Gündem
  • 17.9.2024 13:54

Husiler 30 milyon dolarlık Amerikan MQ-9 Süper sihasını vurma görüntülerini yayınladı

Yemen'deki Husiler önceki gün ABD'ye ait MQ-9 tipi insansız hava aracını düşürdü…
Gazze'deki mücahitlere verdikleri olağanüstü destekle tanınan Husiler Amerika'nın 30 milyon dolarlık İHA'sını düşürdü; Husiler ABD'nin hava saldırılarıyla karşılık verdiğini söylüyor; Amerikalılar yorum yapmıyor

Husi grubunun askeri sözcüsü Yahya Saree, Pazar günü erken saatlerde yayımlanan önceden kaydedilmiş bir video mesajında, MQ-9 Reaper'ın Marib üzerinde hava savunma sistemleri tarafından "düşmanca faaliyetler yürüttüğü" gerekçesiyle düşürüldüğünü söyledi.

Gazze'deki savaşın başlangıcından bu yana düşürülen bu tipteki sekizinci insansız hava aracı olduğunu söyledi. Grup, yaklaşık 30 milyon dolara mal olan düşürülen saldırı ve gözetleme uçağının görüntülerini henüz yayınlamadı.

15.240 metreye (50.000 fit) kadar yükseklikte ve 24 saate kadar uçabilen gelişmiş insansız hava araçları, ABD askeri ve istihbarat güçleri tarafından yıllardır Yemen üzerinde uçuruldu. Buna, Husilerin 2014 sonlarında hükümete isyan etmesinden sonra çıkan iç savaş yılları da dahildir. Çatışmalar, Aralık 2023'te BM aracılığıyla sağlanan ateşkes sonrasında büyük ölçüde sona erdi.

Ensar Allah, Ensar Allah'ın açıklamasına göre Yemen'in Dhamar Valiliği hava sahasında "düşmanca eylemler" gerçekleştiren Amerikan MQ-9 süper SİHA'sını düşürüldüğü anı gösteren yeni sahneler yayınladı

Güncellenme Tarihi : 17.9.2024 14:25

İLGİLİ HABERLER