Gündem
  • 10.10.2024 12:48

Hizbullah: İsrail, elit subayları 35 ölü ve 200'ü aşan ağır kayıplara uğradı.

Lübnan "Hizbullahı" yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun elit subayları arasında 35 ölü ve 200'den fazla yaralının olduğunu doğruladı ve Lübnan'a yönelik saldırının devam ettirilmesinin Hayfa'yı Kiryat Şmona'ya dönüştüreceği uyarısında bulundu.

Hizbullah, yaptığı açıklamada şunları açıkladı: "İslami Direniş, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Muhterem Mücahid Şeyh Naim Kasım'ın, füze kuvvetlerinin işgal altındaki Filistin'deki her yeri hedef almaya hazır olduğu konusunda, İsrail liderliği tarafından kararlaştırılan açıklamayı doğrulamaktadır. Komuta ve kontrol sistemi aracılığıyla direniş eskisinden daha güçlü ve sağlam bir şekilde geri döndü.”

Hizbullah şunları ekledi: "İsrail düşmanının, kararlı Lübnan'ın tüm bölgelerinde onurlu halkımıza saldırmadaki ısrarı , Kiryat Shmona, Metulla ve Lübnan'la olan diğer sınır yerleşimleri gibi direniş füzeleri için Hayfa'yı ve Hayfa dışını yapacaktır ve düşmanın yapacağı da budur. ve yerleşimciler Salı günü Hayfa ve çevresini gördüler."

"İslami direnişin bu düşmanın beklemediği yeri görüp duyduğunu, işgal altındaki Filistin'de elinin istediği yere uzandığını, Siyonist derinliğe yönelik ateşinin füzeler ve taarruz yürüyüşleriyle sınırlı olmayacağını" vurguladı.

Şöyle ekledi: "Cesur mücahitlerimiz, Siyonist elit askerlerin işgal altındaki Filistin'in ön ucundaki bazı güney köylerini ilerletmeye ve işgal etmeye yönelik tüm girişimlerine, bu düşmanın savaşlarında daha önce hiç görmediği bir kahramanlık destanıyla karşı koymaya devam ediyor. UNIFIL mevzilerinin arkasına ve Lübnan tarafının göremediği yollara saklanmaya başladığı nokta henüz kararlı köylerimize girmeyi başaramadı ve seçkin subay ve askerleri arasında 35 ölü ve 200'ü aşan ağır kayıplar yaşıyor. .”

Şöyle devam etti: "Bu kahramanlık destanının ilk günlerinde söylediğimizi tekrarlıyoruz: Mücahitlerimizin bu düşmanının tanık olduğu şey, güney Lübnan'da ayakları nereye basarsa bassın onu bekleyen şiddetli kudretin bir kısmından başka bir şey değildir ve biz Şerefli halkımıza şunu söyleyin, aramızdaki her mücahidin aklındasınız, "Bu düşmanı küçük düşüren" kudretli gücümüzsün.

Hizbullah sözlerini şöyle tamamladı: “Sevgili Gazze'ye gelince, biz ahde ve söze bağlıyız, Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkımıza ve onların yiğit ve onurlu direnişine destek ve desteğimizden vazgeçmeyeceğiz. Kudüs Yolu şehitlerinin efendisinin (Allah onu korusun) boynumuzdaki bir emanettir ve biz Emanet Ehlinin inşaAllah son nefesine kadar.”

Güncellenme Tarihi : 10.10.2024 12:56

İLGİLİ HABERLER