Gündem
  • 9.5.2024 18:24

Hizbullah İsrail ordu mevzilerini füze yağmuruna tuttu

“Baskın yürüyüşler ve roket atışlarıyla”.. Hizbullah, kuzey Filistin'deki İsrail ordusunun mevzilerine saldırıyor

8 Mayıs 2024 Çarşamba günü Lübnan Hizbullahı , işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki İsrail ordusu mevzilerine kapsamlı saldırılar düzenlerken , İsrail uçakları da güney Lübnan'daki kasaba ve köylere baskınlar düzenledi.

Hizbullah İsrail ordusunun mevzilerini hedef alıyor

Lübnan Hizbullahı ayrı açıklamalarda üyelerinin "Metulla, Shlomi, Manara, Hanita ve Avivim yerleşimlerinde İsrail askerlerinin kullandığı binaları hedef aldığını ve doğrudan vurduğunu" söyledi.

Hizbullah ayrıca, "İsrailli düşman askerlerinin El-Rahib sahasındaki hareketlerini takip ettikten sonra ve sahaya girdiklerinde Mücahidler burayı güdümlü füzelerle hedef aldı" açıklamasında, savaşçıların burayı doğrudan vurduğunu kaydetti. ayrıca bölgedeki “casusluk ekipmanlarını” da hedef alarak imha etti.

İsrail medyasına göre, insansız hava aracının sızması korkusuyla Batı Celile'deki Edmit, Jurin, Elon ve Arab Al-Aramsha'da da sirenler çaldı.

İşgal Lübnan'ın kasaba ve köylerini etkiliyor

İşgal ordusu ise yaptığı açıklamada, Güney Lübnan'ın Ramia kentinde Hizbullah'a ait 20'den fazla askeri hedefe saldırdığını iddia etti.

İsrail açıklamasında, hedeflere top atışları ve savaş uçaklarıyla saldırıldığı, hedeflerin arasında askeri binalar ve askeri altyapının da yer aldığı belirtildi.

Açıklamaya göre İsrail savaş uçakları ayrıca "Güney Lübnan'daki Mervahin ve Kafr Kila'da Hizbullah'a ait bir askeri bina ve askeri altyapıya" da saldırdı.

Resmi Lübnan Haber Ajansı ise İsrail baskınının Hiam kasabasındaki bir evi hedef aldığını ve çok sayıda vatandaşın yaralandığını bildirdi.

İşgal araçları aynı zamanda top ve fosfor mermileriyle Güney Lübnan'ın Aitaroun ve Blida kasabalarını da hedef aldı.

Ajansa göre, "İsrail savaş uçakları ayrıca Cebel el-Rayhan'ın Armati köyündeki Tallet el Gazlan'a baskın düzenledi ve Mervehin bölgesindeki Cebel Balat'ın dış mahallelerini de hedef aldı."

İsrail işgalinin son saatlerde saldırdığı bölgeler arasında Cebel Balat ile güney Lübnan'ın orta kesimindeki Ramieh ve Beit Lev kasabalarının dış mahalleleri de yer alıyor.

İşgal ayrıca Aita al-Shaab'ın eteklerine ve kasaba ile güneydeki Ramiya kasabası arasındaki ormanlık alana bir dizi baskın düzenledi.

Güncellenme Tarihi : 9.5.2024 18:41

İLGİLİ HABERLER