Tüm dünya nefesini tuttu: İran'da dini lider Hamaney'den önemli mesajlar: İsrail'i yine vururuz!
Son dakika haberleri: İsrail’in Hizbullah lideri Nasrallah’a düzenlediği suikastın ardından Orta Doğu’da gerilim had safhaya ulaştı. Geçtiğimiz günlerde İsrail’e peş peşe füze yağdıran İran’da bugün nefesler tutuldu. İran'ın dini lideri Ali Hamaney neredeyse beş yıl sonra ilk kez Cuma hutbesi verdi. Hamaney konuşmasında İsrail'e önemli mesajlar verdi. Öte yandan kürsüde konuşma yaptığı sırada elinde tuttuğu keleş namlusu "savaş mesajı" olarak yorumlandı.


Hamaney, "İran silahlı kuvvetlerinin birkaç gün önce Gazze'ye destek yönünde attığı adımın yasal olduğunu ve tam meşruiyete sahip olduğunu" ifade etti.

 "Düşman aynı, farklı ülkelerdeki yöntemleri farklı olabilir" diyen Hamaney, "İslam milletinin düşmanlarının Filistin, Lübnan, Irak, Mısır, Suriye ve Yemen'in düşmanları olduğunu" kaydetti.

"Bugün İslam ulusunun farkına vardığını ve Müslümanların düşmanlarının bu planlarının üstesinden gelebileceğini" düşündü, "Halklar kuşatma tarafından etkilenmek istemiyorsa, gözlerini açmaları ve farkında olmaları gerektiği gibi "

İran Lideri, "Her halkın işgalcilere ve gaspçılara karşı egemenliğini, birliğini ve topraklarını savunma hakkına sahip olduğunu ve bu hakka sahip olduğunu" vurgulayarak, "Filistin halkının bu işgalcilere karşı durma hakkına sahip olduğunu" kaydetti.

Hamaney, "Filistin halkına yardım edenler dini görevlerini yerine getiriyorlar ve hiç kimse sizin Gazze'yi neden savunduğunuza itiraz edemez" dedi ve ekledi: "Lübnan halkının Filistin halkını umutsuzca savunması meşru ve yasaldır ve hiç kimse buna karşı çıkmamıştır." Gazze'yi destekleyici savunmalarını eleştirme hakkı."

"Mescid-i Aksa tufanı, Filistin halkının hakkı olan mantıklı ve doğru bir harekettir."

İran'ın İsrail'e yönelik son füze saldırısına ilişkin Hamaney, "Bu görevi yaparken gecikmeyeceğiz, tepki göstermeyeceğiz, acele etmeyeceğiz ve yetersiz kalmayacağız" dedi. Meşru ve yasal.”

Hamaney, kendisi için ender görülen bir adım olarak, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, bazı İranlı yetkililer ve büyük bir İranlı kalabalığın huzurunda Tahran'daki İmam Humeyni Camii'nde Cuma namazını kıldırdı. Burada Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah için bir anma töreni düzenlendi. düzenlenecek.

Bu bağlamda Hamaney, "Sevgili kardeşim, gurur kaynağım, İslam dünyasının sevilen şahsiyeti, bölge halklarının güzel dili ve Lübnan'ın parlayan incisi Hazretleri Seyyid Hasan'ı onurlandırmaya karar verdim. Tahran'da cuma namazlarında Nasrallah Allah ondan razı olsun” dedi ve şunları ekledi: “Sayın Aziz'in ızdırabından hepimiz mazlum ve sıkıntılıyız, bu bizi her anlamda üzen büyük bir kayıptır. kelime.”

Hamaney, Nasrallah'ın "hakikat yolundaki savaşçıların destekçisi ve cesaretlendiricisi, mazlumlar için güzel bir dil, onların cesur bir savunucusu ve zalim ve yağmacı şeytanlar karşısında direnişin yüce bayrağı olduğunu" söyledi. Seyyid Hasan Nasrallah bedenen aramızdan ayrıldı ama onun gerçek kişiliği, ruhu, yaklaşımı ve samimi sesi sonsuza kadar içimizde kalacaktır."

"Korkak düşman, Hamas'ın, Hizbullah'ın, İslami Cihad'ın ve Allah yolunda çabalayan diğer hareketlerin birleşik yapısını vurmayı başaramadı; bu nedenle suikastlar, yıkımlar, bombalamalar ve bombardımanlar yoluyla kasıtlı olarak zafer kazanmış gibi davrandı." Bu davranışın sonucu öfkenin birikmesi, direniş güdülerinin artması, daha fazla adamın, liderin ve fedakarın ortaya çıkması ve düşmanın etrafındaki ilmiğin sıkılaşması oldu.”

İranlı rehber, "Hizbullah ve şehidin, Gazze'yi ve Mescid-i Aksa cihadını savunarak, gaspçı ve zalim yapıya darbe indirerek, tüm bölgeye kaderli bir hizmete doğru adım atmış olduğunu" değerlendirerek şunları ekledi: Bu varlığa indirilen her darbe, tüm bölgeye, aslında tüm insanlığa bir hizmettir” dedi.

Hamaney şunları söyledi: “Düşman aynı, komuta odası aynı, emir alıyorlar… İran halkının düşmanı, Irak milletinin düşmanı, Lübnan milletinin aynı düşmanı, aynı düşman. Mısır milletinin düşmanı, hepimizin düşmanı aynı… Bugün Müslümanların bundan sonra ihmalkar davranmaması lazım.”

"Afganistan'dan Yemen'e kadar bütün İslam ülkelerinin savunma ve bağımsızlık kuşağını birbirine bağlamalıyız. Düşman bir ülkede konaklarsa başka bir ülkeye yönelir. Düşman bir ülkeye saldırırsa buna milletler izin vermemelidir. ülkelerin o ülkeye destek vermesi lazım” dedi ve şöyle konuştu: “Yıllardır bunu ihmal ettik, sonuçlarını da gördük, bugün artık ihmal etmemeliyiz.”

 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, X sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, iki milletvekili ve Kızılay Başkanının eşlik ettiği Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi başkanlığındaki heyetin, Lübnanlı üst düzey yetkililerle görüşmek için Beyrut'a gittiğini duyurdu. Bekayi, Erakçi'nin Beyrut ziyareti sırasında, İran'ın insani yardımları kapsamında Lübnan'a 10 tonluk gıda ve ilaçtan oluşan insani yardımlarının da teslim edileceğini bildirdi.

İRAN'DA MAHŞERİ KALABALIK

Öte yandan gözler İran'a çevrildi. Dini lider Ali Hamaney'in cuma hutbesinde verdiği İsrail mesajları milyonları ekrana kilitledi. Cuma namazı öncesi İmam Humeyni Ulu Camisi önünde toplaşan mahşeri kalabalık kameralara yansıdı. Meydanda yüz binlerce kişi Hamaney'in açıklamalarını canlı olarak takip etti.

"İSRAİL'İ YİNE VURURUZ" MESAJI

Hamaney neredeyse beş yıl sonra ilk kez Cuma hutbesi verdi.

KELEŞ NAMLULU MESAJ!

Hamaney'in kürsüdeki konuşması sırasında elinde keleş namlusu tuttuğu görüldü.

Güncellenme Tarihi : 4.10.2024 13:59

İLGİLİ HABERLER