Dünya
  • 23.6.2024 11:00

Hizbullah'tan İsrail'e tarihi gözdağı... İşte vuracağı hedefler

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'e şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde gözdağı verdi.

Hizbullah, savaş durumunda İsrail'in hayati önem taşıyan bölgelerinin hedef alınacağını gösteriyor

Hizbullah, sözde yalnızca "İsrail" güvenlik aygıtlarının bildiği hayati İsrail hedeflerinin görüntülerini yayınladı.

Lübnan'daki İslami Direniş'in Askeri Medyası Hizbullah, yalnızca işgalin güvenlik aygıtları tarafından bilinen hayati İsrail hedeflerini gösteren bir video yayınladı ve Lübnan'a karşı bir savaş durumunda bu bölgelerin hedef alınacağını öne sürdü.

Videoda, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın İsrail işgalini, Lübnan'a savaş empoze edilmesi durumunda Direniş'in hiçbir kısıtlama veya sınırlama olmadan savaşacağı konusunda uyardığı son konuşmasından parçalar yer alıyordu. 

"İsrail"in Lübnan'a savaş açtığına pişman olacağını söyledi. 

Videoda yer alan potansiyel hedeflerin listesi: 

Hayfa'daki hayati hedefler

Aşdod limanı

Hadera elektrik santrali

Afula'daki Ramat David Askeri Havaalanı

Pengrion Havaalanı

Nevatim üssü

Sahildeki petrol rafinerileri

Negev kuralları

Yehuda'daki uydu alanı

Dimona Nükleer Reaktörü Araştırma Merkezi

Bu , Hizbullah'ın, Kiryat Shmona, Nahariya, Safad, Karmiel, Afula da dahil olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarının üzerinden Hayfa ve limanına kadar uçan keşif dronlarını gösteren görüntüleri topladığı Hoopoe misyonundan yalnızca birkaç gün sonra gerçekleşti .

" Hopoe'nin geri döndüğü şey buydu " başlıklı dokuz buçuk dakikalık videoda görüntüler çekildi ve hassas İsrail siteleri ifşa edildi. Hizbullah, videonun gelecek olanların yalnızca ilk bölümü olduğunu belirterek, insansız hava araçlarının İsrail hava savunmasını atlattığını ve tespit edilmeden Lübnan hava sahasına geri döndüğünü vurguladı.

Yayınlanan görüntüler, işgal altındaki Filistin'deki İsrail bölgelerine ilişkin istihbaratı içeriyordu ve insansız hava aracının Hayfa limanına sağlam bir şekilde ulaştığını açıkça gösteriyordu. Hizbullah'ın insansız hava araçları, limandan başlayarak petrol rafinerilerine ve askeri fabrikalara kadar Hayfa üzerinde ele geçirdikleri hassas alanların görüntülerini ve bilgilerini geri getirdi; askeri savaş gemilerinin ve limandaki önemli ekonomik merkezlerin konumlarından bahsetmeye bile gerek yok.

Güncellenme Tarihi : 23.6.2024 11:27

İLGİLİ HABERLER