Gündem
  • 9.10.2024 21:29

Hizbullah'ın Siber birimi İsrail Ulusal Güvenlik Bakanlığı'na sızdı ve önemli verilerin ele geçirildi

"Radwan" siber birimi İsrail Ulusal Güvenlik Bakanlığı'na sızdı ve önemli verilerin ele geçirildiğini duyurdu

El -Hac Rıdvan Gücü ( Arapça : فوج الحاج رضوان , romanize edilmiş :  Fawj al-Ḥajj Raḍwān , lit. ' el-Hac Rıdvan Alayı ' , ayrıca Redwan veya Ridwan olarak da yazılır ) Hizbullah'ın özel operasyon kuvvetleri birimidir . Başlıca görevi, özellikle Celile ve kuzey İsrail olmak üzere İsrail topraklarına sızmaktır .

Hizbullah , 1990'lardan beri özel kuvvet savaşçılarını eğitiyor ve bu kişiler bugün Radwan Gücü'nün bir parçası. Başlangıçta "Hızlı Müdahale Gücü" veya "Müdahale Birimi" olarak bilinen birim, 2008'de "Hajj Radwan" olarak da bilinen kıdemli bir Hizbullah lideri olan İmad Fayez Mughniyeh'i onurlandırmak için yeniden adlandırıldı . Radwan Güçleri, baskınlar ve küçük birim taktikleri konusunda özel deneyime sahiptir .

Radwan Siber Birimi, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanlığı'nı hedef aldığını ve birçok eksiksiz veriyi ele geçirdiğini duyurdu.

Radwan Siber Birimi, bu verilerin birçok güvenlik belgesinin yanı sıra İsrailli yerleşimciler ve askerlere ilişkin verileri de içerdiğini belirtti.

Birim, tüm askerlerin ve yerleşimcilerin hedefi olduğu konusunda uyardı.

Hizbullah'ın Tel Aviv ve diğer İsrail bölgelerine bir dizi füze fırlatması nedeniyle sahada Lübnan Hizbullahı ile İsrail ordusu arasındaki gerilim sürüyor.

Buna karşılık İsrail ordusu da uyarı açıklamaları yapmaya ve aralarında başkent Beyrut'un da bulunduğu Lübnan'ın çeşitli bölgelerine baskınlar düzenlemeye devam ediyor.

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de yaşanan savaşın kapsamını 23 Eylül'den bu yana eşi benzeri görülmemiş şiddet ve yoğunlukta hava saldırılarıyla başkent Beyrut da dahil olmak üzere Lübnan'ın çoğu bölgesini kapsayacak şekilde genişletti. uluslararası uyarıları ve BM kararlarını göz ardı ederek güneyine gitti.

Lübnan Sağlık Bakanlığı son güncellemesinde, karşılıklı bombalamanın başladığı 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail saldırganlığının kurbanlarının sayısının 2.083 ölüye ve çok sayıda çocuk ve kadının da aralarında bulunduğu 9.869 yaralıya yükseldiğini söyledi.

Bakanlık, İsrail'in Lübnan'a karşı büyük bir savaş başlatmasından bu yana 1,2 milyondan fazla insanın yerinden edildiğini belirtti.

Hizbullah Tel Aviv'e saldırıyor ve İbranice internet siteleri şehirde büyük patlamalar yaşandığını bildiriyor (video)

Güncellenme Tarihi : 9.10.2024 21:40

İLGİLİ HABERLER