Gündem
  • 24.8.2024 21:25

Husiler İsrail'e petrol taşıyan Yunan tankerini vurdu, alevler göğe çıktı

Kızıldeniz'de Husi grubunun hedef aldığı gemide çıkan yangının videosu 


23 Ağustos 2024 Cuma akşamı, Yemenli Husi grubu, grubun uyguladığı "İsrail limanlarına erişim yasağını ihlal eden" bir Yunan gemisini hedef aldığını söylediği sahneleri yayınladı ve bu durum geminin alev almasına neden oldu.

Bu, Husi grubunun askeri medya hesabı tarafından yayınlanan bir video klipte geldi.

Klip, Yunan gemisi SOUNION'un hedef alındığı ve gemide büyük bir yangının çıktığı anı gösteriyordu.

Husi grubu, klipte "sahibi olan Yunan gemisinin, (grubun) işgal altındaki Filistin limanlarından birine girişi yasaklayan kararını ihlal ettiğini (bunu belirtmedi)" belirtti.

Grup, "şirketlere işgal altındaki Filistin limanlarına erişim yasağını ihlal etmemeleri yönündeki uyarısını" yenilerken, "bir sonraki aşamanın ihlal eden şirketlerin gemilerine karşı daha sert ve zalimce olacağı" sözünü verdi.

Yunan makamlarından veya Avrupa Birliği'nin Aspedes askeri misyonundan geminin hedef alınması veya kargosunun ayrıntıları ve gemideki insanların akıbeti hakkında herhangi bir yorum yapılmadı.

Grup perşembe günü Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki iki gemiyi füze, tekne ve insansız hava araçlarıyla hedef aldığını duyurdu. İsrail limanlarına “erişimi yasaklama” kararını ihlal ettiği için.

7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail savaşı karşısında Gazze ile dayanışma içinde olan Husi grubu, Kasım ayından itibaren Kızıldeniz'de İsrail kargo gemilerini veya onlarla bağlantılı olanları füzeler ve insansız hava araçlarıyla hedef almaya başladı.

Bu saldırılara yanıt olarak, bu yılın başından itibaren Washington ve Londra, Yemen'deki "Husi bölgelerine" hava saldırıları ve füze saldırıları düzenlemeye başladı. Grup, buna, artık tüm Amerikan ve İngiliz gemilerini askeri hedefleri arasında gördüğünü açıklayarak karşılık verdi. ve saldırılarını Umman Denizi ve Hint Okyanusu'ndan geçen gemilere veya silahlarının ulaştığı her yere doğru genişletiyor.

 

Güncellenme Tarihi : 24.8.2024 21:33

İLGİLİ HABERLER