Dünya
  • 4.8.2024 13:30

Heniyye Türk müydü? Bakın soyu nereye dayanıyor?

YeniAkit yazarı Ali Akben bugün yazdığı "Şehid Heniyye Türk mü?" başlıklı yazısında İran'da şehid edilen Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Türk olup olmadığına dair iddiayı yazdı. Akben yazısında Haniye'nin Türk olma ihtimalini şöyle aktardı:

"Heniyye bir röportajında kökenleri ile ilgili yaptığı açıklamada, Osmanlı torunu olduğunu ve atalarının yiğidin harman olduğu Yozgat ilinden Filistin’e göç ettiğinden bahsetmiş.

Bu bilgiyi doğrulamak için bazı röportajlarını izledim ama böyle bir açıklamasını görmedim. Fırsat buldukça tüm röportajlarını izlemeye devam edeceğim.

Kökenlerinin Türk olduğu ile ilgili bir belgeye, bilgiye rastlarsam sizlerle paylaşacağım.

Aslında Türk olmasına gerek yok. Mü’min ve muvahhid olması da yeterli. Her şeyden önce o bir insandı ve iyi bir Müslümandı. İzlediğim röportajlarından edindiğim izlenim bu"
 

HANİYE AİLESİ NEREYE DAYANIYOR

Öte yandan Doğru Haber'den Suat Yaşasın ise İsmail Haniye'nin ailesinin kökenine dair, "Heniyye Ailesi nereye dayanıyor" başlıklı bir yazı yazdı. Yaşasın yazısında konuyu şu ifadelerle ele aldı:

"Başka bir husus da.. Merhum'un (İsmail Haniye).. Mensup olduğu aile.. Daha doğrusu.. Soyadının da dayandığı.. Heniyye ailesi.. Meğer.. O meşhur 'Heniyye'.. Tarihe damga vurmuş.. Büyük Mücahid.. Kudüs Fatihi.. Salahaddin Eyyubî'nin torunlarından imiş..

Salahaddin'in torunu olan Eyyub'un.. Oğlu Turanşah'ın.. Muhammed ismindeki oğlunun.. Kızı imiş o muhtereme hanımefendi Heniyye! Büyük dedesinin..

Yüce Kudüs davasını.. Hakkıyla taşıdığı için.. Sonraki nesillerinin.. İsmini iftiharla taşıdığı 'Heniyye'.. Demek ki.. Ta asırlar öncesinden.. Kutsal sancağı taşımış da.. Şimdi.. En son.. Torunlarından.. İsmail'e kadar ulaştırmış..!"

ALİ AKBEN'İN YAZISININ TAMAMI...

{relation id:1874933 slug:'heniyye-suikastiyla-ilgili-kan-donduran-iddialar-bunun-icin-kurban-mi-verildi'}

{relation id:1874928 slug:'umit-ozdag-ve-musavat-dervisoglundan-skandal-heniyye-cikisi-yuh-olsun-size-be'}

{relation id:1874925 slug:'huseyin-gulerceden-heniyye-icin-milli-yasa-kuduranlara-kuduz-asisi-turkiye-kendine-yakisani-yapiyor'}

Güncellenme Tarihi : 6.8.2024 09:30

İLGİLİ HABERLER