Gündem
  • 13.10.2024 12:42

Hizbullah'tan İsrail'e bir günde 20 operasyon.. yaralıları kurtarmaya çalışan askerler 4 kez vuruldu

Hizbullah, yaralıları tahliye etmeye çalışan İsrail Savunma Kuvvetleri'ni 4 kez hedef aldı

 Perşembe günü düzenlenen operasyonlarda İslami Direniş, işgal altındaki topraklardaki İsrail birliklerine ve Lübnan kentlerinde ilerleyen işgal güçlerine roketler fırlattı.

Lübnan İslami Direnişi - Hizbullah Perşembe günü savaşçılarının "Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkımızı ve onların yiğit ve onurlu direnişini desteklemek ve Lübnan ve halkını savunmak" amacıyla gerçekleştirdiği yeni bir dizi operasyonu duyurdu.

Operasyonlarda İslami Direniş, işgal altındaki topraklardaki İsrail birliklerine ve Lübnan kentlerinde ilerleyen işgal güçlerine roketler fırlattı.

Hizbullah'ın gerçekleştirdiği 20 operasyon şöyle:

Hizbullah savaşçıları saat 10.00'da Kiryat Şmona yerleşim yerini büyük bir roket saldırısıyla hedef aldı.

Hizbullah savaşçıları saat 10.00'da eş zamanlı düzenlediği üç operasyonda, Beyt Hillel'deki el-Marj mevkii ve Ma'ayan Baruch yakınlarındaki İsrail güçlerinin mevzilerini taşlı saldırılarla hedef aldı.

Hizbullah savaşçıları saat 11.15'te Kfar Giladi'de İsrail güçlerinin bulunduğu bir mevziyi roket atışlarıyla hedef aldı.

Hizbullah savaşçıları saat 11.45'te Ras al-Nakura'ya doğru ilerleyen bir İsrail tankını güdümlü füzelerle hedef alarak tankın imha edilmesini ve ateşe verilmesini sağladı. Tankın mürettebatı arasında kayıplar da yaşandı. 

Saat 13.15'te Hizbullah savaşçıları, Ras al-Nakura bölgesinden yaralıları tahliye etmeye çalışan bir İsrail askerini roket saldırısıyla hedef aldı ve isabetli bir vuruş yaptı. 

Hizbullah savaşçıları saat 14.00'te Kfar Giladi'de İsrail güçlerinin bulunduğu bir mevziyi roket atışıyla hedef aldı.

Hizbullah militanları, saat 14.03'te Ras al-Nakura bölgesinde daha önce hedef alınan bir tanktan yaralıları tahliye etmeye çalışan İsrail güçlerini roket saldırısıyla hedef aldı.

Saat 14.25'te Hizbullah militanları Karmiel yerleşim yerini roket saldırılarıyla hedef aldı.

Hizbullah militanları saat 15.00'te Mays el-Cebel'deki el-Mecdal Tepesi'nde hareket halindeki İsrail askerlerini roket atışıyla hedef aldı.

Hizbullah militanları saat 15.15'te El-Manara Kapısı'nın batısındaki Hillatü'ş-Şendiba'da bulunan İsrail güçlerinin bir mevzisini roketatarlı saldırıyla hedef aldı.

Saat 15.30'da Hizbullah savaşçıları, Mays el-Cebel ile Mahibib arasındaki el-Knayseh bölgesine doğru ilerleyen bir İsrail kuvvetini roket yağmuruyla hedef aldı.

Hizbullah savaşçıları saat 15.40'ta Kfar Giladi'de İsrail güçlerinin bulunduğu bir noktayı roket atışlarıyla hedef aldı.

Hizbullah militanları saat 15.45'te Hayfa'nın kuzeyindeki Zevulun bölgesini büyük bir roket saldırısıyla hedef aldı.

Hizbullah militanları saat 16.15'te Yaroun mezarlığı yakınlarındaki İsrail güçlerinin mevzilerini roket atışlarıyla hedef aldı.

Saat 16.40'ta Hizbullah savaşçıları, Yir'on'un güneyindeki İsrail güçlerinin bulunduğu bir mevziyi roket atışıyla hedef aldı.

Saat 17.00'de Hizbullah savaşçıları, Ras al-Nakura bölgesinde daha önce hedef alınan bir tanktan yaralıları tahliye etmeye çalışan bir İsrail askerini üçüncü kez roket saldırısıyla hedef aldı.

Hizbullah savaşçıları, saat 20.05'te Ras al-Nakura bölgesinde daha önce hedef alınan bir tanktan yaralıları tahliye etmeye çalışan bir İsrail askerini roket saldırısıyla hedef aldı.

Hizbullah savaşçıları Yiftah üssünü roket saldırılarıyla hedef aldı.

Grubun operasyonları, İsrail'in Lübnan genelinde, özellikle ülkenin güney ve doğu bölgelerinde ve 23 Eylül'den bu yana 1.200'den fazla kişinin ölümüne ve milyonlarca kişinin yerinden edilmesine neden olan Beyrut'un Güney Banliyösü'nde devam eden saldırganlığının ortasında gerçekleşiyor.

Geçtiğimiz yılın ekim ayından bu yana 2 bin 196 kişi hayatını kaybetti .

Bu arada, İsrail'in bir hafta önce "sınırlı kara harekâtı" ilan etmesinden bu yana, Hizbullah savaşçıları, işgal altındaki Filistin topraklarından Lübnan kasabalarına sızmaya çalışan İsrail birliklerine ağır kayıplar vermeye devam ediyor. İsrailli yetkililer, bu çatışma turunda grubun yeteneklerinin azaldığını iddia ediyor.

Güncellenme Tarihi : 13.10.2024 13:01

İLGİLİ HABERLER