Gündem
  • 1.10.2024 10:22

Hizbullah MOSSAD'ın şubesi olmuş

Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından Hizbullah, kendi saflarına sızma olasılığıyla karşı karşıya. Reuters, Lübnan, İsrail, İran ve Suriye'deki kaynaklardan topladığı bilgilerle Hizbullah'ın tedarik hatları ve komuta yapısında önemli hasarlar olduğunu ortaya koydu. İsrail, Hizbullah hakkında istihbarat geliştirmek için yirmi yıl harcadı ve hedefli saldırılar düzenledi.

Lübnan'daki İran destekli Şii grup Hizbullah'ın üyelerine ait olduğuna inanılan çağrı cihazları ve telsizlerin toplu patlamaları, büyük ölçüde İsrail istihbarat servislerine atfedildi. Düzinelerce insanı öldüren ve binlercesini yaralayan saldırılar, İsrail casus servislerinin teknik kapasiteleri ve Orta Doğu'daki devam eden çatışmadaki rolleri hakkında ciltler dolusu şey anlatıyor.

Hizbullah üyesi olduğuna inanılan binlerce kişiyi hedef alan, düzinelerce kişinin (en az iki çocuk da dahil) ölümüne ve binlercesinin yaralanmasına yol açan patlamalar hakkındaki görüşünüz ne olursa olsun  , saldırılar İsrail'in karanlık casusluk servislerini yeniden ilgi odağına taşıdı.

7 Ekim'deki başarısızlıkların telafisi

Mossad ve İsrail askeri istihbaratı bir zafere çok ihtiyaç duyuyordu. Galler'deki Aberystwyth Üniversitesi'nde Avrupa ve Orta Doğu'daki istihbarat servislerinin tarihi konusunda uzman olan Aviva Guttmann, ölümcül 7 Ekim 2023 saldırılarını önceden tahmin edememenin, hatta önleyememenin, teşkilatların üzerinde uzun bir gölge bıraktığını söyledi.

"Lübnan'a çağrı cihazları ve telsizlerle yapılan bu saldırı, bir nevi itibarlarını iyileştirmenin bir yolu," dedi. "Bu, esasen bir güç gösterisi." 

Ancak İsrail'in planının organizasyonu ve icrasına ilişkin ayrıntılar henüz belirsiz ve sahip olduğumuz az miktardaki bilgi de hızla değişiyor.

Tuzaklanmış çağrı cihazlarının kökenini izlemeye çalışmak  karmaşık bir iş oldu . Tayvan'da üretilen küçük cihazlar daha sonra Macaristan'daki bir yan kuruluş tarafından monte edilmiş olmalı ve bu da medyada birkaç yıl önce İsrail istihbaratı tarafından kurulmuş olası bir cephe olarak tanımlandı. Ve İsrail istihbarat servisleri çağrı cihazlarını kendileri üretmiş olabilir - ancak ille de Macaristan'da değil.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah saldırısının perde arkası! 18 yıl sonra üzüm salkımı yöntemi ile sızdılar!

Orta Doğu ardı ardına yaşanan suikast zincirleriyle sarsıldı... Hamas'ın siyasi lideri Haniye Tahran'da, Hizbullah hareketinin Genel Sekreteri Nasrallah ise Beyrut'ta suikasta uğradı. İsrail'in 18 yıl sonra ilk kez Dahiye bölgesinin dışına düzenlediği saldırı bölgede tansiyonu bir kez daha artırdı. Gazeteci Güngör Yavuzaslan, aHaber canlı yayınında İsrail'in suikastlarının perde arkasını açıkladı. Hizbullah'ın çok büyük bir güvenlik açığı verdiğini ve İsrail'in örgütün içine sızdığını söyleyen Güngör Yavuzarslan, "Üzüm salkımı denen bir yöntem ile Hizbullah'a sızıyorlar. MOSSAD'ın Beyrut birimi başta, içeride de tane tane birimler var" ifadelerini kullandı.

Dünya nefesini tuttu Orta Doğu'daki gerilime kilitlendi. Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin 31 Temmuz'da, İran'ın desteklediği ve Lübnan'da etkili olan Hizbullah hareketinin Genel Sekreteri Hasan Nasrallah Beyrut'ta suikasta uğraması sonrası gözler İran'a çevrildi. Nasrallah suikastı ile Şiiler ve İran'ın yollarının ayrılış noktasına geldiği konuşulurken İsrail, Hamas'ın Lübnan lideri Fetih Şerif Ebu El Emin'in de öldürüldüğünü belirtti.

Güngör Yavuzaslan Nasrallah suikastı sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. İran'ın Hizbullah'tan desteğini çekmediğini söyleyen Yavuzarslan, güvenlik açığına dikkat çekti. Yavuzaslan şöyle devam etti: 

"HİZBULLAH ÇOK BÜYÜK BİR GÜVENLİK AÇIĞI VERDİ"

Hizbullah çok büyük bir güvenlik açığı verdi. İsrail askeri teşkilatı sızmamış yerleşmiş artık. Çok özel bir silahla nokta atışıyla daireyle çizilmiş gibi vuruyor. "Biz bu saldırıları 15 yıldır hazırlıyoruz" diyorlar. Alt yapısını yaptıklarını söylüyorlar. İsrail ABD'nin verdiği teknolojiyi en üst düzeyde kullanıyor. Bu saldırıda o kadar hedeflerine ulaşmak istediler ki 20 ton bomba kullandılar. Saldırıda savaş uçakları ve SİHA'ları kullandıklarını biliyoruz. Saldırının görüntülerini de aldıklarını düşünüyorum. Bunu saldırı olarak değil de içeriden patlattıklarını düşünüyoruz. Ya içine girdi ya da çağrı cihazları ile patlatmış olabilirler. Haniyye'nin vurulduğu binayı hatırlayalım o da aynı bu şekildeydi. Zamansal ve mekansal çalışma yapmışlar. 3 kişinin burada olduğunu ve bu dairede olduklarını tespit etmişler. Bu içeriden haber almak demek.

ÜZÜM SALKIMI YÖNTEMİ KULLANIYORLAR

Üzüm salkımı denen bir yöntem ile Hizbullah'a sızıyorlar. MOSSAD'ın Beyrut birimi başta, içeride de tane tane birimler yerleştiriyor. Hizbullah'ın içindeki birimlerin birbirinden haberi yok. İki birim MOSSAD'a çalışıyor ancak birbirlerinden haberleri yok. Örneğin Nasrallah'ı izleyen ekibin diğer ekipten haberi yok ancak MOSSAD'a çalışıyorlar.

BU HİZBULLAH'A SIZMA DEĞİL, HİZBULLAH'IN İÇİNE YERLEŞMİŞLER!

Hizbullah'ı zayıflatmaya çalışıyorlar. 2006'da karadan saldırdığında Hizbullah'ın direnişi ile karşılaştı. Şimdi Hizbullah'ın komuta kademesini hedef alıyor, önce Hizbullah'ın içini boşaltıp ardından kara saldırısını hedefliyor. Bu sızmanın dışında bir yerleşme demek. Bu Hizbullah'ı içeriden çok zayıflatabilir.

Güncellenme Tarihi : 1.10.2024 10:41

İLGİLİ HABERLER