Dünya
  • 25.10.2024 22:22

Helikopter radyo vericisine çarptı

Houston'daki helikopter kazasında çok sayıda ölüm bildirildi

Yetkililer ve yetkililer, Pazar gecesi özel bir helikopterin Houston'daki bir radyo kulesine çarpması sonucu bir çocuğun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kaza, Pazar günü yerel saatle 20:00 civarında Houston'daki Engelke Caddesi ile North Ennis Caddesi'nin kesiştiği noktada meydana geldi.

Belediye Başkanı John Whitmire, basın toplantısında gazetecilere, kazayı olay yerine gelen yerel itfaiyeciler tarafından duyulduğunu söyledi. Ayrıca havaya fırlatılan büyük bir ateş topu gözlemlendiğini söyledi.

Yetkililer ve yetkililer, özel uçakta dört kişinin bulunduğunu ancak ölü sayısını açıklamadıklarını, yalnızca bir çocuk da dahil olmak üzere çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini doğruladılar.

Houston Polis Şefi J. Noe Diaz, yakınlarına henüz haber verilmediğini açıkladı.

Belediye başkanı, olay yerinde herhangi bir yaralanma olmadığını, çevredeki sakinlerin ve yapıların zarar görmediğini belirtti.

"Sakinler güvende ve emniyette, ancak korkunç bir kaza sahnemiz var," dedi Whitmire. "Birden fazla ölüm. Helikopter yok oldu."

Diaz'ın R44 tipi uçak olarak tanımladığı helikopterin Ellington Havaalanı'ndan ayrıldığı ancak varış noktasının bilinmediği belirtildi.

Belediye başkanı, kazadan dolayı civardaki bazı evlerde elektrik kesintisi yaşandığını söyledi.

Ayrıca kazanın yakınında bir bütan gazı tankının bulunması nedeniyle "durumun daha kötü olmamasının şanslı olduklarını" söyledi.

"Mağdurların ailelerini dualarımızda tutmalı ve böyle trajik zamanlarda bir araya gelen harika bir şehirde yaşadığımız için mutlu olmalıyız" dedi.

Yetkililer ve yetkililer, kazanın nedeninin Federal Havacılık İdaresi ve Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu'nun yanı sıra yerel polis ve itfaiye teşkilatları tarafından araştırıldığını söyledi.

Belediye başkanı soruşturmanın tamamlanmasının günler süreceğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.10.2024 22:27

İLGİLİ HABERLER