Gündem
  • 16.10.2024 19:07

Hizbullah Bildiri yayınladı.. Siyonistleri her yerde vurmaya yemin ettik

"Hizbullah": Direnişin füze ve insansız hava araçlarıyla ilgili olarak Hayfa'yı ve Hayfa dışını sınır yerleşimi yapacağız

Pazartesi günü şafak vakti Hizbullah, direnişin füzeleri ve insansız hava araçlarıyla ilgili olarak Hayfa'yı ve Hayfa dışını Kiryat Shmona, Metulla ve diğer sınır yerleşimleriyle eşdeğer hale getireceği uyarısında bulunan bir bildiri yayınladı.
Lübnan'daki “İslami Direniş” operasyon odası (“Hizbullah”) tarafından yayınlanan bir bildiride şöyle deniyordu: “İsrail düşmanının, kararlı Lübnan'ın tüm bölgelerinde onurlu halkımıza saldırmaktaki ısrarının, Hayfa'yı ve Hayfa dışını oluşturacağı konusunda daha önce uyarmıştık. Direnişin füzeleri ve insansız hava araçları, Kiryat Shmona, Metulla ve Lübnan'la olan diğer sınır yerleşimlerinin eşdeğeri ve bu uyarıyı, “Hoopoe” insansız hava araçlarımızın “hassas” İsrail askeri hedefleri ve “hayati” İsrail hakkında geri döndüğü ve döndüğüne dair bazı bilgilere ekledik. İşgal altındaki Filistin'deki tesisler, özellikle de işgal altındaki Hayfa şehri, bunu teyit ettiğimiz gibi, düşman, İslami direnişin beklemediği yerde görülmesi ve duyulmasıdır…

alçakça güvenlik operasyonları gerçekleştirip, aralarında en önde gelenleri en yüce ve en kutsal şehidimiz Hazretleri olan erdemli liderlerine suikast düzenledikten sonra, İslami Direniş'in tehdidini yerine getiremeyeceği konusunda kumar oynadı. Genel Sekreter Sayın Hasan Nasrallah, uyarılara aldırış etmeden, onurlu halkımıza yönelik saldırılarını sürdürerek, özellikle Beyrut şehri ve güney banliyölerinde kadınlara ve çocuklara yönelik en korkunç katliamları gerçekleştirdi. .”

 

Hizbullah şöyle devam etti: “Yukarıdakilerin hepsinden sonra, İslami Direniş liderliğinin kararı, bu düşmanı disipline etmek ve gizli ya da halka açık, istediği zaman ve istediği yerde neler yapabileceğinin bir kısmını göstermekti. Hedef, seçkin Golani Tugayı'nın kamplarından biriydi.” "İşgal altındaki Hayfa şehrinin güneyinde, birçok yerleşimcinin bilmediği Binyamina'da."

Açıklamada şöyle devam edildi: "İslami Direniş'in füze gücü, niteliksel ve karmaşık bir operasyonla İsrail hava savunma sistemlerini işgal etmek amacıyla Nahariya ve Akka bölgelerindeki çeşitli hedeflere onlarca füze fırlattı. İslami Direniş'in hava kuvvetleri, bazıları ilk kez kullanılan çeşitli insansız hava araçlarını Akka ve Hayfa'nın çeşitli bölgelerine doğru fırlattı; burada belirli insansız hava araçları, tespit edilmeden İsrail hava savunma radarlarını geçip hedeflerine ulaşmayı başardı. İşgal altındaki Hayfa şehrinin güneyindeki Binyamina bölgesindeki elit "Golani" Tugayı'na ait bir eğitim kampında hedef alındı ​​ve onlarca İsrailli düşman subayı ve askerinin hazır bulunduğu odalarda patlatıldı. Lübnan'a üst düzey subayların da dahil olduğu saldırı düzinelerce kişinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlandı."

Gerçekleştirdiği saldırının akabindeki görüntüler

Hizbullah'ın Hayfa'nın güneyindeki İsrail askeri üssüne düzenlediği saldırının hemen ardından görüntüler (video + fotoğraflar)

"İslami Direniş, en şerefli ve temiz insanlara, onların koruyucu kalkanı olarak kalacağını ve bu korkak düşmanın onları tecrit etmesine izin vermeyeceğine dair söz verir. En yüce ve en kutsal şehidine, savunmaya devam edeceğine dair sözünü yineler." Şehit liderlerle birlikte hazırlanmasını bizzat denetlediği saha planları doğrultusunda sevgili Lübnan toprakları." Düşmana, bugün güney Hayfa'da tanık oldukları şeyin, devam etmeye karar vermesi halinde kendisini bekleyenlerle yalnızca küçük bir karşılaştırma olduğunu vaat ediyor. Gururlu ve aziz halkımıza yönelik saldırıdır.”

Açıklamada yer alan notta şu ifadelere yer verildi: "İslami Direniş Mücahidlerinin Lübnan-Filistin hattının ön saflarında İsrail düşman ordusuna karşı yürüttüğü kahramanlık destanının gidişatına ilişkin İslami Direniş Operasyon Odası tarafından daha sonra ayrıntılı bir açıklama yayınlanacaktır. 

Güncellenme Tarihi : 16.10.2024 19:11

İLGİLİ HABERLER