Gündem
  • 24.8.2024 22:23

Hizbullah füzeleri İsrail'i yaktı.. 189 bin dönümlük alan kül oldu

Hizbullah füzeleri 790 yerleşim yerini ateşe verdi... Ekim ayında çatışmaların başlamasından bu yana 189.000 dönümlük alan yok oldu

İsrail medyasının Perşembe günü ortaya çıkardığına göre, Lübnan'dan atılan füzeler, çatışmaların başladığı 8 Ekim'den bu yana işgal altındaki Filistin topraklarının kuzeyinde 189 bin dönümlük alanı kapsayan 790 bölgede yangını ateşledi. 22 Ağustos 2024. Lübnan Hizbullah'ının işgale yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığı bir dönemde.

İsrail özel kanalı Channel 12 şunları söyledi: "Büyük bir kısmı savaşın on ayı boyunca İsrail topraklarına giren 6.500 roketin neden olduğu yangınlar, kuzeydeki 790 noktada çıktı."

Şöyle ekledi: "Binlerce füze İsrail topraklarına girdikten sonra 189 bin dönüm yakıldı (bir dönüm, bin metrekareye eşittir), bu rekor bir rakam."

Gazze Savaşı sırasında 5 Mısır limanı İsrail için önemli tedarik limanları haline geldi.. 'Arabi Post' Hayfa ve Aşdod'a düzenli olarak mal taşıyan gemileri izliyor

Gazze Savaşı sırasında 5 Mısır limanı İsrail için önemli tedarik limanları haline geldi. “Arabi Post” Hayfa ve Aşdod'a mal taşıyan gemileri düzenli olarak izliyor

Hepsi Cezayirlilere “refah” sözü verdi... Cumhurbaşkanlığı seçimi için üç adayın seçmeni ikna edecek programlarının detayları

Hepsi Cezayirlilere “refah” sözü verdi. Üç adayın cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik seçmenleri ikna edecek programlarının detayları

İşgal yerleşimlerinde büyük yangınlar 

Kanal ayrıca kuzey bölgesindeki ekolojist Amit Dolev'den de alıntı yaptı: " Büyük yangınlardan bahsediyoruz ."

İsrail Doğa ve Parklar İdaresi'nin verilerine göre yanan alanların büyüklüğü, son altı yılın herhangi bir yılına göre yüzde 200 daha büyük ve 2006'daki İkinci Lübnan Savaşı'nda çıkan yangınlardan çok daha büyük. kanal.

Yetkili, şöyle devam etti: "Yanılan alanın büyük kısmı (114 bin dönüm), bitki örtüsünün daha çimenli ve yanıcı olduğu (işgal altındaki Suriye) Golan Tepeleri'nde bulunuyor ve bu alanın daha kolay iyileşmesi bekleniyor."

Nature'a göre, "Celile'de (kuzey) 74 bin dönüm orman yakıldı, bunların iyileşmesinin daha uzun zaman alması bekleniyor" ve geri kalan dönümler birkaç kuzey bölgesine dağıtıldı. ve Parklar Otoritesi.

Hizbullah'tan yoğun saldırı

Eş zamanlı olarak Lübnan Hizbullahı, İsrail'in gece yarısından sonra Güney Lübnan'daki köyleri hedef alan bir dizi saldırının ardından Kiryat Şmona yerleşimindeki İsrail askerlerinin mevzilerine saldırı yürüyüşleri düzenleyerek doğrudan kayıplar verdiğini doğruladı.

Partiden yapılan açıklamaya göre, Pranit kışlasını ağır top mermileriyle, Kiryat Şmona yerleşimindeki İsrail askerlerinin mevzilerini ise saldırı insansız hava araçlarıyla bombaladı. Alam sitesine gidin ve doğrudan onlara ulaşın.

Bu kapsamda İsrail Kanal 12 , "Kiryat Shmona'da sirenlerin çalmasının ardından açık alana bir füze düştü" dedi ve şöyle devam etti: "Füzenin düşmesi sonucu bir okulun yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı ve Bölgede itfaiye ekipleri hazır bulunuyor."

Bu, İsrail ordusunun Çarşamba günü Lübnan'dan fırlatılan 60 füzeyi izlediği Hizbullah'ın en yoğun saldırılarından birinin ertesi günü gerçekleşti.

Hizbullah füzeleri işgal yerleşimlerini ateşe verdi

İşgalcilerin Filistin topraklarının yanı sıra güneydeki Lübnan toprakları ve Suriye'nin Golan Tepeleri'ni de on yıllardır işgal etmesi dikkat çekiyor.

8 Ekim 2023'ten bu yana, Lübnan'daki Lübnanlı ve Filistinli gruplar, özellikle de Hizbullah, İsrail işgal ordusuyla "Mavi Hat"ı bölen her gün karşılıklı bombardımanlar gerçekleştiriyor ve bunun sonucunda çoğu Lübnan tarafında olmak üzere yüzlerce kişi ölüyor ve yaralanıyor.

Gruplar, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde Amerikan desteğiyle yürüttüğü ve çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 133.000'den fazla Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı ve 10.000'den fazlasının öldüğü savaşı sona erdiren işgale yönelik bombalamaların durdurulmasına bağlı. eksik.

 



 

Güncellenme Tarihi : 24.8.2024 22:27

İLGİLİ HABERLER