Gündem
  • 31.7.2024 11:00

Haniye'nin gelini : Bu dünya fanidir, Elveda milletin lideri

Haniye'nin şehit edilmesinden sonra bir açıklama yapan, duygu ve iman yüklü bir konuşma yaptı.. Haniye'nin gelini, "Cennette buluşacağız" dedi.

Heniyye'nin ölümünün ardından gelininden açıklama geldi.

Açıklamada, "Elveda milletin lideri" sözlerine yer veren Heniyye'nin gelini, devamında ise ifadeleri kullandı;

"GÖZÜMÜZÜN NURUYDU"

Kadere ve ilahi kadere razı olan kalplerimizle, övülmeye ihtiyacı olmayan bir adamın şehadetine başsağlığı dileriz. Bir baba gibiydi, gözümüzün nuruydu.

"BU DÜNYA FANİ, BULUŞMAMIZ CENNETTE OLACAK"

Haniye saf kanlara katıldı. O büyük bir komutan ve kahramandı. Allah'ın rızası dışında hiçbir şeyi ifade etmiyoruz. Allah bu musibette sabır göstermemizi nasip etsin. Bu dünya fanidir ve Allah'ın izniyle buluşmamız cennette olacaktır. Elveda milletin lideri.

DAHA ÖNCE 3 OĞLU VE 4 TORUNU ŞEHİT EDİLMİŞTİ

1962 yılında Filistin'deki mülteci kamplarından birinde doğdu. Genç yaştan itibaren Filistin davasına dahil oldu.İsrail, Haniye’ye 1989 yılındaki ilk Filistin ayaklanması sırasında üç yıl hapis cezası verdi.

1992 yılında hapisten çıkan Haniye ardından İsrail ile Lübnan arasındaki sahipsiz topraklara sürüldü. Yanında birçok Hamas lideri de bulunuyordu. Sürgün sonrası Gazze’ye geri döndü. 1997 yılında Hamas’ın ruhani liderinin ofisinin yönetimine getirildi ve pozisyonunu güçlendirdi. Haniye 2006 yılında, Hamas’ın seçim zaferi sonrasında, Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas tarafından başbakanlığa getirildi.

Güncellenme Tarihi : 1.8.2024 01:38

İLGİLİ HABERLER