Gündem
  • 9.10.2024 12:00

Hizbullah İsrail birliğini pusuya düşürdü.. Lübnan'da 30 Gazze'de 18 siyonist asker vuruldu

Çatışmalarda 48 İsrail askeri yaralandı, diğerleri gece duş almaktan korkuyor

Direniş Ekseni, Golan'da askerlerin geceleri duş almaya korktuğu da dahil olmak üzere her çatışma ekseninde İsrail güçlerine kayıplar veriyor.

İsrail askeri komutanlığı, son 24 saatte Güney Lübnan ve Gazze Şeridi'nde çıkan çatışmalarda 48 İsrail askerinin yaralandığını bildirdi. 

Lübnan-Filistin sınırında 30 askerin, Gazze Şeridi'nde ise 18 askerin yaralandığı belirtildi. 

İsrail askeri sansürü, Lübnan sınırında devam eden çatışmalara ilişkin bilgileri gizliyor. Zira son günlerde askeri komuta tarafından bazı "olaylar" bildirilmiyor. 

Son günlerde İsrail rejimi, Direniş Ekseni'ndeki çok sayıda grup tarafından, İsrail savaş makinesinin çekirdeğini vuran üst düzey operasyonlarla saldırıya uğruyor. 

Bu saldırılar arasında Irak'taki İslami Direniş tarafından gerçekleştirilen seyir füzesi ve drone saldırıları da vardı. Özellikle, işgal altındaki Suriye Golan'ındaki Golani Tugayı savaşçılarının mevzilerine yapılan bir drone saldırısında en az 26 asker öldü ve yaralandı . 

İsrail'in haber sitesi Walla , Golan'da görev yapan, özellikle 210. Bölgesel Tugay'a bağlı İsrail işgal güçlerinin durumuna ilişkin haberinde, söz konusu askerlerin bu tür saldırılara karşı yeterli koruma sağlayamadıkları şikayetinde bulundu.

Haber sitesinde, askerlerin "İsrail ordusunun davranışlarını ve Irak'ın insansız hava aracı tehditlerinden korunmak için sağlanan güvenlik önlemlerinin yetersizliğini sert bir şekilde eleştirdiği" bildirildi. 

Walla, işgal altındaki Suriye Golan Tepeleri'nde görevli askerlerin, "Geçtiğimiz hafta boyunca hemen hemen her gece hava kuvvetlerinden uyarılar veya teyakkuz halinde kalmamız yönünde talimatlar alıyoruz" dediğini aktardı.

Askerler, bu tür sistemlere karşı savunma kabiliyetlerinin "düşük" olduğunu, "uzun saatler boyunca sığınaklara gönderildiklerini veya yüksek alarmda kalmaları emredildiğini" belirttiler. 

İsrail medyasına konuşan askerler, "Geceleri uyumak mümkün değil, sabahları yorgun uyanıyoruz, ama çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

"Bazı askerler duş sırasında alarm çalması korkusuyla gece duş almaktan korkuyorlar" diyen bir birlik, "Her gece bölgede bulunan askerleri yüksek alarmda tutmanın ve herhangi bir müdahalede bulunmamanın kabul edilemez olduğunu" kaydetti.

Öte yandan, Lübnan'a kara harekâtında bulunan birlikler, sürekli olarak uyanık Hizbullah savaşçılarının saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor ve bu da İsrail askeri kayıplarının artmasına neden oluyor.

Hizbullah, Lübnan'a sızmaya çalışan İsrail piyade birliğini pusuya düşürdü

İsrail medyası, "Kuzey'de çok sıra dışı ve son derece zor bir olay" yaşandığını, en az dört helikopter kullanılarak sınır bölgesinden yaralıların tahliye edildiğini bildirdi.

Hizbullah, Çarşamba günü şafak vakti Lübnan'daki İslami Direniş savaşçılarının, Hallet el-Mahafer bölgesinden Odaisseh köyü üzerinden Lübnan topraklarına sızmaya çalışan İsrail piyade birliklerine karşı başarılı bir şekilde mücadele ettiğini doğruladı.

Grubun açıklamasında, şiddetli çatışmaların yaşandığı ve İsrail işgal güçlerinin kayıp vererek geri çekilmek zorunda kaldığı belirtildi.

Hizbullah, operasyonların "Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkına destek olmak, cesur ve onurlu direnişiyle dayanışmak ve Lübnan ile halkını savunmak" amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

El Mayadin'in Güney Lübnan muhabiri, Hizbullah'ın Odaisse ve Kfar Kila'dan sızmaya hazırlanan bir grup İsrail askerine karşı iyi planlanmış bir pusu düzenlediğini bildirdi.

Muhabirimiz, onlarca seçkin İsrail askerinin yaralandığını ve çığlıklarının tüm bölgede duyulduğunu aktardı.

Güney Lübnan'daki muhabirimizin aktardığına göre, İslami Direniş savaşçıları İsrail güçlerine yakın mesafeden ateş açtı ve şiddetli çatışmalar yaşandı.

İsrail ordusu, Odaisseh pususunda bir askerin öldüğünü bildirdi, ancak ölü sayısının çok daha fazla olduğunu doğrulayan El Mayadeen muhabiri, son olayın Lübnan sınırını ihlal etmeye çalışan bir İsrail komando birliğiyle ilk gerçek çatışma olduğunu belirtti.

Öte yandan İsrail medyası, Hizbullah'ın kurduğu bir pusuya İsrail güçlerinin düştüğünü kabul ederek, Lübnanlı örgütün İsrail askeri yığınaklarını hedef almaya çalıştığını belirtti.

Medya, Hizbullah'ın İsrail güçlerine yoğun ateş açtığını bildirirken, Hizbullah'ın Rıdvan birlikleriyle sınırda İsrail güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığına işaret etti.

Kuzey'de "çok sıra dışı ve son derece zor bir olay" yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, sınır bölgesinden en az dört helikopterle yaralıların tahliye edildiği belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 9.10.2024 11:54

İLGİLİ HABERLER