Gündem
  • 3.10.2024 10:12

Hizbullah karada büyük kayıplar verdirdiği İsrail askerlerini püskürttü

Hizbullah, Güney Lübnan'daki İsrail saldırılarını püskürttüğünü söylüyor

Lübnan Hizbullahı, Çarşamba günü Lübnan topraklarına sızmaya çalışan İsrail birliklerine karşı mücadele ettiğini ve sınır köyüne doğru ilerleyen üç İsrail tankını imha ettiğini duyurdu.

İran destekli grup, "Maroun al-Ras köyüne doğru ilerlerken roketlerle üç Merkava tankını imha ettiğini" söyledi. Hizbullah, İsrail sızmasını durdurmak için farklı patlayıcı cihazlar, makineli tüfekler ve roketler kullandığını söylerken, Adayseh, Yaroun ve Kfar Kela köylerinin yakınlarında da çatışmalar yaşandı.

İsrail ordusu, Salı günü erken saatlerde sınır ötesi operasyonlar başlatmasının ardından ilk kez sekiz askerin öldüğünü ve onlarca askerin yaralandığını duyurdu.

İran, eski Hamas siyasi şefi İsmail Haniye, eski Hizbullah genel sekreteri Hasan Nasrallah ve İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Abbas Nilforuşan'ın öldürülmesine misilleme olarak hipersonik füzelerle üç askeri üssü ve Mossad karargahını hedef aldığını duyurdu.

Siyonist kaynaklar Hizbullah'la yaşanan çatışmada 14 askerin öldüğünü itiraf etti

Siyonist kaynaklar, Sky News'in Arapça kanalına verdiği röportajda, Lübnan'ın güney sınır bölgesinde Lübnan Hizbullah güçleriyle yaşanan kara çatışmasında Siyonist rejime ait 14 askerin öldürüldüğünü itiraf etti.

El Menar kanalı da Hizbullah güçleriyle Maron El Ras'ın doğu tarafından şehre sızan Siyonist askerler arasında çıkan çatışmayı haber yaparak bu çatışmada bir Siyonist subayın öldürüldüğünü duyurdu.

Daha önce Siyonist kaynaklar, Hizbullah'ın Lübnan'ın güneyinde yer alan El Adisa bölgesinde kurduğu pusuda 4 Siyonist askerin öldürüldüğünü, 20'den fazla askerin de yaralandığını itiraf etmişti.

Hizbullah'ın operasyonu, Siyonist rejimin Lübnan'daki son saldırısına tepki olarak gerçekleştirildi.

Güncellenme Tarihi : 3.10.2024 10:19

İLGİLİ HABERLER