Dünya
  • 20.5.2021 11:05

Hamas : İsrail'i yendik, Yahudi yerleşimciler kaçıyor

 Halid Meşal: Gazze'deki direniş İsrail ordusunun imajını yok etti

Eski Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, 'Gazze'deki direnişin İsrail ordusunun imajını yok ettiğini' ifade etti.

Hamas'ın şu an yurt dışı sorumluluğunu yürüten eski Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, El-Aksa televizyonuna yaptığı açıklamada, "Gazze direnişi, Kudüs ve Mescid-i Aksa için zafer kazandı" dedi.

Bugünden sonra kimsenin 'başarısızlığa uğrayan düşman üzerine bahis oynayamayacağını' ifade eden Meşal, şunları kaydetti: "Gazze'deki direniş siyonist ordunun imajını yok etti. Gazze ve Kudüs'teki halkımız intifada ruhunu yeniden canlandırdı ve Gazze, Kudüs zaferiyle imkansızı mümkün kıldı."

Batı Şeria ve İsrail topraklarında isyanların devam etmesi gerektiğini söyleyen Meşal, bunun mümkün ve gerekli olduğunu vurguladı.

İsrail'in başarısız olduğunu ve Gazze'deki hedeflerine ulaşamadığını kaydeden Meşal, İsrail'in Gazze'deki direniş karşısında başarısızlığa uğramasının ardından bir 'galibiyet imajı' arayışında olduğunu ifade etti.

Gazze Şeridi'ndeki grupların, haftalarca ve aylarca sürecek bir savaşa karşı kendisini hazırladığını aktaran Meşal, buna rağmen İsrail'in dayanamayarak savaşı durduracağını öne sürdü.

Tel Aviv’deki Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'ya kaçıyor

Tel Aviv'de bulunan yasa dışı yerleşkelerde ikamet eden Yahudi yerleşimciler, Gazze'den atılan füze ve roketlerden korunmak için Batı Şeria'ya göç etmeye başladı.

Akka Haber Ajansı’nın yayınladığı habere göre, Tel Aviv'de bulunan yasa dışı yerleşkelerde ikamet eden Yahudi yerleşimciler, Gazze'den atılan füze ve roketlerden korunmak için Batı Şeria'ya göç etmeye başladı.

Yerleşimcilerin, endişe ettikleri için Tel Aviv'den kaçmalarının bugün de devam ettiğine dikkat çeken Akka Haber Ajansı, görgü tanıklarına dayandırdığı bilgilerde, birçok işgalci yerleşimcinin, Tel Aviv'deki istikrarsızlık nedeniyle Batı Şeria’daki Beyt Hurun ve Cefeat Zeif yerleşim bölgelerinde ev kiraladıklarını kaydetti 

Bilindiği üzere Hamas'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları, işgalcilerin Gazze'ye barbarca saldırmalarını ve sivil Filistin halkına yönelik katliamlarını sürdürdüğü müddetçe Tel Aviv'i sürekli füzelerle hedef alacaklarını açıklamıştı.

Ayrıca Filistin’deki direniş güçleri, İsrail saldırılarının sürdürülmesi halinde verecekleri karşılığın da sertleşeceğini bildiriyor.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

Güncellenme Tarihi : 20.5.2021 11:09

İLGİLİ HABERLER