Gündem
  • 13.10.2024 23:00

Hizbullah : Vurduğumuz üstte hedefimiz İsrail Genelkurmay başkanı Halevi'ydi.. İsrail yayın yasağı koydu

Hizbullah: “Hedefimiz İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi’ydi.” 

Halevi’nin öldürüldüğü iddia ediliyor. 

Hizbullah’ın Hayfa’da ordu üssüne düzenlediği saldırıda yaralı sayısı 60’a yükseldi. Çok sayıda ölü var. 

Resim

İsrail ordusu yaralıları helikopterler ile tahliye ediyor.. Helikopterlerin birin iniyor biri kalkıyor..

هجوم حزب الله القاتل على لواء الجولاني / 15 قتيلاً و28 جريحاً حتى الآن

ÜSSE YÜZÜN ÜZERİNDE AMBULANS GİTTİ

Hizbullah: “Hedefimiz İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi’ydi.” 

Halevi’nin öldürüldüğü iddia ediliyor. 

İsrail medyası da, İsrail hava savunma sistemlerinin, bölgede hava saldırısı sirenleri çalmadan infilak eden insansız hava aracını tespit edemediğini doğruladı. 

Saldırının Golani Tugayı'na ait bir üssün yemekhanesini hedef aldığı bildirildi. 

Yaralıları taşımak için olay yerine 50 ambulansın sevk edildiği, ayrıca helikopterlerin de çağrıldığı bildirildi.

Hizbullah, operasyonun ardından bir açıklama yaparak, operasyonun sorumluluğunu üstlendi. Açıklamada, "İslami Direniş, 13 Ekim 2024 Pazar akşamı, Hayfa'nın güneyindeki Binyamina'da bulunan Golani Tugayı'nın bir eğitim kampına bir saldırı uçağı filosu fırlatarak bir operasyon gerçekleştirdi" ifadeleri yer aldı.

Direniş, operasyonun "İsrail'in" Lübnan genelinde gerçekleştirdiği katliamlara, özellikle de birkaç gün önce Lübnan'ın başkentine yaptığı saldırıya yanıt olduğunu söyledi .

"İslami Direniş ülkemizi ve onurlu, mazlum halkımızı savunmak için hazır ve nazır olmaya devam edecek ve düşmanı caydırma görevini yerine getirmekten çekinmeyecektir." ifadesinin yer aldığı açıklamada, operasyonun Hayber harekâtları dizisinin bir parçası olarak Gazze halkına ve direnişine destek olmak, ayrıca Lübnan ve halkını savunmak amacıyla gerçekleştirildiği vurgulandı.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah'ın askeri medya kolu, Direniş operasyon merkezi tarafından günler önce yapılan açıklamayı yineleyerek, İsrailli yerleşimcilere yönelik bir uyarıyı yeniden yayınladı.

Hizbullah daha önce yaptığı açıklamada, "İsrail düşman güçleri, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki bazı yerleşim yerlerindeki yerleşimcilerin evlerini toplanma noktası olarak kullanıyor" ifadelerini kullanmıştı.

"Lübnan'a yönelik saldırı için İsrail düşmanının operasyon odası olarak kullandığı üsler, Hayfa ve Tabarayya gibi yoğun nüfuslu şehirlerin içinde yer alıyor," diye eklendi uyarıda. " Yukarıda belirtilen tüm evler ve askeri üsler, İslami Direnişin Roket ve Hava Kuvvetleri için meşru askeri hedeflerdir. Bu nedenle, yerleşimcileri, hayatlarını korumak için, başka bir duyuruya kadar bu askeri alanların yakınında toplanmamaları konusunda uyarıyoruz."

Güncellenme Tarihi : 13.10.2024 22:11

İLGİLİ HABERLER