Asayiş
  • 29.7.2024 10:00

Haşemalı kadını havuzdan çıkartıran yönetici ve güvenlikçi gözaltında

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, bir kadının haşemayla havuza girmesine izin verilmemesi üzerine site yöneticisi ve görevlisi gözaltına alındı. Kadının şikayeti üzerine "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "inanç hürriyetini engelleme" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildiler.

M.A adlı bir site sakini, havuza haşemayla girdiği için görevli ve site yöneticisi tarafından uyarıldı. Haşemayla girmesi durumunda havuzun kapatılacağı söylendiğinde, M.A polise şikayette bulundu. M.A, bu durumu cep telefonuyla kaydederek tepki gösterdi ve ayrımcılığa karşı olduğunu belirtti. Site yöneticisi ve güvenlik görevlisi, M.A'nın şikayeti sonrası gözaltına alındı.

"BU AYRIMCILIĞA GİRİYOR!"
O anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden kadın, "Ben girmeye devam edeceğim. Bu ayrımcılığa giriyor. Herkes dilediği gibi giriyor. Burası benim özel mülküm" diyerek kendisini uyaran kişilere tepki gösterdi.

YÖNETİCİ VE GÜVENLİK GÖZALTINDA!
Gelen son dakika bilgisine göre ise: havuzu kapatan site yöneticisi A.K. (67) ve güvenlik görevlisi S.D. (64) 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik' ve 'İnanç, Düşünce ve Kanaat Hürriyetinin Kullanılmasını Engelleme' suçlamalarıyla gözaltına alındı.

DÜZCE VALİLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI
Düzce Valiliği, Akçakoca ilçesinde bir sitede yaşanan haşema ile havuza girme yasağı ile ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.
Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Akçakoca ilçemizde özel bir sitede yaşanan tesettür mayo/haşema ile havuza giren vatandaşımıza müdahale edilmesiyle ilgili sosyal medyada yayımlanan görüntüler üzerine kamuoyunun aydınlatılması gereği hasıl olmuştur. Haberde yer alan kadın vatandaşımızın Ayazlı Mahallesi'ndeki bir sitede yazlığının olduğu, 24.07.2024 günü saat 18.30 sıralarında siteye ait ortak havuza tesettürlü olduğu için haşema ile girdiği ve bir müddet sonra site görevlisi ile site yöneticisinin yanına gelerek haşema ile havuza girmesinin yasak olduğunu, site yönetiminin aldığı karar nedeniyle sadece mayo veya şort ile havuza girilebileceğini, havuza haşema ile girmesi durumunda havuzu kapatacakları ifadeleri üzerine kadın vatandaşımızın site görevlisi ve site yöneticisinden şikayetçi olduğu tespit edilmiştir. Konu hakkında şüphelilerin alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığınca gözaltı kararı verilmiştir. Ayrıca valiliğimizce de ayrımcılık içeren bu konu hakkında inceleme başlatılmıştır" denildi.

28 Şubat zihniyeti hortladı: 2 zanlı adliyede!

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde site sakini kadının, haşemayla havuza girmesine izin verilmediği gerekçesiyle şikayette bulunması üzerine gözaltına alınan site yöneticisi ile görevlisi yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde site sakini kadının, haşemayla havuza girmesine izin verilmediği gerekçesiyle şikayette bulunması üzerine gözaltına alınan site yöneticisi ile görevlisi adliyeye sevk edilmişti.

GÖZALTINA ALINDILAR
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayazlı Mahallesi'ndeki bir sitenin sakinlerinden Meral Algün'ün, ortak havuza haşemayla girmesi engellendiği gerekçesiyle İlçe Emniyet Müdürlüğüne şikayette bulunmasının ardından 2 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Polis ekipleri, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlamalarıyla site yöneticisi A.K. ile görevli S.D'yi gözaltına alarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirdi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Akçakoca Adliyesine sevk edildi.

Akçakoca ilçesinde Ayazlı Mahallesi'ndeki sitenin sakinlerinden Algün, ortak havuza haşemasıyla girdiği sırada site yöneticisi ve görevlisi tarafından engellenmeye çalışıldığı gerekçesiyle emniyete şikayette bulunmuş, söz konusu 2 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Güncellenme Tarihi : 29.7.2024 10:32

İLGİLİ HABERLER