Sağlık
  • 10.9.2021 21:24

Hemoroid (Basur) Tedavi Yöntemleri

İnsanlar tarafından sıklıkla sorulan basur nedir, sorusu tıp adıyla hemoroid olarak açıklanabilir. Özellikle bu tür rahatsızlıklar sindirim ve boşaltım sistemiyle doğrudan bağlantılıdır. Kabızlık, dışkıda kan ve ağrı gibi durumlar ilk belirtiler olarak bilinmektedir. Genel olarak iki tür tedavi yöntemi mevcuttur. Cerrahi işlemler ve doğru beslenme.

Basur tedavisi genel olarak çeşitli ilaçlarla ortadan kaldırılabilecek bir sorundur. Bununla birlikte sorun uzun soluklu insan vücudunda kalabilir. Ağrı şiddeti türüne göre değişiklik gösterir. Genel olarak iç ve dış basur olarak iki ana grupta incelenmektedir şer. Böylece sorunun an kaynağının tespiti ve tedavi süreci en güzel ve hızlı şekilde yönlendirilecektir.

Hemoroid Nedir?

Özellikle bu tür hastalıklardan şüphelenen kişilerin sıkça dillendirdiği hemoroid nedir sorusu, rektumun sonundaki genişleme damarı olarak nitelendirilebilir. Özellikle bu damarlarda meydana gelen genişleme sorunları, dışlıyla birlikte başvurun dışarı gelmesine neden olur. Bunun yanında özellikle bu rahatsızlığın genel etkileri şu şekilde sıralanabilir;

Bağırsaklarda kan pıhtılaşmasına neden olabilir

Genişlemenin olması yırtılma ve çatlamalar neden olur. Bu da kanamaya sebebiyet verebilmektedir

Yüksek derecede ağrı durumu oluşur

Kabızlık meydana gelir

Büyük tuvaleti tam yapamama ve zorlanma hissiyatı ortaya çıkar

Hemoroid Hastalığının Semptomları Nelerdir?

Hemoroid tedavisi süreç içerisinde doğru beslenme yöntemleri ve çeşitli ilaç tedavileriyle ortadan kaldırılabilir. Özellikle herhangi bir etki durumu oluşturmayan ilaçlar, yeniden gözden geçirilmelidir. Anüs içerisine uygulanacak olan fitil çeşitleri de damarlardaki genişleme sorununu giderebilir. Rektum ve anüsün kontrol edilmesiyle sorunun temel kaynağı tespit edilecektir. Hemoroid tedavisi çeşitli ilaç yöntemleri ve gerekirse cerrahi müdahaleler ile mümkündür.

Genel olarak ağrılı dışkılama ve sürekli zorluk, dışkı yaparken başvurun görülmesi veya şişkinlik durumları, sorunun en temel belirtileridir. Hemoroid belirtileri genel olarak bunlarla sınırlı değildir. Tuvalet yaparken ağrı hissetme ve kabızlıkta, büyük bir belirti örneğidir. Basur belirtileri görülmesi durumunda, genel cerrahi polikliniğine başvurmanız son derece önemli olacaktır.

Hemoroid Nasıl Geçer?

İnsanların hemoroid nedir sorusuna cevap aradığı günlerde, tedavi yöntemleri de bir o kadar ilgi görmektedir. Genel tedavi yöntemleri şu şekilde incelenebilir;

Hemoroid ilacı kullanmak

Birkaç hafta kadar gündelik hayatta değişikliklere gitmek

Cerrahi müdahaleler

Beslenme alışkanlıklarını belirli bir düzene sokmak

Sürekli doktor kontrolünde olmak

Dış basur, bu belirtilerin dışında kendiliğinden geçecektir. Hemoroid ilacı kullanımı da sorunun hızlı bir şekilde ortadan kaldırılmasını destekleyen önemli faktörlerdendir. Böylece istenen sonuçlara en uygun koşullarla ulaşacak ve sorunun çözümüne hızlıca ulaşacaksınız.

 

Güncellenme Tarihi : 10.9.2021 21:25

İLGİLİ HABERLER