Spor
  • 7.10.2024 12:45

Hayat Mauro Icardi'ye güzel, Kanarya'yı tercih etti!

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 8.haftasında Alanyaspor'u 1-0 mağlup etti. Takımın başarılı yıldızı Mauro Icardi, maçın ardından İstanbul'u terk etti.

Galatasaray'ın yıldız forveti Mauro Icardi, Alanyaspor maçının ardından İstanbul'dan ayrıldı. Kanarya Adaları'na tatile giden Icardi, o anları sosyal medya hesabından paylaştı.

TATİL YAPACAK

Galatasaray'ın Alanyaspor'u 1-0 mağlup ettiği maça ilk 11'de başlayan Mauro Icardi, 81 dakika sahada kalmıştı.

Performansıyla beklentilerin altında kalan Icardi, 4 günlük tatili değlendirmek üzere maçın ardından İstanbul'dan ayrıldı.

Kanarya Adaları'na tatile giden Arjantinli forvet, o anları sosyal medya hesabından paylaştı.

MAURO ICARDİ KİMDİR?

Mauro Emanuel Icardi Rivero (19 Şubat 1993, Arjantin), santrfor mevkisinde oynayan Arjantinli millî futbolcudur. Süper Lig takımlarından Galatasaray'da forma giymektedir.

Futbol kariyerine Vecindario'nun altyapı takımlarında başlayan Icardi, La Liga kulübü Barcelona'nın gençlik sistemi olan La Masia'da futbol oynadıktan sonra profesyonel kariyerine 2011'de Serie A kulübü Sampdoria'da başladı. Buradaki etkileyici performansı onun Inter Milan'a transfer olmasını sağladı. Temmuz 2013'te Avrupa'nın en üretken forvetlerinden biri haline gelen Icardi, takımıyla geçirdiği 6 sezonda 2014-2015 ve 2017-2018 sezonlarında Serie A'da gol krallığına ulaştı. Inter kulübün tüm zamanların en çok gol atan sekizinci oyuncusu oldu. Ayrıca 2015'te henüz 22 yaşındayken Inter'in kaptanlığına seçildi. Icardi, 2019'da Paris Saint-Germain'e bir yıllığına kiralandı, Ertesi sezon PSG oyuncuyu Inter Milan'dan 50 milyon €'ya satın alarak kadrosuna kattı. Süper Lig şampiyonluğu yaşadığı Galatasaray'da kiralık olarak geçirdiği başarılı bir sezonun ardından, Icardi 2023'te 10 milyon euro'luk bir ücret karşılığında kalıcı olarak takıma katıldı.

Icardi'nin millî takım kariyeri ise kulüp kariyeri kadar başarılı geçmedi. Ekim 2013'te Arjantin formasını ilk kez giyen Icardi, 2018 yılına kadar sadece 8 maça çıkabildi ve tartışmalı bir şekilde Arjantin'in 2018 FIFA Dünya Kupası kadrosuna alınmadı. Icardi'nin Arjantin millî takımından çok fazla davet almaması genellikle Wanda Nara'nın, 2013'te eski eşi Maxi López'den ayrılmasına Icardi'nin etki etmesiyle ilişkilendirilir.

Icardi, taktiksel zekâsı güçlü, iyi tekniğe sahip ve fiziksel olarak kuvvetli bir santrfor. Seçkin atak hareketlenmesi, pozisyon alması, gol atmak için fırsat kollayışıyla bilinen Icardi genellikle ceza sahası içindeki isabetli ve etkili bitiriciliği, kafasını ve iki ayağını da çok iyi kullanabilmesi, birkaç dokunuşla gol atabilmesi ya da diğer oyunculara alan sağlamak için topu tutabilmesiyle tanınmaktadır.

Güncellenme Tarihi : 7.10.2024 12:46

İLGİLİ HABERLER