Gündem
  • 5.8.2024 11:09

Husiler Amerika'nın en gelişmiş SİHA'sı MQ-9'u el yapımı füzeyle düşürdü

Husiler, Saada'da vurulan Amerikan yürüyüşünün enkazından sahneler gösteriyor

"Ensar Allah" hareketine (Husiler) bağlı Yemen askeri medyası, yerli yapım "karadan havaya" füzeli Amerikan "MQ9" insansız hava aracının video klibini gösterdi.

AFSOC Wants MQ-9 Reapers As 'Capital Ships' For Small Drones
YAF, Aden Körfezi'nde Saada ve hedef gemi üzerinde ABD MQ-9 İHA'sını düşürdü

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree, Pazar günü yaptığı açıklamada, Yemen Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı hava savunma güçlerinin, Saada ili semalarında düşmanca faaliyetler yürüten bir Amerikan MQ-9 insansız hava aracını düşürmeyi başardığını duyurdu.

Saree, televizyondan yaptığı açıklamada, insansız hava aracının yerli üretim bir karadan havaya füze kullanılarak düşürüldüğünü doğruladı ve bunun, YAF'ın Gazze'ye destek amaçlı askeri operasyonlarının başlamasından bu yana düşürülen yedinci insansız hava aracı olduğunu sözlerine ekledi.

MQ-9 Reaper > Air Force > Fact Sheet Display

Yemen Askeri Medyası, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Saada üzerinde düşürdüğü MQ-9 tipi insansız hava aracının enkazına ait görüntüleri yayınladı.

Sözcü, ayrıca YAF'ın deniz ve füze birliklerinin, Aden Körfezi'ndeki Groton gemisini çok sayıda balistik füzeyle hedef alan ortak bir askeri operasyon gerçekleştirdiğini ve saldırının hassas bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

MQ-9 Reaper > Air Force > Fact Sheet Display

Geminin, sahibi olan şirketin YAF'ın işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal etmesi sonucu hedef alındığını belirten yetkili, saldırının deniz harekât alanını ilgilendiren dördüncü tırmanma aşamasının bir parçası olduğunu kaydetti.

ABD Deniz Kuvvetleri öncülüğündeki çokuluslu koalisyon Ortak Deniz Enformasyon Merkezi (JMIC) de Liberya bandıralı konteyner gemisine füze saldırısı düzenlendiğini doğruladı. Bu, İsrail'in Temmuz ortasında Yemen'in liman kenti Hudeyde'yi hedef alan saldırısından bu yana ilk saldırı oldu.

JMIC, saldırının cumartesi günü Aden'in yaklaşık 225 kilometre (140 mil) güneydoğusunda gerçekleştiğini ve konteyner gemisinde küçük çaplı hasara yol açtığını bildirdi.

JMIC, "Gemideki tüm mürettebat güvende" dedi ve "Geminin yakındaki bir limana doğru rota değiştirdiği bildirildi" diye ekledi.

Saree, YAF'ın, Gazze'deki Filistin Direnişi'nin, milletin, şerefin, onurunun ve kutsallıklarının savunulmasında 300 gündür gösterdiği kararlılık, kahramanlık ve fedakarlıktan dolayı selamladığını söyledi.

Alakalı haberler

Aynı modelden bir başka İHA, 21 Mayıs'ta da el-Beyda ili üzerinde yerli üretim karadan havaya füzeyle düşürülmüştü .

İran’ın kılcallarına kadar sızan İsrail ajanı Catherine Shakdam‘in kısa hikayesini izliyorsunuz. Videonun çağrıştırdığı çok insan var Türkiye’de. Hiç bir vasıfları yok. İsrail’e lanet okuyup, Filistin duyarı kasarak etkin yerlere gelip lüks içinde yaşıyorlar.

Güncellenme Tarihi : 5.8.2024 11:21

İLGİLİ HABERLER