Gündem
  • 19.8.2024 23:04

Hizbullah dronları ilk kez İsraiy'in iç kısımlarındaki askeri üsleri vurdu

 

Hizbullah'a ait insansız hava araçları, Safad'ın güneybatısındaki Mahava Alon üssüne saldırı düzenleyerek, İsrail işgal asker ve subaylarını doğrudan vurdu.

Lübnan İslami Direnişi - Hizbullah, cumartesi akşamı, İsrail'in Lübnan'dan çekilme hattının 17,5 kilometre derinliğinde bulunan bir İsrail askeri üssüne, tek yönlü saldırı amaçlı insansız hava araçlarıyla saldırdı. 

Hizbullah'ın Askeri Medya Birimi, İHA'ların Mahava Alon üssündeki İsrail işgal subayları ve askerlerinin mevzilerine doğrudan isabet ettiğini ve hedef alınan kişilerde can kaybının meydana geldiğini bildirdi. 

Hizbullah'ın İnsansız Hava Kuvvetleri, üsse tek yönlü saldırı amaçlı İHA'lardan oluşan bir sürü fırlattı ve bu, 8 Ekim 2023'ten bu yana askeri tesise yapılan ilk saldırı oldu. Eylem, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Sayda kentine düzenlediği ve Hamas'ın Lübnan'daki el-Kassam Tugayları komutanı Samer el-Hacc'ın öldürülmesine yanıt olarak geldi. 

Mahava Alon üssüne yapılan saldırı neden önemli?

Hizbullah, cumartesi günü Mahava Alon üssünü bir dizi insansız hava aracıyla hedef aldı. Saldırının, Gazze'ye destek operasyonlarının geçen yıl ekim ayının başlarında başlamasından bu yana gerçekleştirilen en büyük saldırı olduğu belirtildi.

Mahava Alon, diğer grupların yanı sıra İbranice konuşmayan Yahudileri işgalin ordusuna entegre etmeye yönelik özel programlarla, İsrail işgal güçlerine büyük ölçüde bir eğitim üssü olarak hizmet ediyor. Her grup, yerleşimcileri ordunun güçlerine entegre etmeyi amaçlayan kendi şirketi ve eğitim programı ile görevlendirildi. 

Üste, İsrail kara kuvvetlerinin görev yaptığı bir garnizon da dahil olmak üzere çeşitli bölümler bulunuyor. Yerel medya kaynaklarına göre, üste ayrıca Kuzey Komutanlığı'nın savaş rezerv stokları da bulunuyor. 

Üs, Tabaraya Gölü'nün güneybatısında yer alıyor ve İsrail'in Lübnan'dan çekilme hattına 17,5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 

Hizbullah'ın Silahsız Hava Kuvvetleri hassas saldırıları mükemmelleştiriyor

Hizbullah'ın insansız hava araçlarıyla gerçekleştirdiği derin saldırılar, çok sayıda faaliyet gösteren İsrail üssü, sahası ve hava savunma sistemi üzerinde seyahat eden nispeten yavaş hareket eden hava objeleriyle karakterize edilir. Mahava Alon üssüne yapılan başarılı saldırı, Hizbullah'ın işgal altındaki Yukarı El Celil, Tabaraya ve "İsrail"in askeri altyapısının önemli bir kısmının bulunduğu Golan'daki düzinelerce stratejik İsrail sahasını hassas bir şekilde bombalama yeteneğini yeniden doğruluyor. 

Saldırının bağlamı da dikkate değerdir, zira bu durum, İsrail'in Hizbullah komutanı şehit Fuad Şukor'u Beyrut'un Güney Banliyösünde öldürmesine ve İran'ın başkenti Beyrut'ta Hamas lideri şehit İsmail Haniye'yi öldürmesine yönelik misilleme saldırısına sert bir yanıt beklentisiyle İsrail'in  askeri ve güvenlik hazırlıklarının yoğunlaştığı bir döneme denk gelmektedir.

Güncellenme Tarihi : 19.8.2024 23:29

İLGİLİ HABERLER