Gündem
  • 31.7.2024 10:00

HAMAS lideri Haniye İran'da şehit edildi

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yapılan açıklamada, Tahran'da evlerinin hedef alınması sonucu İsmail Haniye ve bir korumasının şehit olduğu bildirildi.

Son dakika... Hamas lideri Haniye öldürüldü Hamastan ilk açıklama: Saldırıyı İsrail düzenledi

"Kahraman Filistin milletine, İslam ümmetine, Direniş Cephesi savaşçılarına ve asil İran milletine başsağlığı dileklerimizle, bu sabah (Çarşamba) Hamas İslam Direnişi Siyasi Ofisi Başkanı Sayın Dr. İsmail Haniye'nin Tahran'daki ikametgahı vuruldu ve bu olaydan sonra kendisi ve korumalarından biri şehit oldu," ifadelerine yer verildi.

Olayla ilgili soruşturma derinleştiriliyor.

Hamas, Haniye'nin Salı günü İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeshkian'ın yemin törenine katıldıktan sonra "Tahran'daki ikametgahına düzenlenen Siyonist hava saldırısında" öldürüldüğünü söyledi.

Hamas, AP'nin bildirdiğine göre yaptığı açıklamada, "Hamas, büyük Filistin halkına, Arap ve İslam halklarına ve tüm özgür dünya halklarına, kardeş lider İsmail İsmail Haniye'yi şehit ilan ediyor." dedi.

Grup, bir diğer açıklamasında Haniye'nin, Filistin davasının "bedelleri" olduğunu ve "Bu bedellere hazırız: Filistin uğruna, Yüce Allah uğruna ve bu milletin onuru uğruna şehitlik" dediğini aktardı.

Hamas lideri Haniye öldürüldü! Hamas'tan ilk açıklama: Saldırıyı İsrail düzenledi..

İran devlet televizyonu, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürüldüğünü duyurdu. Hamas hareketi, İsmail Haniye’nin bu sabah İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen bir saldırıda hayatını kaybettiğini doğruladı. Hamas, İsmail Haniye’nin Tahran’da öldürüldüğü saldırının İsrail tarafından düzenlendiğini açıkladı.

İran devlet televizyonunun Devrim Muhafızları Ordusunun açıklamasına dayandırdığı habere göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

Saldırıda Haniye'nin bir korumasının da hayatını kaybettiği aktarıldı. İran basınında, olayla ilgili detayların daha sonra açıklanacağı kaydedildi. Haniye'nin İran Cumhurbaşkanı'nın yemin töreni için Tahran'da bulunduğu öğrenildi.

HAMAS, HANİYE'NİN ÖLÜMÜNÜ DOĞRULADI

Hamas hareketi, İsmail Haniye’nin bu sabah İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen bir saldırıda hayatını kaybettiğini doğruladı. Hamas, İsmail Haniye’nin Tahran’da öldürüldüğü saldırının İsrail tarafından düzenlendiğini duyurdu.

İSMAİL HANİYE KİMDİR? 3 OĞLU VE 4 TORUNU ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

1962 yılında Filistin'deki mülteci kamplarından birinde doğdu. Genç yaştan itibaren Filistin davasına dahil oldu.İsrail, Haniye’ye 1989 yılındaki ilk Filistin ayaklanması sırasında üç yıl hapis cezası verdi.

1992 yılında hapisten çıkan Haniye ardından İsrail ile Lübnan arasındaki sahipsiz topraklara sürüldü. Yanında birçok Hamas lideri de bulunuyordu. Sürgün sonrası Gazze’ye geri döndü. 1997 yılında Hamas’ın ruhani liderinin ofisinin yönetimine getirildi ve pozisyonunu güçlendirdi. Haniye 2006 yılında, Hamas’ın seçim zaferi sonrasında, Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas tarafından başbakanlığa getirildi.
 

 

Güncellenme Tarihi : 31.7.2024 09:33

İLGİLİ HABERLER