Dünya
  • 10.7.2024 20:03

Hizbullah İsrail'e füze yağdırıyor.. iki İsrailli öldürüldü...

İşgal dışişleri bakanı Hizbullah'ı tehdit etti 

9 Temmuz 2024 Salı günü, işgal altındaki Suriye Golan'ında Lübnan'dan yapılan füze saldırısı sonucunda iki İsrailli öldürülürken, İşgal Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hizbullah'a tehdit ederek, onun sınır ötesine "geri çekilmesini" talep etti. 

Magen David Adom olarak bilinen İsrail ambulans servisi, kısa bir açıklamada şunları söyledi: "Golan'ın ortasında bir arabanın doğrudan çarpması sonucu iki kişi hayatını kaybetti."

Bundan kısa bir süre önce İsrail Ordu Radyosu, Lübnan'dan atılan bir füzenin arabalarına çarpması sonucu iki kişinin ağır yaralandığını, daha sonra ölümlerinin doğrulandığını bildirmişti. Ölen iki kişinin askeri personel olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.

Radyo ayrıca Lübnan'dan gelen füzelerin düşmesi sonucu işgal altındaki Suriye Golan'ının orta bölgesinde çok sayıda yangın çıktığını bildirdi.

İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada, Salı akşamı Lübnan'dan Golan'a yapılan son füze bombardımanında yaklaşık 40 füzenin fırlatılışını izlediğini ancak bunlardan bazılarını yakalayıp yakalamadığını açıklamadığını bildirdi.

Öte yandan Hizbullah, yaptığı açıklamada "İsrail ordusundaki 210. Golan Tümeni'nin Nafah üssündeki karargâhını onlarca Katyuşa roketiyle gruplar halinde bombaladığını" duyurdu.

Parti, bombalamanın "düşmanın Şam-Beyrut yolunda gerçekleştirdiği saldırı ve suikasta" yanıt olarak yapıldığını açıkladı.

Yerel Lübnan kanalı LBC, "Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın eski yoldaşı Hac Ebu el Fadl Karnabş'ın, Salı günü Şam-Beyrut yolunda arabasına düzenlenen İsrail saldırısında öldürüldüğünü" bildirdi. Bu daha sonra doğrulandı. Hizbullah tarafından.

Böylece, partinin resmi açıklamalarına dayanan Anadolu nüfus sayımına göre, Hizbullah'ın İsrail'le devam eden çatışma dalgasında ölenlerin sayısı 366'ya yükseldi.
Bu, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'a Litani Nehri'nin ötesine "geri çekilmesini" talep eden bir tehditte bulunmasının ardından geldi.

Bu tehdit, Katz'ın, Hizbullah'ın İsrail'in kuzey İsrail'deki bölgelerine ait olduğunu ve insansız hava aracı kullanılarak yakalandığını söylediği havadan fotoğraf görüntüleri yayınlamasına ilişkin yorumuna yanıt olarak "X" platformundaki bir gönderiyle geldi.

Bu, Hizbullah'ın bir aydan kısa bir süre içinde İsrail'in kuzeyindeki kamplara ve yerleşim yerlerine yaptığı yürüyüşün video kliplerini yayınladığı ikinci sefer.

Katz Arapça ve İngilizce şunları yazdı: "Havlayan köpek ısırmaz. Nasrallah, eğer tehditleri ve şiddeti bırakmazsanız ve Litani'nin ötesine çekilmezseniz, Lübnan'ın yok edicisi sayılacaksınız."

 

 

Güncellenme Tarihi : 10.7.2024 20:16

İLGİLİ HABERLER