Gündem
  • 11.3.2026 12:50

Hürmüz Boğazı yakınlarında üçüncü gemi de vuruldu.

İşte en son gelişmeler

• Boğaz yakınlarında saldırılar: İngiltere'nin denizcilik ajansı, bugün Hürmüz Boğazı yakınlarında üç geminin bilinmeyen cisimlerle vurulduğunu bildirdi. Daha önce ABD ordusu, boğaz yakınlarında İran'a ait mayın döşeyen gemileri imha ettiğini açıklamıştı. CNN'e konuşan kaynaklar, Tahran'ın bu önemli su yoluna mayın döşemeye başladığını söyledi.

İran operasyonlarını yoğunlaştırıyor: İran, Çarşamba sabahı erken saatlerde , savaşın başlangıcından bu yana "en yoğun ve en ağır operasyonunu" başlattığını iddia etti . Devlet medyası bu sırada Körfez ülkeleri ve İsrail genelinde dinlemeler bildirildi. Ayrı olarak, CNN'e konuşan iki kaynağa göre, dün Irak'taki bir ABD diplomatik tesisine İran'a ait olduğu düşünülen bir insansız hava aracı saldırdı .

• Yeniden başlayan saldırılar: İsrail, bugün Tahran'daki hedeflere yönelik "ek bir saldırı dalgası" başlattığını söyledi. Başkentin ötesinde, kuzey İran'daki bir CNN ekibi, yaklaşık bir saat süren gece hava saldırıları bildirdi. İran'ın BM büyükelçisine göre, çatışmanın başlamasından bu yana İran'daki saldırılarda 1.300'den fazla kişi öldü .

Hürmüz Boğazı yakınlarında üçüncü gemi de bir cisimle vuruldu.

Bu sabah Hürmüz Boğazı yakınlarında bir yük gemisi, İran'la savaşta odak noktası haline gelen önemli bir deniz yolu güzergahında, bir mermiyle vurulan üçüncü gemi oldu.

Bölgeden sorumlu denizcilik otoritesi UKMTO'nun açıklamasına göre, gemi Dubai'nin 50 deniz mili kuzeybatısındayken "bilinmeyen bir cisim" tarafından vurulduğunu bildirdi.

UKMTO raporunda, gemi mürettebatının güvende olduğu ve çevreye herhangi bir olumsuz etkisinin olmadığı belirtildi.

Birleşik Krallık Denizcilik ve Ulaştırma Örgütü (UKMTO), daha önce bir kargo gemisinin Umman'ın Musandam Yarımadası'nın yaklaşık 11 deniz mili kuzeyinde bir darbe sonucu alev aldığını ve tahliye edildiğini bildirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri açıklarında vurulan bir başka kargo gemisi de Çarşamba günü erken saatlerde hasar gördüğünü bildirdi.

Birleşik Krallık Deniz Kuvvetleri Örgütü'nün (UKMTO) yayınladığı bir uyarıya göre, savaş başladığından beri 13 gemiye saldırı düzenlendi.

Güncellenme Tarihi : 11.3.2026 12:57

İLGİLİ HABERLER