Gündem
  • 4.10.2024 19:38

Hizbullah : Marun el-Ras'ın batısında askeri birliği füzeyle vurduk 20'nin üstünde İsrail askeri öldü

Hizbullah'ın kullandığı patlayıcı bir cihazın Marun el-Ras'ın batısında meydana gelen patlamada ölü ve yaralılar var

Lübnan Hizbullahı bugün, Perşembe günü, Maroun al-Ras kasabasındaki Tartira bölgesinde bir Siyonist kuvveti patlayıcı bir cihazla hedef aldığını duyurdu ve aralarında çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını belirtti.

Parti bir açıklamada, "Savaşçılarımız bugün öğle saatlerinde Maroun al-Ras kasabasındaki Tartira bölgesinde kasabayı batı tarafından atlatmaya çalışan Golani Tugayı'na bağlı bir kuvvete patlayıcı bir cihaz patlatmayı başardı." dedi. " 
Saflarında ölümler ve yaralanmalar olduğunu" belirtti.

Hizbullah bugün, Perşembe günü, patlayıcı cihazların patlatıldığını ve Siyonist ordu toplantılarının çeşitli yerlerde hedef alındığını duyurdu.

Parti, ardışık açıklamalarında "Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkımızı desteklemek ve onların yiğit ve onurlu direnişini desteklemek, Lübnan ve halkını savunmak ve Siyonist varlığın şehirlere, köylere ve sivillere yönelik barbarca ihlallerine yanıt olarak, İslami Direniş savaşçıları NATO yerleşimindeki bir Merkava tankını güdümlü füzeyle hedef aldı." dedi.

İkinci açıklamasında, "İslami Direniş savaşçıları, Lübnan-Filistin sınırındaki Adaisseh kasabasının eteklerindeki El-Sughra bölgesinde bir Siyonist düşman askeri topluluğunu füze salvosuyla hedef aldı." ifadelerini kullandı. 

Daha sonraki açıklamasında ise "Siyonist varlığın Maroun al-Ras ve Yaroun kasabalarına sızan güçlerine karşı dört patlayıcı cihaz patlatıldı ve düşman arasında ağır kayıplara neden oldu." ifadelerini kullandı.


Hizbullah: Maroun al-Ras ve Yaroun'un eteklerinde ilerlemeye çalışan 20'den fazla İsrailli subay ve asker öldürüldü ve yaralandı.

Lübnan Hizbullahı'nın operasyon odasındaki bir saha görevlisi, Perşembe günü İslami Direniş'in, Maroun al-Ras ve Yaroun kasabalarının eteklerinde ilerlemeye çalışan İsrail elit güçlerine karşı patlayıcıları patlattığını bildirdi.


Lübnan'daki Al-Nashra internet sitesinde yer alan habere göre saha görevlisi, bombalamanın 20'den fazla İsrailli subay ve askerin ölümüne ve yaralanmasına yol açtığını söyledi.

Cihazların yakın zamanda Mücahid'in düşman hareketlerini izlemek ve izlemek için ekildiğini ve bazılarının patlamadan önceki son saatlerde dikildiğini belirtti.

Partinin askeri medyası, direniş savaşçılarının, İsrail kuvvetlerinin mevzilerindeki alarm ve seferberliğin ortasında, İsrail ordusunun seçkin askerlerinin Lübnan-Filistin sınırı açıklarındaki olası ilerleme yollarına bu cihazları yerleştirebildiklerini bildirdi. karşıdaki askeri kışla ve keşif uçaklarının bölgenin hava sahasında yoğun uçuşu sırasında.

Daha önce Hizbullah Operasyon Odası, askeri medya tarafından yayınlanan bir açıklamada şu açıklamayı yapmıştı: "İslami Direniş Operasyon Odası, güvenilir saha ve güvenlik kaynaklarından, Siyonist düşmanın subay ve askerleri arasında, Siyonistlerin yürüttüğü kahramanca çatışmalarda ölenlerin sayısını doğrulamaktadır." Bugün, yani 3 Ekim Perşembe günü direniş mücahitlerinin sayısı 17'ye ulaştı.”

Hizbullah, Perşembe akşamı saat 19.30'dan itibaren seçkin İsrail ordu güçlerinin güney Lübnan'daki bazı sınır köylerine yönelik başarısız ilerleme girişimlerini püskürtmekten, kışlalardaki İsrail yoğunlaşmalarını hedef almaya kadar çeşitli amaçlara sahip 29 askeri operasyon gerçekleştirdiğini belirtti. güneydeki köylerin karşısındaki cephe hatları, askeri alanlar, meyve bahçeleri ve yerleşim evleri ve kuzeyin derinliklerindeki yerleşimlerin ve askeri hedeflerin bombalanması.



 

Güncellenme Tarihi : 4.10.2024 19:54

İLGİLİ HABERLER