Gündem
  • 4.10.2024 02:19

Husiler İngiliz petrol tankerini böyle vurdu

YAF, Kızıldeniz'de İngiltere'ye ait Cordelia Moon tankerine düzenlenen saldırının görüntülerini yayınladı

 saldırısı sonucu gemide oluşan ağır hasarın ardından dumanların yükseldiği görülüyor.

Yemen askeri medyası, Perşembe akşamı Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin (YAF) Kızıldeniz'de İngiliz petrol gemisi Cordelia Moon'u vurduğu ve saldırı sonucu gemiden dumanlar yükseldiği anların görüntülerini yayınladı.

Görüntüler, YAF Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree'nin, Yemen Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı deniz, füze ve İHA güçlerinin, Kızıldeniz'de sekiz balistik ve seyir füzesi, bir insansız hava aracı ve bir insansız hava aracı kullanarak İngiliz petrol tankeri Cordelia Moon'u hedef aldığını ve bunun sonucunda gemide ciddi hasar meydana geldiğini açıklamasından iki gün sonra yayımlandı.

Saree, YAF'ın askeri operasyonlarını sürdüreceğini ve Lübnan ve Gazze'ye yönelik saldırılar sona erene ve Gazze Şeridi'ne uygulanan abluka kaldırılıncaya kadar İsrail işgal güçlerine karşı uygulanan deniz ablukasını kırmayacağını söyledi.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi , Perşembe günü yaptığı açıklamada, YAF'ın Kızıldeniz, Arap Denizi ve Hint Okyanusu'nda toplam 188 gemiyi hedef alan operasyonlar düzenlediğini doğruladı.

YAF'ın ayrıca yakın zamanda ABD'ye ait bir MQ-9 keşif İHA'sını daha düşürdüğünü ve bu yıl toplamda 11 uçağı düşürdüğünü kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 4.10.2024 02:24

İLGİLİ HABERLER