Dünya
  • 30.9.2024 17:20

Hizbullah'ın en üst düzey yetkilisi Naim Qassim : Yeni lideri seçeceğiz İsrail'le sonuna kadar mücarele edeceğiz

Hizbullah'ın en üst düzey yetkilisi, lideri Hasan Nasrallah'ın suikastından bu yana örgütten bir ismin yaptığı ilk kamuoyu açıklamasıyla televizyondan açıklama yaptı .

Nasrallah'ın atanmasından önce Hizbullah'ın liderliğine aday olan Naim Qassim , dini bilgisi ve skolastik becerisiyle tanınır. 1953'te güney Lübnan'daki Kfar Kila köyünde doğan Qassim, eski muhafızların iyi bilinen bir üyesidir. 71 yaşındaki Şii din adamı, 1982'de Hizbullah'ın kurulmasına yardımcı oldu ve 1991'den beri yedi dönem üst üste genel sekreter yardımcısı olarak görev yaptı. Ayrıca grubun parlamento faaliyetlerini de denetliyor.

Nasrallah suikasta uğramadan önce grubun ikinci komutanıydı ve sıklıkla medya röportajlarında yer alıyordu. 2015'te grubun siyasi ideolojisini ortaya koyan "Hizbullah: İçeriden Hikaye" adlı kitabı yazdı.

Hizbullah'ın en üst düzey yetkilisi, grubun uğradığı kayıplara rağmen İsrail'le mücadeleye devam edeceklerine söz verdi

Hizbullah'ın en üst düzey yetkilisi Naim Kasım, örgütün Lübnan'da verdiği kayıplara rağmen İsrail'le savaşma ve Filistinlileri savunma misyonunu sürdüreceğini söyledi.

İsrail'in, örgütün orta ve uzun menzilli füzelerinin çoğunu vurduğu yönündeki iddialarının "başaramadıkları ve başaramayacakları bir rüya" olduğunu söyledi.

“İsrail karadan girmeye karar verirse biz hazırız, direniş de çatışmaya hazır.”

"Çağrı cihazlarından başlayarak, liderlerimizin şehitliğine ve genel sekreterimizin şehitliğine kadar yaptığımız tüm fedakarlıklar... orduları, halkları ve örgütleri sarstı, ancak devam ediyoruz. Bu günlerin acılarıyla, fedakarlıklarla devam ediyoruz."

Hizbullah'ın Nasrallah'ın ortaya koyduğu "hedef ve saha hedeflerine" devam edeceğini söyledi.

"İslami direniş, Gazze ve Filistin'e destek olmak, Lübnan'ı ve halkını savunmak ve suikastlara ve sivillerin öldürülmesine yanıt olarak İsrail düşmanına karşı koymaya devam edecektir" dedi.

Bu, grubun lideri Hasan Nasrallah'ın suikastından bu yana gruptan bir ismin yaptığı ilk kamuoyu konuşması.

Hizbullah'ın en üst düzey yetkilisi pazartesi günü televizyonda yaptığı konuşmada, örgütün cuma günü Beyrut'ta İsrail saldırısında öldürülen Hasan Nasrallah'ın yerine geçecek lideri "en kısa sürede" seçeceğini söyledi.

Naim Qassim, Nasrallah'ın suikastından bu yana grubun ilk halka açık konuşmasında, "Parti için en kısa sürede ve partinin daha önce kabul ettiği mekanizmaya göre bir genel sekreter seçeceğiz. Ve liderlik pozisyonlarını dolduracağız. Seçeneklerin kolay olacağından emin olun," dedi.

Güncellenme Tarihi : 30.9.2024 17:31

İLGİLİ HABERLER