Asayiş
  • 17.6.2021 12:52

HDP'de öldürülülen kişi kadın çıktı

HDP İzmir İl Örgütünü basan bir kişi HDP çalışanı Deniz Poyraz isimli kadın çalışanı silahla öldürdü, binayı ateşe verdi. Saldırgan daha sonra polis tarafından gözaltına alındı.

İzmir'in Konak ilçesindeki bir binaya giren kimliği belirsiz kişi, tabancayla sokağa ateş açtı. Şüpheli, olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındı. İzmir'deki olayda Deniz Poyraz hayatını kaybetti. İzmir Valiliği'nden gelen açıklamada ise, 'HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan Deniz Poyraz isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür.' ifadeleri kullanıldı.

Olay, saat 11.00 sıralarında, Çankaya semtindeki bir iş hanının 2'nci katında meydana geldi. Kattaki HDP İl Başkanlığı'na gelen O.G., parti çalışanı Deniz Poyraz'ı tabancayla ateş edip, öldürdü. Silah sesleri üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis, binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirerek, yaya geçişine kapattı. Saldırgan, polisin çalışmasıyla yakalanarak gözaltına alındı. Emniyete götürülen O.G.'nin sorgusunun sürdüğü bildirildi.

ANNE OLAY YERİNDE

İzmir'deki HDP İl Başkanlığı'nda, parti çalışanı Deniz Poyraz'ı tabancayla vurarak, öldüren O.G.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor. Polis ekiplerinin de Poyraz'ın cansız bedeninin bulunduğu olay yerinde incelemeleri devam ediyor.

İzmirde HDP binasında silah sesleri Ekipler alarma geçti... Bir kişi hayatını kaybetti

Öte yandan olayı duyan partililer ise bina önüne geldi. Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz da HDP İl Başkanlığı'na gelip, "Yolumu açın, çocuğumu görmek istiyorum" diyerek, içeri girmek istedi. Polisin engellemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İzmir Valiliği'nden HDP binasında yapılan saldırı ile ilgili olarak yapılan açıklama ise şu şekilde:

İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür.

Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır.

 

İzmir'in Konak İlçesi'ne bağlı Çankaya semtinde bulunan HDP İzmir İl Başkanlığı'nın yer aldığı binada yaklaşık bir saat önce üç el silah sesi duyuldu.

HDP'nin yer aldığı kattaki camların kırıldığı görüldü. Silah seslerini duyan etraftaki yurttaşlar panik yaşarken, polis bina çevresini güvenlik kordonuna aldı.

Binanın yakınından geçen tramvayın seferleri de durduruldu. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevkedildi.

Rûdaw’a konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, içerideki görevli Deniz Poyraz'ın saldırgan tarafından silahla vurulduğunu söyledi.

Saldırganın gözaltına alındığını kaydeden Çepni, olayın yaklaşık bir saat önce meydana geldiğini kendilerinin henüz binaya giremediğini kaydetti.

Hayatını kaybeden Deniz Poyraz’ın Mardin nüfusuma kayıtlı olduüu ve partide çay ve temizlik işlerine baktığı öğrenildi.

HDP’min sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,"Binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır" denildi.

35-40 yaşlarındaki saldırgan silahla baskın yaptı

Daha sonra yapılan ikinci açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

“Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz katledildi.

Saldırının duyulması üzerine kitlemiz Konak İlçe binamız önünde toplanmaya başlandı.

Dün Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında yapılan provokasyon provası sonucu bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir. Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır. “

Güncellenme Tarihi : 17.6.2021 13:57

İLGİLİ HABERLER