Gündem
  • 12.6.2024 11:00

Hizbullah komutanını öldüren İsrail'e roket ve füze yağdı

 İsrail'in Hizbullah komutanını öldürmesinin ardından Lübnan'dan düzinelerce roket atıldı..

Filistinliler, İsrail askeri saldırısının ardından işgal altındaki Batı Şeria'daki Al Fara'a mülteci kampındaki hasarı inceliyor, 10 Haziran 2024 Pazartesi. İsrail ordusu, Al Fara'a mülteci kampına bir gecede düzenlenen baskında 15 yaşındaki bir Filistinliyi öldürdü. Filistinli sağlık yetkililerine göre işgal altındaki Batı Şeria'da. Ordu Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kampa "terörle mücadele" olarak tanımladığı bir baskın başlatıldığını söyledi. Askerlerin gerçek ateşle bir militanı öldürdüğünü, iki militanı da yaraladığını ve yoğun silahlı çatışmaların devam ettiğini söyledi. (AP Fotoğrafı/Mecdi Muhammed)

İsrail'in hava saldırılarında aralarında üst düzey bir askeri komutanın da bulunduğu Hizbullah grubundan dört yetkilinin öldürülmesinden saatler sonra, Çarşamba sabahı Lübnan'dan kuzey İsrail'e çok sayıda roket atıldı.

İsrail ordusu, yaklaşık 90 roket mermisinin tespit edildiğini, bunların bir kısmının imha edildiğini ve saldırılardan çok sayıda yangının çıktığını söyledi.

Hizbullah içinde Hacı Ebu Taleb olarak bilinen 55 yaşındaki Taleb Sami Abdullah, sekiz ay önce çatışmaların başlamasından bu yana öldürülen en kıdemli komutandı. Ölümü, İsrail'in hava saldırıları Lübnan'ın derinliklerine saldırırken, Hizbullah'ın kuzey İsrail'e yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığı Lübnan-İsrail sınırında artan gerilimin ortasında gerçekleşti.

Hezbollah Confirms Death Of Its Senior Commander In Airstrike In South  Lebanon - I24NEWS

Hizbullah'ın Al-Manar TV'si, güney Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine roket atıldığını bildirdi. İsrail medyasına göre İsrail'in kuzeyindeki bütün yerleşimlerde  sirenler çalındı.

Bir Hizbullah yetkilisi, Abdullah'ın, Lübnan-İsrail sınırındaki son şiddet olaylarının Ekim ayında başlamasından bu yana Lübnan'da öldürülen en üst düzey komutan olduğunu söyledi ve kendisinin, Güney Lübnan'ın bazı bölgelerinden sorumlu olan grubun Nasr Biriminin komutanı olduğunu ekledi. İsrail sınırına.

Resim

İsrail saldırısı, Salı günü geç saatlerde Jwaya'da Abdullah ve diğer üç yetkilinin sınırdan yaklaşık 10 kilometre uzakta toplantı yaptığı bir evi yok etti.

Yönetmelikler uyarınca isminin açıklanmaması kaydıyla konuşan Hizbullah yetkilisi, Abdullah'ın Ocak ayında öldürülen Wissam al-Tawil komutanından daha kıdemli olduğunu söyledi.

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında çoğu Hizbullah üyesi olmak üzere 400'den fazla kişi öldü, ancak ölenler arasında 70'ten fazla sivil ve savaşçı olmayan da var. İsrail tarafında ise Gazze'deki savaşın başlamasından bu yana 15 asker ve 10 sivil öldürüldü.

Güncellenme Tarihi : 12.6.2024 11:03

İLGİLİ HABERLER